torstai 16. kesäkuuta 2011

Koska MÄÄÄÄYYYY!

Perhanan kissaeläimet tekevät aina ne videokuvauksen kannalta kiinnostavimmat jutut paikoissa, joissa on mahdollisimman surkea valaistus tai muutoin epäkuvauksellisin ympäristö. Tässä siis teille himmeävaloisen kylpyhuoneen vessanpöntöllä istuva Pätkis, jolla on meneillään JUST SE maukukohtaus.Tuota se tekee useasti: ollessani kylpyhuoneessa laittautumassa edes jotenkuten ihmisen näköiseksi, tulee tuo saamarin katti siihen jalkoihin pyörimään, selällään lattialla tai saunanlauteella kierimään, tai pöntölle istumaan vaatien huomiota niin kuin heti just nyt. Ja sama mitä teet tai miten huomiota annat, jatkuu riipivä mäykynä niin kauan kuin Pätkis katsoo tarpeelliseksi. Huomioit tai et, sama mäyyyy kaikuu kaakeleissa pitkin päivää. Ei, se ei ole videolla lainkaan niin ärsyttävää kuin se on taloudessa, jossa ääni ei lakkaakaan 1 minuutin 24 sekunnin kuluttua alkamisestaan ja pysy poissa ellei paina uudestaan playta. Se vaan jatkuu ja jatkuu ja jatkuu...

Kysyn vaan, että miksei tätä ole printattu mukaan ragdollin rotumääritelmään vai olemmeko me vain onnistuneet hankkimaan sellaisen maanantaikappaleen, jossa on tuo rikkinäinen äänenvaimennin?

20 kommenttia:

 1. Tekstin perusteella odotin jotain kamalaa, mutta tuohan on ihan nättiä ja kilttiä. Kun meillä Mr Indy haluaa ulos, desibelejä on kymmenkertaisesti ja huuto venyyyyyyyyyyyy!

  VastaaPoista
 2. Perkele. Miunki kissa tekee samaa. MÄYYYYYYYYYYYYYYYY. Ja ihan koko ajan. Taukoamatta. Aina kun tuun kotiin jostain. Väsyneenä tulen kotiin ja puran kauppakasseja niin MAAUAUUUUUAUAUAUAU. Aaargghgh. Just tulin kotiin, siksi näin vahva reaktio. Ja perkele oli vielä kehdannut oksentaa sänkyyn. AAA.

  VastaaPoista
 3. Kahden ragdollin omistajana voin yhtyä tuskaasi. Molemmilla on oma tunnistettava, mutta tasan yhtä ärsyttävä mau'unta. Lisäksi se omituinen pää kenossa katonrajaan tuijottelu naukumisen yhteydessä... Ei tajuu.

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtavaa! :D Teitä kärsijöitä on siis muitakin!

  Anonyymin kuvailema kattoon tuijottelu on niin tuttua myös. Ne näkee kummituksia, oon ihan varma siitä. Lentäviä hiirenhaamuja tai jotain vastaavaa. Ei noista kissoista voi tietää.

  VastaaPoista
 5. Ai niin ja Villasukalle semmonen, että suurin osa mau'unnasta onkin ihan viatonta (raivostuttavuus syntyy vain siitä toistojen määrästä), mutta videon loppupuolella on havaittavissa myös viitteitä siitä toisesta tavasta naukua. Se on jotain aivan järkyttävää märinää, ei lainkaan nättiä. Videolle tallentunut häivähdys on hyvin kesy versio siitä. :D

  VastaaPoista
 6. Tuohon pytyn kannella istujaan ei voi olla kiinnittämättä huomiota - ääni on senverran vaativa. :) Meillä ruoka, haluaminen ulos ja seuran pyytäminen aiheuttavat suurimmat mauuut ja se mau toistuu ja toistuu. :D

  VastaaPoista
 7. Juu jos ruokakuppi on tyhjä, niin siitä seuraa automaattisesti toi mau mau mau, kunnes asia on hoidossa.x)

  VastaaPoista
 8. Naureskelin jo aiemmin, että meille taitaa olla eksynyt Pätkiksen kaksoisolento ja se vain varmistuu joka postauksen myötä.. :D

  VastaaPoista
 9. Meillä nuorempi kissa ei juurikaan nau'u. Ennemmin sitä voisi kutsua vinkumiseksi ja miukimiseksi. Vanhempi sitten ääntelee tämänkin edestä. Yksi ääni mitä Neko erityisen paljon on kurnuttaminen. Ja sitten kun se alkaa niin siitä ei tule loppua. Eikä siinä mitään, ääni on periaatteessa erittäin vieno ja kuunneltava, mutta kun se show aloitetaan siinä neljän aikaa aamuyöstä. Tai kuten nyt, niin läpi yön aika ajoin. Kaksi viikkoa nukkunut niin että herännyt tunnin välein tähän kurnutukseen, niin kyllä alkaa jo hitusen tympiä.

  VastaaPoista
 10. Oi härreguud miten kaunis kissa <3
  Meille niin muuttaa ragdolli,kun noista vanhuksista aika joskus jättää.

  VastaaPoista
 11. Kiitokset kommenteista näin yhteisesti!:p

  Tö Sihteerin kannattaa sitten vaan hankkia hyvä imuri ja kuulosuojaimet ennen kuin hommaa sen raggiksen.;)

  VastaaPoista
 12. Aahh, vertaistukea - oma raggispoikani joikaa myös jatkuvasti niin että hermoa riipii. Oon kuvitellut et se kaipailis seuraa toisesta kissasta, vaan näyttäis olevan valitettava rotuominaisuus kun kerran Pätkis harrastaa samaa...Onneksi on sentään yöt hiljaa :).

  Kiitos Bemarylle kivasta blogista!

  VastaaPoista
 13. Kiitos Anonyymille kommentista!:)

  Pätkis ei oo koskaan meillä ollessaan (katit muuttivat siis parin vuoden iässä meille) ollut oikein Sinnin sydänystävä, joten tiiä sitten onko niillä vaan liian erilainen luonne keskenään vai mikä. Myöskään isäni Leevi-kissaa se ei suvainnut, kun taasen kaverini Varjo-kissaa Pätkis suorastaan vainosi, niin kiinnostunut se Varjon seurasta oli.:D Siitä löytyy postaustakin viime vuodelta Varjo-tagin alta, jos kiinnostaa lueskella.

  VastaaPoista
 14. Myös meidän ragdoll pitää ihan samanlaista ääntä. Yleensä tuo naukuminen naukuminen tulee kun kissa haluaa jotain: huomiota, ruokaa, juomaa, leikitystä...

  Ainakin meidän ragdollilla tuntuu olevan laaja valikoima nauta, mauta ja mäytä (ja niissäkin useita eri äänensävyjä), joista on vaan pääteltävä, että mitähän neiti oikein haluaa sanoa. Seurallinen se kissa on, ainakin mitä noihin ääniin tulee.

  VastaaPoista
 15. Seurallinen on joo, kunhan ei liian lähelle yritä mennä. Tai rapsutella ja silitellä Pätkistä saa, muttei toivoakaan, että viihtyis sylissä kuin sen minuutin ennen kuin alkaa karkuun räpiköiminen ja angstaava märinä.:p

  VastaaPoista
 16. Olisko kissa pitkästynyt?
  Mulla ei ole koskaan ollut ns.sisäkissaa, kun mun mielestä kissan pitää päästä seikkailemaan ja metsästämään. (Maalla tietenkin)

  VastaaPoista
 17. Ragdollit on jalostettu sisäkissoiksi, joten ne ei pahemmin välitä ees leikkiä, vaikka mahollisuutta tarjoais. Tai ainakaan Pätkis ei leiki. :p Sinni voiskin pitkästyä, mutten usko Pätkiksestä moista. Se on enemmän paikallaan kököttävä sivustaseuraaja kuin osallistuja, sama yrittikö sitä aktivoida vaiko ei.

  VastaaPoista
 18. Ai niin ja metsästämisestä Pätkis ei tajua mitään. Ei se ole millään tavalla "normaali kissa", varsinkaan saalistajamielessä ja kun maatiaisiin vertaa. :D

  VastaaPoista
 19. Just tuollasta mä kuuntelen kaiket illat, ja aamuyöt...Onneks pääsen päiväksi töihin :-)
  Rotumäärityksessähän sanotaan, että ragdoll on suurikokoinen ja hiljainen rotu...Watson just ja just painaa neljä kiloa.

  Teija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, musta alkaa tuntua, että se koko rotumääritelmä on alusta loppuun yhtä humpuukia, vaikka Pätkis ny kohtalaisen iso tyttö onkin. :D Pitäisköhän tästä valittaa johonkin, että meitä on pahasti huijattu...

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! :)