keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Tapaus postipaketti

Toisinaan käy niin hassusti, että postihenkilö - useimmiten sukupuoleltaan setämies - tuo muutakin kuin niitä iankaikkisia laskuja. Eilen se toi paketin kotikonnuiltani Lahesta, joka on eräänlainen Helvetti sekin, jos siellä liian kauan jumittaa. Paketin alkuperä ei kuitenkaan ole tämän jutun pointti, vaan se mitä paketista varsinaisen sisällön muodossa löytyi. Tärkein juttu petoeläintemme mielestä oli aivan ehdottomasti Etelä-Suomen Sanomat -merkkinen pakkauspaperi. Oooooh! Tiedän. Olin itsekin kovin tohkeissani, mutta maltoin kuitenkin kuvata kuinka kissat ottivat jännittävän lahjansa vastaan.






Aluksi paperikasaa oli lähestyttävä vaivihkaa sivusta käsin, jotta varmistuttiin, ettei sen sisuksissa lymyillyt minkäänlaista mörköä. Sinni oli toki kaksikosta rohkeampi, joten se otti ratkaisevat lähestymisaskeleet ensin.




Todettuaan kasan turvalliseksi ja tajuttuaan miten paljon kiinnostavaa luettavaa olikaan tarjolla, Sinni hymyili maireaa onnenhymyään.




Hetken päästä Pätkiskin uskaltautui lähemmäs toteamaan, että aivan sen tassujen ulottuvilla oli varsin maukas kokoelma lähes tuoreita uutisia, sarjakuvia sekä hieman glamourtyyliin kiiltelevää muoviakin. Kyllä noihin saattoi turvallisin mielin syventyä hieman tarkemmin!




Joo-o, uutisnälkä oli suorastaan suunnaton! Ei tällaisia etelän hetelmiä posti joka päivä kaikille tuokaan.








Polttavimmat puheenaiheet herättivät sivistyneen pohtivaa keskustelua, mutta myös himpun verran kiistaa ja aggressioitakin. Erityisesti raapimiseen liittyvä artikkeli kannusti jakamaan kiivaita mielipiteitä hyvän tovin ajan. Keskustelun osapuolet eivät täysin päässeet yhteisymmärrykseen mm. siitä mikä etutassun kynsistä sopii teroitusmielessä parhaiten yhteen olohuoneen uuden maton kanssa. Yhteisymmärrys jäi lopulta saavuttamatta, joten asiaan palataan varmasti myöhemmin.




Keskustelun siirryttyä FC Lahden viime aikaisiin otteisiin Sinni koki tarpeelliseksi puolustaa Pätkiksen väheksymää suosikkiaan Jari Litmasta ja tämän taitoja imitoimalla miehen sulavaa juoksutyyliä. Pätkis oli selvästi vaikuttunut näkemästään. Sinnihän oli kuin ilmetty idolinsa!




Valintatalon tuoreet tarjouksetkin oli syytä tarkastaa tarkalla silmällä. Juu, samat tarjoukset siellä näyttivät olevan voimassa kuin täällä Oulussakin.




Pätkis herkutteli urheilu-uutisilla vielä hyvän tovin Sinnin Litmas-tyylinäytteestä inspiroituneena.




Lopulta lehden intensiivinen lukeminen alkoi kuitenkin maistua hieman muovilta, joten oli syytä luovuttaa.




Kun lehti oli koluttu läpikotaisin kummankin osalta, oli lukijoiden kasvoilla havaittavissa pientä uutisähkyn tynkää. Liika informaatio yhdellä kertaa ei aina tee hyvää, mutta uutta opittiin vaikka millä mitalla ja näin ollen paketista oli ollut sekä paljon hupia, että hyötyä. Lisää tällaisia pakettaja, kiitos!

5 kommenttia:

  1. Päivän piristys, mukavaa luettavaa!

    VastaaPoista
  2. Voi tuota kuvaa, jossa pojat (kai ne oli) peuhaa, aika pullukan oloinen tuo Pätkis;) Mitenhän nuo paperi- ja muovijutut onki niin ylen kiinnostavia kissojen mielestä...halvat huvit ainaski;)

    Käytätkö muuten Pätkistä näyttelyissä?

    VastaaPoista
  3. Villikissa, kommenttis piristi vuorostaan mun päivääni! Kiitos siitä. :)

    Pupu L, no mä oon monesti todennut Pätkistä kattoessani, että se on röllykkämahoineen päivineen ihan ku äijä, mut siitä huolimatta se on Sinnin tavoin ihan narttu. :p Musta on niin mahtavaa huomata joka kerta, ettei sen uuden "lelun" tartte olla mitenkään erikoinen, kun nuo repivät siitä silti hupia moneksi tunniksi. Ei tartte kuin kukkaruukkua siirtää, niin sekin riittää. x)

    Ei olla käytetty näyttelyissä eikä varmaankaan tulla käyttämäänkään. Lapsena tuli juostua koiranäyttelyissä niin paljon, että sain siitä hommasta ihan tarpeekseni. :p En usko Pätkiksen asiaa harmittelevan, koska se ei yhtään tykkää matkustamisesta.

    VastaaPoista
  4. Olipa mahtava tarina! Luin hymy huulissa ja muutenkin kissat ihanaa katseltavaa! :)

    VastaaPoista
  5. Kiva kuulla, että tykkäsit! :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! :)