torstai 16. elokuuta 2012

Pikakuulumisia ja kysely

Kas kun on tällaiset hämäläiset (ihana ihana Hollola!) maisemat...


...ja erittäin epävarma pääsy nettiin, ei meistä nyt vieläkään tämän enempää kuulu, vaikka muuta meinattiinkin. Mutta eiköhän tuo tilanne tosiaan tuossa vähän yli viikon päästä helpota, kun päästään jälleen oman vikkelämmin toimivan netin ääreen ja ehditään jumittaa siellä kotosallakin pitkästä aikaa. Ei kyllä suuremmin ole sinne ikävä, täytyy myöntää, kun kuvan kaltaisia peltoja lähiön asfaltin sijaan littanaksi tallailee. ;)


Vinkkaan teille tässä samalla myös Domuset OY:n markkinointitutkimuksesta/kyselystä, johon vastaamalla osallistutte uuden iPadin arvontaan. Kyselyyn pääsette tästä! Kyseisen kyselyn tarkoituksena on kerätä hyödyllistä informaatiota uuden älypuhelimella toteutettavan koiran reaaliaikaiseen tai pidemmän aikavälin seurantaan tarkoitetun Alone@Home -verkkopalvelun kehittämistä varten. (Kyseessä on blogiyhteistyö)

14 kommenttia:

 1. On siellä ihanat maisemat, olisin siellä mielummin kuin täällä koti Tukholmassa:)Mukavaa jatkoa "tallailulle"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan ihanaa ja kyl vaan tuntuu oululainen lähiö aika himputin masentavalta noiden peltomaisemien jälkeen. :p

   Poista
 2. Olispa hieno päästä juoksemaan noille pelloille. Meillä pellot on täynnä viljaa ja sinne ei saa mennä. Mut ihaillaan maisemia, te siellä ja me täällä. Kivaa kesää, sitä on vielä jäljellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuolla oli kans niitä viljapeltoja ja sitte myös onneks noita, missä ihan luvan kanssa saatiin kuljeskella ja kesästä naatiskella. :) Kivaa loppukesää myös teille!

   Poista
 3. Vapautta ja villeyttä silmän kantamattomiin! Jihuu kesä ja kärpäset!

  VastaaPoista
 4. meidän blogissa on teille jotain ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä sitte vilasta tässä piakkoin, että mitä. :p

   Poista
 5. Hei! Innostuin juuri lukemaan blogiasi. Äitini on hieman vaikea tyyppi koirarotujen valinnan suhteen. Hän on pitää vain Saksanpaimenkoiraa mahdollisena rotuna meille. Kuulemma pikkukoiria ei voi edes koiriksi laskea :D Olen kylläkin itsekin Saksanpaimenkoirista kiinnostunut, koska olemus on jotenkin niin komea ja luotettava ;D
  Ajattelin kysyä sinulta, että sopisiko sakemanni tällaiseen perheeseen?

  Perheeseemme kuuluu äiti,isä, minä 12-vuotta ja siskoni 10-vuotta.
  Isäni on jokatoinen viikko töissä, joten koirankaan ei tarvisi olla yksin kuin n.8 tuntia koulupäivieni ajan silloin kun isälläni on työviikko. Asumme omakotitalossa maalla Pohjois-Suomessa, mutta valtatie kulkee n. 300 metrin päässä.Kotimme ja tien välissä on kuitenkin romua täynnä oleva piha ja talo :Dd, ajattelimme kuitenkin, että vaikka tie kulkee aika lähellä, on mahdollista kouluttaa koira pysymään pihan rajojen sisäpuolella. Koira tulisi saamaan hyvän peruskoulutuksen ja kiinnostusta olisi kokeilla myös agilityä. Kotimme lähellä on pyörätie talvilenkkejä varten, mutta kesäisin ja kun lumi ei ole vallannut maata, niin voimme käydä metsässä ja metsäpoluilla juoksemassa :) Olemma aika aktiivinen ja liikunnallinen perhe, joten koira kulkee joka paikassa mukana, paitsi ulkomailla. Koira saisi joka päivä ainakin yhden kunnon lenkin+irtijuoksua pihalla, pissatuskävelyjä yms.. :D Meidän perheeseen koira olisi ensimmäinen, mutta isälläni on ollut lapsuudessa monia koiria ja minulla sekä siskollani on monenlaista kokemusta sukulaisten ja kavereiden koirien hoitamisesta :D

  Vielä lisäksi pari kysymystä:
  Mitä välineitä käytät turkinhoitoon?
  Voitko suositella mitään kenneliä?
  Mitkä käskyt ovat tärkeitä saksanpaimenkoiran kanssa?

  Jos saat selvää ja vastaat kysymyksiin, olen todella kiitollinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! :)

   Ihan rehellisesti on sanottava, etten oo oikea henkilö arvioimaan sopisko sakemanni teille vai oisko joku muu rotu parempi. Se täytyy teiän (ja erityisesti perheenne vanhempien, sillä heidän vastuulla koiran tulisi loppujen lopuksi olla) ite koittaa selvitellä, koska ihmisiä on niin kovin erilaisia eikä kukaan ulkopuolinen oikein voi tommosia juttuja varmuudella arvioida, ei varsinkaan pelkän tekstin perusteella, vaikka aika tarkasti asioista kertoilitkin.

   Saksanpaimenkoira on tosi energinen ja aktiivinen rotu, joka sopii kyllä tosi hyvin lapsiperheeseenkin, mut se vaatii oikeanlaista koulutusta ja näkemystä asioista erityisesti niiltä sun vanhemmilta. En ite ekana koirana perheeseen ottais, ellen ois 100% varma, että sakemanni on oikea rotuvalinta just itelle ja että sen kanssa totisesti sitte jaksetaan tehä hommia, vaikkei kaikki sujuiskaan aina koiran koulutuksen oppikirjan mukaan - ja harvemmin sujuu, ku kyseessä on eka koira. Tai toka. Tai kolmas. ;) Ite synnyin "sakemanniperheeseen" rodun parissa aikuiseksi varttuen, ja silti edelleen opin jatkuvasti uutta liittyen koiran kanssa elämiseen, koulutukseen ja asioihin, joita en osannut kuvitellakaan ennen kuin niistä tuli osa omaa arkea. :p Helpompiakin rotuja olisi aivan varmasti olemassa, erityisesti aloittelevalle koiranomistajalle.

   Kannattaapi melkein ottaa yhteyttä saksanpaimenkoirakasvattajiin ja kysellä heiltä tarkemmin rodusta. Googlettamalla löytyy varmasti monen kennelin sivut yhteystietoineen. Toki myös saksanpaimenkoirablogit (tuolta mun blogin sivupalkista löydät blogilistan, jonne oon useita sakublogeja muistiin keränny) ja muut rotuun liittyvät nettisivut voivat olla suureksi avuksi. Facebookista löytyy myös useita koira- ja sakemanniyhteisöjä, joiden kautta voi varmasti rodun harrastajilta sakemanneista kysellä. Kannattaa selvitellä toooooosi tarkkaan ja tutustua rodun edustajiin ihan livenäkin (erilaisissa olosuhteissa), ennen kuin päättää moisen hankkia. Sakemanneilla on ikävä taipumus päätyä uhmaiässä/nuorina aikuisina löytöeläinkoteihin, koska moni ei koiraa ottaessaan oo täysin ymmärtäny mihin on ryhtymässä (kyseessä ku ei oo mikään seurakoirarotu, jonka kanssa pääsee oletusarvoisesti aatellen helpommalla, vaikka yksilöitähän koirat toki on eikä etukäteen voi tietää mimmosia koiria pennuista kasvaa).

   Turkin hoitamiseen käytän ihan normaalia karstaharjaa sekä silloin tällöin pohjavillaan tehokkaasti tepsivää furminaattoria. Karvanlähtö on rodulla kohtalaisen runsasta, joten kannattaa tarkoin miettiä kuinka kivaa on olla jatkuvasti varpaista pipoon ja aamupalavoileipään saakka koirankarvassa. ;)

   Mut niin, ottakaa ihmeessä yhteyttä kasvattajiin, ja sopikaa vaikka muutaman kanssa treffit kennelissä, missä voitte tutustua rotuun ammattilaisen seurassa ja tosiaan kysellä mitä ikinä mieleen juolahtaa. Toivottavasti sopiva rotu teiän perheeseen löytyy - joko saku tai sitte joku muu. :)

   Poista
 6. Juu, kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! :)