maanantai 23. helmikuuta 2015

Rollmat ja uusi Karvamobiili

Aivan tuossa äskettäin koitti se kauan odotettu hetki, kun saimme sanoa hyvästit takapenkillä istuvan koiraeläimen hankalille turvavaljaille ja etupenkille asti leijaileville irtokarvoille. Kävi nimittäin niin, että Karvamobiili vaihtui sedanista farmariin ja Caro sai viimeinkin oman takaboksin. :) Sieltä sitä on hirmu kiva huudella äänekkäitä mielipiteitään ohi vilahteleville koirille esittäen, etteivät ne isäntäväen aiheeseen liittyvät kiellot kuulu ollenkaan auton koiraosastolle asti. 

Caro otti tämän uuden matkustusmuodon omakseen kuin vanha tekijä, ja mikseipä olisi: kaikki käy, kun vaan mukaan pääsee! Hienosti se osaa myös odottaa lupaa konttiin ja sieltä pois hyppäämiseen, sillä säännöt eivät siltä osin muuttuneet takapenkkiajoista. Ensimmäisellä kerralla piti tietysti kokeilla, josko asiat olisivat sittenkin muuttuneet, mutta ehei, eivät ne ole. :p


Caron liikkuvan yksiön pysyvä sisustus on vielä toistaiseksi pohdinnan alla, mutta tavaratilan jämerä turvaverkko hankittiin mitä pikimmin, koskaan kun ei tiedä noista kolareista, vaikka onneksemme olemme niiltä täysin välttyneetkin. Niskaan lenteleviä koiria ei harrastella siis jatkossakaan. Verkossa on sekin plussapuoli, että kun koira pysyy kokonaisuudessaan - se uteliaana venyvän kaulan jatkeena heiluva mottipää mukaan lukien - peräosastolla, ei niitä himputin irtokarvojakaan pöllyä matkustamon puolelle kovinkaan helposti. Tämä on tietysti sivuseikka verrattuna turvallisuushyötyihin, mutta tuntuu se silti kovin luksukselta, ettei auto ole enää kauttaaltaan karvassa ja hiekassa toisin kuin aiemman ei niin koiraystävällisen auton kanssa.


Zooplussalta bongasin takapuskuria ja likaista puskuria vasten nojailevan vaatteita suojaavan Rollmat-suojan, joka vaikutti kätevältä keksinnöltä enkä kyllä näin vajaan viikon mittaisen kokeilujakson perusteella voi siitä pahaa sanaa sanoa. Kivasti se suojaa erityisesti housunlahkeita, jotka likaantuvat tosi helposti näillä rapakeleillä konttiin kurkotellessa. Matto on helppo rullata nippuun matkan ajaksi ja se vie todella vähän tilaa. Caro ei kovin usein hypätessään puskuriin tassuillaan osu, mutta toisinaan kyllä, joten vältytäänpä nyt samalla niiltä turhilta naarmuilta myös. Matto on epäpuhtauksia ja kosteutta hylkivän materiaalinsa vuoksi suhteellisen liukas, joten jos koiralla on tapana ottaa hypätessään puskurista tukea, voi hyvinkin olla, että lipsumisia sattuu. Sellaisen otuksen käyttöön en Rollmatia välttämättä suosittelisi, mutta rempseille hyppääjille kyllä.
Seuraavana projektina meillä olisi sitten tarpeisiimme soveltuvan koiraveräjän hankinta ja sitä ennen ankara selvitystyö. Mallia tuntuu olevan markkinoilla jos jonkinmoista ja siinä sitä onkin pohtimista, että mikä se olisi se meidän ykkösvalinta. Uskoakseni tulee päädyttyä malliin, joka soveltuu useisiin eri automalleihin, ettei sitten tarvitse olla heti uutta hankkimassa, jos auton vaihtaminen tulee jossain välissä jälleen ajankohtaiseksi. Mieltä kutkuttaa tällä hetkellä eniten Variogate, johon saatavilla oleva irrotettava väliseinä mahdollistaisi tavaratilan jakamisen tarpeen sitä vaatiessa, mutta koska uudessa Karvamobiilissa on kohtalaisen viisto takaprofiili, saattaa Variogaten malli olla meille turhan hankala. Tutkimustyö siis jatkuu ja mielellään otan tietysti myös vinkkejä vastaan erityisesti teiltä, joilla on kokemusta "viistoperäisiin" automalleihin ongelmitta soveltuvista veräjistä. :)


8 kommenttia:

 1. Tee sä se tutkimustyö ja kerro mulle sitten meidänkin viistoperään :D Ai ei leijaile :O
  Miten meillä saa imuroida takapenkiltä karvaa vaikka siellä ei kukaan matkusta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heikoilla ollaan tutkimustyön kanssa, sillä Google ei oo paljoa auttanu. Mistä lie ettis sitte lisää infoa, ku Googlen kautta löytyy yleensä KAIKKI ja ny ei onnista millään. x) Ja ei, ei muuten leijaile vieläkään, onneks! :)

   Poista
 2. Jos sulla on mahdollisuus sovittaa vaikka jonkun treenikaverin variogate-veräjää, niin suosittelen. Meidän autoon ei mittojen perusteella olisi pitänyt sitä mahtua, mutta kun iskettiin vaan se autoon, niin hyvähän se oli. :) Tykkään tuossa variogatessa siitä, että siinä ei ole keskitolppaa ovien välissä, ja sekin lisäetu, että tarvittaessa peräkonttiin saa mahtumaan jotain isompaakin tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida heillä noita Variogateja harmi kyllä olla. :( Sehän se oiskin parasta, jos pääsis sovittelemaan, joskin mitä oon lueskellu, niin se häkin kasaaminen on vissiin aika iso projekti eli ei onnistu tosta noin vaan vikkelään. Sattuuko teilläki olemaan viistoperäinen auto vai millä tavalla toi sopivuus oli kyseenalaista? Ja toi keskitolppahomma on semmonen, että just sellasen tolpattoman tahtoisin löytää, että mahtuis tosiaan muutaki kuin se koira sinne konttiin, jos tarve vaatii. :) On vaan aika vähissä ne tolpattomat vaihtoehdot.

   Poista
  2. Veräjän mitat oli suuremmat mitä kontin mitat eikä sopivuustaulukossa ollut meidän automallia, ja on tosiaan sellainen "siro" perä eli ei ihan täyssuora farmarin perä vaan pieni viistous. Mutta veräjän saa kyllä nostettua autosta ehjänä pois ja takaisin, kun pienentää vain säädöt (ja irrottaa liinat, meillä se on kuormalenkeissä liinalla kiinni vielä lisäksi), että jos löytyy joku, jolla on, niin ihan helppo on sovittaa.

   Poista
  3. Hitsi ja sori, en hoksannu tarkistaa kommenttivalvontaan jääneitä kommentteja ennen ku just ny!

   Kuulostaa aika siedettävältä operaatiolta eikä miltään monen tunnin tuskaselta hommalta. :) Vielä ku löytäis jonkun, joka vois tarjota sen omansa sovitukseen. Vieläkään en oo nimittäin sellasiin tyyppeihin törmänny enkä kyllä muihinkaan mitoiltaan sopiviin veräjiin. :(

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! :)