maanantai 16. maaliskuuta 2009

Karvahelvetti proudly presents: The Furminator - The Doom of the Fur

Näyttäkää mulle kissanomistaja, joka rakastaa kaikkialla leijailevia irtokarvoja, niin mä näytän teille poliitikon, joka ei ole koskaan valehdellut. Karvattomat kissarodut voidaan toki vertauksesta suosiolla unohtaa. Luen hyvin vähän kissablogeja, koska omissa kateissa on aivan tarpeeksi kissaa yhden ihmisen tarpeisiin ja lisäksi omia karvojani nostattavat kaikki sellaiset blogit, joissa kissa (tai miksei koirakin) ns. "puhuu itse" eli toimii kertojan roolissa. Sellainen toimi ehkä aikoinaan Pikku Kakkosen sarjoissa, muttei enää tähän ikään ehdittyäni. Blogi nimeltä Herra Mäykynen valloitti mut kaikesta kissamaisuudestaan huolimatta pääasiallisesti komeiden valokuvien sekä asiallisten postauksiensa vuoksi. Kyseisen blogin ansiosta kuulin myös ensimmäistä kertaa elämässäni sanan "Furminator" ja nyt ajattelin kertoa siitä lisää teillekin.


Yhden kampaussession lopputulos. Tämä määrä x 3
lähti Pätkiksestä ensimmäisen furminointi-illan aikana.


Kyseessä on loistavin kissamaailmaan liittyvä tuote, johon olen tähän mennessä koskaan törmännyt. En valehtele, sillä tapani on puhua suoraan. Käytännössä se on harja, joka maksaa tavisharjoihin nähden naurettavan paljon, mutta epäuskoinen hihitys loppuu viimeistään siinä vaiheessa, kun on kokeillut kampaa ragdollin turkkiin. Mä en usko, että tulen enää koskaan ihastumaan mihinkään karvanhoitolaitteeseen yhtä palavasti kuin ihastuin Furminatoriin. Se nimittäin toimii kuin unelma.


Kissan taivas ja nautintoilme.


Kissankarvat ovat olleet meillä todellinen ongelma, jonka kanssa on vain pitänyt tulla toimeen, kun katteja olemme menneet hommaamaankin. Furminatorin hankinnan jälkeen tuntuu kuin meillä olisi aloitettu täysin uusi aikakausi. Harja on niin tehokas, että liika into ja varomattomuus voi pahimmillaan näkyä kaljuina kohtina paksukarvaisessakin kissassa. Tämän huomasimme käytännössä muutaman käyttöpäivän jälkeen. Pätkis on hulluna selän harjaamiseen, mutta harjan tehokkuus vaatii välttämään liian innokasta yhden kohdan käsittelyä. Emme tajunneet asiaa heti, joten katilla on nyt selässä hieman tavallista ohutkarvaisempi ja muuta turkkia vaaleampi alue. Ei taitaisi näyttelytuomari suuremmin arvostaa, jos sattuisimme kattia showhun viemään... :D Onneksemme (ja epäonneksemme) Pätkis osaa kasvattaa karvansa takaisin. Harjattavaa löytyy muualtakin kissasta sitä odotellessa.


Kaverin kidut...ei kun siis hoitoa on
kiva katsella sivusta.


Sinnin harjaus on Pätkistä haastavampaa, muttei suinkaan siksi, etteikö harja tehoaisi myös maatiaiseen. Sinnin turkki suorastaan kiiltää furminoimisen vuoksi pitkän homssuisen kauden jälkeen. Karvaa lähtee ihailtavaan tahtiin, mutta kissa itse ei koe harjaamista erityisen miellyttävänä. Hetkittäin se kuitenkin suostuu operoitavaksi näyttäen jopa nauttivan saamastaan kauneudenhoidosta. Ehkä jatkossa sohvatyynymmekin kestävät katseita entistä paremmin, vaikka Sinni niillä loikoiluaan tulee jatkamaankin. Harja käy siis siis todistetusti yhteen niin lyhyt- kuin pitkäkarvaisenkin kissan kanssa.

Furminatoria myydään ainakin tietyissä eläinkaupoissa sekä Stockmannilla, jossa on parhaillaan menossa kanta-asiakastarjous. Harjaa saa toistaiseksi hiluja vailla 40 euron tarjoushintaan. Isohko sijoitus näyttelytoimintaa harrastamattomalle kissanomistajalle, mutta korvaamaton apu karvanvihaajalle. On enemmän kuin helpottavaa huomata, että nykyään Pätkistäkin voi silittää ilman, että käsi näyttää samantien tältä:


Mistä näitä karvoja oikein tulee?


Lämpimästi Furminatorin hankkimista suositellen, Karvahelvetin nisäkkäät.

25 kommenttia:

  1. Tuo Furminator (hurminaattori) on meilläkin ja hyvin lähtee karvat.Ostin sen pitkäkarvaisen Sonjan takia, mutta se onkin sitten ainoa kissa joka ei tykkää harjauksesta yhtään.Yksistään on turha yrittää harjata joten tulee aika pitkiäkin taukoja harjausten välille ja sen kyllä näkee sohvista ja matoista=D
    No onneksi nuo kaksi muuta tykkäävät harjauksesta kuin hullu puurosta!

    VastaaPoista
  2. Aah, kylläpä näyttää Pätkis nauttivan furminaattorikäsittelystä:)Mää oon kans suunnitellu meiän Viljamille tuota vekotinta, se mokoma on niin karvoittava poika, vaikka on maatiainen...

    VastaaPoista
  3. Pitkäkarvaisessa kissassa Furminaattorin teho näyttää kuvan perusteella olevan vielä paljon parempi kuin lyhytkarvaisessa, vaikka eihän tuo toisaalta mikään ihme ole. Älä kuitenkaan liikaa furminoi, ettei koko blogin nimi vaarannu ;)

    VastaaPoista
  4. Mä olen tuosta haaveillut jo ties miten kauan, mutta se hinta vain saa omat karvat aina pystyyn. Tarvis varmana ekana sen lottovoiton, niin sitten meidänkin perheen karvatit pääsis tutustumaan kyseiseen laitteeseen. Pätkis ainakin näyttää naittivan kyseisestä karvaattorista. ;D

    VastaaPoista
  5. Aika autuas ilme Pätkiksellä kyllä. Voi oppisipa meidän Röllikin olemaan harjattavana, sellainen sota tulee jos edes yrittää sen karvoihin millään vierasesineellä koskea, se ei kai tahdo olla sievä vaan suuri ja takkuinen kolli. Onneksi oon saanut siedätyshoitoa kissankarvoihin koko elämäni etten kovin helposti niihin hermostu. Kanssa-asuja sitten niitä ja kaikkialle kulkeutuvia hiekanmuruja aina imuroi :)

    VastaaPoista
  6. Pätkis näyttää kyllä nauttivan furminoinnista täysin rinnoin. :)
    Meillä furminaattori on edelleen ostoslistalla, saas nähdä koska sen raaskii ostaa, hinta kun pistää vähän nikottelemaan.

    VastaaPoista
  7. En kyllä tiedä ketään joka ei olisi ollut tyytyväinen furminaattorin ostoon. :D
    Ainoa ongelma on se harjaaminen, siinä lentää karvaa niin, että pihalle melkein pitäisi mennä.

    VastaaPoista
  8. Pelottavan hyvin tuo näyttää kyllä toimivan. Meillä ei toistaiseksi ole kumpikaan kissoista vielä alkanut karvojaan pudottelemaan, mutta eiköhän sekin ihanuus tässä kevään mittaan koeta. Karstaa ja tuommoista kumista sukaa löytyy, ja niillä saa tässä tilanteessa harjattua tarpeeksi. Pikkuhiljaa tosin alkaa siintelemään mielessä tuo furminaattori, kun se tuntuu olevan ihan kaikilla ja kaikki on siihen niin tyytyväisiä...

    VastaaPoista
  9. Täälläkin yksi tyytyväinen Furminaattorin omistaja. :) Se todellakin toimii! Meillä enemmän käytössä koirilla (tai lähinnä toisella isokarvaisella otuksella) mutta kissakin on antanut itteensä sitä testata. Se on ihan loistava ostos, jokaisen euron arvoinen!

    VastaaPoista
  10. Villikissa, yllättävän moni tuntuu harjasta etukäteen tietävän. Oon kai viimeisiä kissanomistajia, jotka keksinnöstä kuulivat. :p Paha vaan toi teiän ongelma Sonjan kanssa. :D Ootko jo kauan yrittäny sitä furminointiin sopeuttaa?

    Pupu L, se kuules nauttii ja vähän liiankin kanssa. Loppuu turha märinä ku seinään furminoinnin alkaessa. Tosin katti märisee niin usein, että siitä tulee pian tosiaan kalju, ellei keksitä muita hiljennyskeinoja... :p Ostapa ihmeessä Viljamille sama harja. Uskonpa, ettet voi pettyä lopputulokseen. Sinni ei voi sietää muita harjoja, mut ton kanssa se pysyy ees hetken paikallaan ja sekin usein riittää.

    Hre Mäykynen, no juu, eipä toi varmaan oo yllätys kellekään, vaikka mä veikkaan, että Pätkis edustaa just sitä radikaaleinta ääripäätä karvanlähtijäroduissa lyhytkarvaisiin verrattuna. :p Ja lupaan furminoida kohtuudella! Kaljut rodutkin viehättävät, mut Pätkiksen ruumiinrakenteella (ts. yksi iso löllö koko kissa) kaljuus ei todellakaan ois kaunis näky. :D

    Nuutu, kyl ton rahan esim. pullojakin keräämällä voi kasaan varmaan vähintään vuodessa saada. ;D No joo, onhan se kallis, vaan kirpaisu on kertaluontoista ja jostain tarpeettomammasta voi ainakin useimmiten sitä harjarahaa nipistää. On se sen arvoista, ku ei tukehu enää karvoihin, ainakaan yhtä usein. :p

    Katarimaria, kurjaa, ettei teillä homma oo helpompaa. Tosin se on sanottava, että alkuaikoina Pätkiskin osoitti kovasti mieltään kampaamisen vuoksi (se pelkää kaikkia vähänkään epänormaaleja tai uusia esineitä), mut lopulta tottui siihen ja ny tiettyyn pisteeseen asti nauttii suuresti toimituksesta. Voi silti tossa sun tapauksessas olla, ettei kannata ostaa kallista harjaa nurkkaan pölyttymään ees kokeilumielessä.

    Vulpes, nauttii nauttii. :) Musta Furminatorin voi melkei luokitella imurin kaltaiseksi välttämättömäksi siivousvälineeksi, ku siihen on kerran tutustunu, eli ei suotta kannata ootella, jos sen harjan verran "ylimääräistä" taskun pohjalta löytyy. :)

    sea, toi on ihan totta, että karvaa siinä lentää, mut se karvaaminen on onneksi aivan erilaista ku normaalisti. Furminoidessa ainaki noi Pätkiksen karvat kasaantuu paakuiksi ja ne on tosi helppo kerätä siitä matolta harjauksen loputtua. Eli vaikka karvaa lähtee ja leviää, nii tuhoja on selvästi helpompi hallita ku normaalisti. :p Tietty jos on mahis mennä pihalle, nii se kannattaa ehottomasti tehä. Kyllähän koiratkin harjaillaan useimmiten siellä ja Pätkiksestä irtoava karvamäärä on hyvin moniin koiriin verrattavissa. :D

    Mirja, meillä taasen on ny kai pahin karvoitusaika menossa, ku toi Sinnikin sotkee epätavallisen paljon. Se kai oliki viimenen niitti sinetöidylle ostopäätökselle. :D Meilläki on tavallinen karsta, mut Sinni vihaa sitä (vissiin liian terävät piikit, jotka tuntuu ikävältä lyhytkarvasen kissan mielestä) ja Pätkistä harjatessa menee ikuisuus ennen kuin mitään näkyvää alkaa turkin kunnossa tapahtua. Furminator on aivan kiistatta paljon tehokkaampi ja miellyttävämpi niin kissan kuin omistajankin kannalta. Usko vaan mua; enhän saa näistä kehuista penniäkään palkkaa. :D

    VastaaPoista
  11. Miia, juu niitähän on tosiaan koirille ja kissoille erikseen. :) Ehottomasti hommaan sen koiraversionkin jos ja kun joskus oman hauvan hankin. Se toimii ihan varmasti yhtä hyvin koiran turkin kanssakin. :p

    VastaaPoista
  12. Voi, meidän lyhytkarvoille ei furmis sovi ettei kissat ole kaljuja. Ollappa mulla pitkäkarva jotta tuollaisen saisin - näyttää niin kivalta.

    VastaaPoista
  13. Ollapa mulla kissoja, joista ei lähtis karvaa, nii ei tarvis tommosta harjaa. :D

    VastaaPoista
  14. En muista keneltä kuulin tuosta harjasta, oiskohan ollu Midinetti... olen suunnitellut hankintaa mutta hinta on pistänyt miettimään. Ehkä se nyt pitää hankkia kun kaikki sitä hehkuttaa. Maatiaiskissa tuo Nenakin on mutta sillä on niin tuuhea karva että joka päivä saisi tavallisella harjalla olla harjaamassa ja sittenkin tulee takkuja. Ikävä homma on meilläkin se että Nena inhoaa harjausta, kynnestä tulee jos ei ajoissa osaa lopettaa harjausta. Tosin osittain johtuu juuri takuista kun tietysti sattuu niitä nyhtää auki. Usein joudun turvautumaan saksiin =) eli siinä mielessä ei ne kaljutkaan kohdat haittaisi kun niitä on usein ilman Furminaattoriakin...

    VastaaPoista
  15. Enpä ollut aiemmin moisesta aparaatista kuullutkaan! Tuon voisi kyllä investoida, vaikka siinä onkin muutama "mutta" ratkaistavana. Sitä pitäisi nimittäin muistaa myös käyttää ja kissojen pitäisi myös sitten tykätä siitä. Ainakaan sellaisesta tavallisemmasta raspiharjasta nuo meidän rontit eivät hirmusti tykkää, vaan yrittävät purra harjaajaa käteen. Ninjaa ei olla edes yritetty harjata...
    (En muuten yhtään ihmettele, että Pupun Viljami on kova poika karvaamaan. Meilläkin se on tuo samis-Lapanen, joka pahimman karvahelvetin aiheuttaa!)

    VastaaPoista
  16. Joskus näin mainoksen, mutta olinpa ihan unohtanut moisen laitteen. Kokeilemisen arvoinen juttu. Meillä on täällä kaksi pitkäkarvaa ja yksi pieni lyhytkarva. Karvaa kuitenkin riittää joka paikkaan tässä talossa.

    VastaaPoista
  17. Rhia, takut varmaankin vähenevät turkin säännöllisellä furminoinnilla. Pätkikselläkin on toisinaan se karvapampulaongelma, joka hoituu ihan samalla tapaan saksilla. Toivotaan, että saksien käyttö jää ny kummiskin vähemmälle. :p

    Micci, niinhä se on, että aika harva apukeino toimii itestään ilman pienintäkään vaivaa. :p Musta toi harjaaminen on kummiskin vaan yksi osa sitä ajanviettoa elukan kanssa. Turhan harvoin niitten kanssa intoutuu leikkimään, mut harjaus on hyödyllinen tapa osoittaa huomiota eli tavallaan siinä lyödään kaks kärpästä yhellä iskulla. :) Ja sellanen teräväpiikkinen karsta ei tosiaan oo kovinkaan monen katin mieleen.

    Jossu, teiän lauma kuulostaa just sopivalta kohderyhmältä. :p Ei muuta ku vaa kokeilemaan. Pitkäkarvoille siitä on taatusti eniten apua.

    VastaaPoista
  18. Tänään kokeilin sitä karstaharjaa Ninjaan ekaa kertaa ja arvaas mitä? Likka nautti siitä aivan älyttömästi ja kerjää nyt jatkuvaan lisää! :D

    VastaaPoista
  19. Nonnii! Siitä se lähtee. Kohta et muuta ehi tekemäänkään, ku harjan kanssa hillumaan. :D

    VastaaPoista
  20. Ihan mahtava peli tuo Furminator. Vähän on vielä kissoilla opettelemista, mutta eivät ne kyllä vierasta tuota läheskään niin paljon kuin "tavallista" harjaa. Saas nähdä voiko imurointitahtia vähentää tämän myötä, neljä kissaa kaksiossa tietää riipivää määrää karvaa, ellei imuroi noin suunnilleen joka toinen päivä....

    VastaaPoista
  21. Saman oon huomannu meilläki: vähemmän tota vierastetaan ku muita vanhoja karvansukimisvälineitä. :) Neljä kissaa kuulostaa muuten paljon todellisemmalta karvahelvetiltä ku tää meiän maailmamme. :D

    VastaaPoista
  22. http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.32456

    Tuolta voi tilata halvemmalla..

    VastaaPoista
  23. Tilattu onkin jo.:) Vanha Furmis on nimittäin jo historiaa parin katkenneen piikin tähden.

    VastaaPoista
  24. Hyvin toimii furminator. Ostin oman huuto.netistä uutena. Maksoi vain 9,9€+toimituskulut. Hintaa tuli alle 15€ :) Meinasin jo tuhlata 40€ erääseen nettikauppaan.

    VastaaPoista
  25. Kyllä. Meillä on suunnilleen kympin hintainen netistä tilattu feikkifurmis käytössä aidon hajottua eikä kyl näy feikkiys käytössä mitenkään, eli yhtä hyvin toimii, huomattavasti halvemmalla vain. :p

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! :)