sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Pesulla

Viime aikoina täällä meillä päin on ollut lievästi sanottuna "aika märkää", mutta kissat ovat saaneet olla kastumiselta turvassa. Tänään sekin sitten muuttui, sillä Sinni-parka joutui pesulle ja kyllä, siellä pesulla totisesti kastui! Kyseessä ei ollut mikään epäluottamuslause kissan omia siistiytymistaitoja kohtaan, vaan jo pidemmän aikaa pohdiskeltu kokeilu, josko pesulla olisi jotain vaikutusta kutinakiusaan. Eliminaatiodieettiruokavaliosta emme tosiaan ole toistaiseksi hyötyneet millään tavalla, mutta koska kaikki kortit kannattaa kääntää, vaihdoimme aiemmin tällä viikolla parin kuukauden ajan hyvin maistuneen hevosen yhtä hyvin maistuvaan kenguruun, jota nyt sitten syötellään odotellen yhtä laihoja tuloksia, kuin tähänkin asti. ;) Ei nyt vaan mitenkään suuremmin ole luottoa siihen, että löytäisimme ratkaisun ongelmaamme ruokavaliosta. Ja senpä vuoksi Sinni joutui pesulle. 

Pesuaineeksi valikoitui apteekissa myytävä Virbac Allermyl Vet -shampoo, joka on suunniteltu erityisesti allergisen ja atooppisen ihon puhdistamiseen ja hoitoon. Allermylin luvataan mm. lievittävän kutinaa ja ihoärsytystä, uudistavan ihoa ja antavan iholle suojaa ja sietokykyä kutinan aiheuttajia vastaan. Lupaukset kuulostivat juuri silti, että tätä, jos jotain, on meidänkin kokeiltava! :)

Sinnin mielestä tämä kokeilu olisi saanut jäädä kokeilematta. Kuvat kertovat teille varmasti kaiken oleellisimman, mitä nyt ne pesun aikaiset ääntelyt joudutte aivan itse kuvittelemaan. Ehkä ihan hyvä niin, sillä ne olivat niin säälittäviä, että jopa yleensä vain omasta vatsaröllykästään huolissaan oleva Pätkis hakeutui kylppärin oven taa huolestuneena huutelemaan. Carohan siellä toki oli korvat sojossa partiossa jo ennestään...


Voi kehveli, minkä teitte!


Pesun vaikutuksista kutinaan ei luonnollisesti ole vielä mitään tietoa, mutta tilannetta tietysti seuraillaan koko ajan. Lähiaikoina pesu varmasti myös uusitaan, sillä ääntelyistään huolimatta Sinni suoriutui kiusallisesta projektista hämmästyttävän rauhallisesti ja myötämielisesti edes yrittämättä raadella pesijöitä hengiltä. Aika iso plussa pelonsekaisiin etukäteisodotuksiin nähden. ;)


17 kommenttia:

 1. Reipas Sinni!!! Sydäntä ihan särki, kun kuvittelin kuvien oheen äänimaailman. Mutta jospa kutinat olisi nyt solahtaneet viemäristä lopullisesti alas! Pidän kovasti peukkuja sen puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin meillä on ny TODELLA pehmeä kissa, jos ei muuta. :p Kiitämme peukuista kans! Niitä me tarvitaan. :)

   Poista
 2. Harmittaa nuo kutinat :( Miksei vaan voisi olla sinnillä kutinattomat olot, toivottavasti pesu auttoi vaikka se ei varmaankaan kauhean kivaa ollut. :----) Sinni olet reipas ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa joo, vaikka ny on ollu taas parempi kausi eli kutina on ollu huomattavasti ns. pahempia aikoja lievempää. Jotain hyvää ny kummiskin. :)

   Poista
 3. Eikä, pesut on kamalia! -Kajsa & Devi-

  VastaaPoista
 4. Shampoon lupaukset kuulostaa oikein hyviltä, toivottavasti auttoikin! ♥

  VastaaPoista
 5. Ootkos kokeillut Dermoscenttiä kutisevaan ihoon?

  http://www.verkkosivuapteekki.fi/Dermoscent-Spot-on-koirille-4-pipettiae-3-eri-vahvuutta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annoskokoja pipeteissä myös siis kissalle, vaikka tossa lukee koiralle :)

   Poista
  2. Ei olla kokeiltu mitään muuta "litkua" vielä, vaan pitääpä perehtyä tarkemmin tohonkin. Pikaisella vilkaisulla vaikuttais olevan oikein hyvin meilleki testiin soveltuva keksintö. Kiitti siis vinkistä! :)

   Poista
 6. Sinni on kyllä ilmeikäs kissa :-D, aika selkeä viesti noissa kuvissa :-D. Mutta toivottavasti pesu auttaa kutinaan ja Sinnin olo helpottuisi. Tsemppiä pesijälle ja pestävälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se joo. :D Riittää ilmeitä joka lähtöön. Täytyy ny kattella pesun vaikutusta pidemmällä tähtäimellä. Oli tosiaan jo muutoinkin ihan hyvä kausi menossa, nii paha sanoa varmasti onko pesuaine parantanu tilannetta vai ei. On niin paljon näitä muuttujia tässä. :)

   Poista
 7. Ihanat lemmikit sulla! Mulla on itelläkin koira, vasta pentu ja uusi blogi

  www.radianceheartpaw.blogspot.fi

  olis tosi kiva jos alkaisit lukemaan, mulla on postausideoita, mutta ei lukijoita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti onnea uudelle blogille! :) Pitää käydä kurkkaamassa, mitä oot ehtiny kirjoitella. :)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! :)