perjantai 11. toukokuuta 2012

Match show @ Jokimaa, Lahti

Tästähän alkaa tulla tapa, että yön pimeinä tunteina postaillaan kuulumiset. Noh, mitäpä se haittaa, kunhan joskus ehtii. 

Tuossa tiistaina me otettiin tuon Caroluksen kanssa ilo irti jokaisesta 17 lämpöasteesta paikallisessa mätsärissä (tuttuun tapaan sivustaseuraajina tietenkin eli ns. puhtaasti sosiaalistamismielessä), jonka järkkäsi Päijät-Hämeen Eläinsuojeluyhdistys RY. Paikkana toimi Jokimaan raviradan suuri ellei jopa valtava hiekkaparkkipaikka. PHESY järkkää mätsäreitä aika usein, tai siltä ainakin tuntuu, kun Oulussa noita mätsäripaikkoja tylsistyneenä metsästää huomaten kerta toisensa jälkeen, että "Oulussa ei mittään, Jokimaalla taas jottain". :D 

Mätsäri-maisemia.

Koska oltiin liikenteessä ihan kahdestaan eikä täysipainoista huomiota voi millään jakaa kameran ja koiran kesken, sai Caro jäädä purkamaan verbaalista raivoaan autoon siksi aikaa, kun leikin paparazzia mätsärifiiliksiä valokuviksi tallennellen ja paikalle ehtineitä koiria ihastellen. Kun kuvia oli passeli määrä, pääsi Carokin pois autosta (oli jo aikoja sitten väsähtänyt huutamaan, hih!) ja alkoi koirahässäkän lähestyminen kera nakkien ja naksuttimen. Yllättävän hyvin meni taas kerran eli ei se viime kuun Rusko-reissu mitään turhaa haihattelua ollut: eteenpäin ollaan sen muiden koirien kyttäämisen suhteen menty - ja muutenkin. Homma sujui Jokimaalla jopa niinkin hienosti, että kaikki muille koirille haukkumisetkin jäivät tyystin pois ihan ensiminuutteja lukuun ottamatta, mikä on oikein iso "jee jee!" :) Ite asiassa eräs mätsäriin osallistunut sakemanni haukkui paikanpäällä enemmän kuin tuo meidän oma tampiomme ja sehän luonnollisesti aina piristää, kun huomaa, että muillakin on siinä käytöksessä vähän viilaamista... ;) Katseltiin lopulta sitä viimeistä kehää ehkä maksimissaan 15 metrin päässä koirista eikä meillä ollut asian suhteen mitään ongelmaa, mitä nyt allekirjoittaneen jalat meinasivat puutua karvapersuksen kuvitellessa meikäläisen olevan joku nojatuoli, jonka (jalkojen) päällä voi noin vain polleasti istuskella ihan kuin jo pelkkä kyykyssä kyhjöttäminen ei olisi kaltaiselleni rapakuntoiselle elämää suurempi urheilusuoritus...

Mutta niin, niitä kuvia. Niitä on  tarjolla taas suorastaan aivoton määrä, mutta luulenpa, että jos ette koirakuvista tykkäisi, olisitte häippässeet tämän blogin ääreltä jo aikoja sitten muille sivustoille, haha! Eli kuvia satunnaisista koirista, olkaas hyvät!

Sakemanneja oli paikalla ainakin kolme, ooh!

Nätti kuin sika pienenä!


Sama väri, eri koostumus. ;)


Ummetusta?

Yksi suuri suosikkini, joka mölisi aivan koko ajan. Varmasti 
olisi siis hyvää pataa meidän mölytoosamme kanssa. :D


Tyypillistä: muut hengaavat ja saku säheltää. x)

Irliksiä, aah!

Snakuja ja vähän muitakin.

Mää en ala.Määkään en ala.Tämä söpö tyyppi (bretoni? EDIT: Kyseessä ilmeisesti stabyhound) tapitti mua koko ajan. Varsinainen linssilude! (Tai sitten se tahtoi syödä mut iltapalaksi...)

Ai että, kun täti näistä nopeista niin tykkää.


Jalostuksen tuloksia. Ja pyllynreikä, joka tuijottaa.


Valtataistelua laukunvahtijalaumassa. :D

Tuo pieni. :D

PS. Tuttuun tapaan tagitettuina vain osa kuvissa esiintyvistä roduista, koska tagimerkkejä on postausta kohti rajallinen määrä.

15 kommenttia:

 1. Liekö retorinen kysymysmerkki, mutta minusta tuo musta-valkoinen on stabyhound :)

  (yksi blogin lukija täällä siis hei!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolittain retorinen, johon toivoin salaa varmistusta joltain paremmin tietävältä. :D Ja ny täytyy myöntää, että TÄYSIN uus rotu oli mulle toi stabyhound, vaan kyllähän toi Googlekin sen tunnisti ja hyvin samalta näyttäis. :O

   (Hei ja tosi kiva, ku kommentoit! :) )

   Poista
 2. Stabyhound näyttäsi tosiaan olevan tuo musta-valkoinen. :) Ja lapinkoiria, ja siellähän on ainakin Onni!
  Tulevana sunnuntaina on muuten Oulussa peräti kaksi mätsäriä, siinä kuule iskee valinnanvaikeus. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkiko muka tietää stabyhoundin, paitsi mä? :D Tai no kyllähän mäkin ny, hih... Onni, joku noista lappareista? :)

   Arvaas vaan oonko tota Oulu-hommaa kironnu, ku Ruskon jälkeen kattelin milloin siellä on seuraavat mätsärit tietäen olevani toukokuussa täällä. :D Ei mee nallekarkit tasan taas.

   Poista
 3. Noita stabyja harvemmin näkee, miekin nähny livenä vaan yhden, joten ei ihme jos ei tiedä. :)
  Onni on tuo parkki (=ruskea) lapinkoira, tuo pikkuinen lienee Aava-neiti ja kolmas on varmaan Reino. En noita sinänsä tunne, mutta sen verran nähny kuvia, että tunnistaa. Piiri pieni pyörii. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, netistäkin ihmeen vähän tietoa (ainakaan suomeks) löytyy, joten aika harvinainen rotu taitaa vielä olla.

   Ihanat nimet. :D Ja todellakin, koirapiirit on pienet! Aina joku tuntee jonkun joka tuntee jonkun. Taitaa tosin päteä tässä maassa kaikkeen muuhunkin kuin vain koiriin. :p

   Poista
 4. Voi tuota norjanharmaata! Hikeä pukkaa jo katsoessa, kun toisella on niiin paksu turkki.

  Täytyypä meidänkin lähteä tulevana sunnuntaina jomman kumman mätsärin liepeille sosiaalistumaan, kiitti vain aiemmalle kommentoijalle vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenhän se raukka jaksaakin läpi kuuman kesän, ku ihmisilläkin tekee toisinaan tiukkaa. x)

   Poista
 5. Äää, berni JA staby, vieläpä peräkkäisissä kuvissa!!!

  Ehkä sä oot sitten ainut joka ei tuntenut ;D Meille piti nimittäin eka tulla staby, mutta niitä on niin hirveen vähän että väsyttiin oottaa ja isäntä sai suostuteltua mut bernin kannalle.
  Nyt niitä olis sittten pentueita vaikka millä mitalla tulossa (siis mitä, en oo mitenkään kytänny...) eikä me vielä olla valmiita toiselle koiralle! Vaikka kyllä sekin päivä vielä koittaa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaaha. Sydämentykytyksiä. ^^

   Kaikesta päätellen oon. :D Tunnen syvää häpeää, ku oon onnistunu putoamaan näin pahasti kelkasta tässä rotuhommassa. Pitää alkaa pänttämään rotuja samaan tapaan ku pänttäs aina kakaranakin (koirakirjoista, joka päivä). Ja katotaan vaan, nii kohta teillä on stabypentu! Mua on sitte turha syyttää yllytyksestä. Kunhan vaan sanon, että "ota pentu, ota pentu!" ;)

   Poista
 6. Wau. Ihan parhaat rodut olit saanut kuvattua, ihan kuin omissa käsissä olisi kamera ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa. :D On tossa mukana monia omia suosikkeja, mut myös toki semmosia muitakin, jotka vaan oli jotenkin symppiksiä tai kuvauksellisia eli pakko tallentaa. :)

   Poista
 7. Reino, Onni ja Aava kuittaa! Edustava jengi tosiaan... :-)

  VastaaPoista
 8. Onni, Reino ja Aava kuittaa! 8)

  VastaaPoista
 9. Oli oli. :D Aivan mahtavia, etenkin toi pikkunen rasavilli. :p

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! :)