maanantai 25. toukokuuta 2009

Naapuri muisti meitä lahjalla

Eipä ollut ensimmäinen kerta, kun lähiseutumme selvästikin vallan rikkaat opiskelijat katsoivat tarpeelliseksi hylätä jotain aivan käyttökelpoista. Useimmiten tämä hylkäysbuumi on kiivaimmillaan juurikin näin kuun vaihteessa, jolloin muuttokuormasta yritetään pudottaa pois kaikki, mitä ei uuteen osoitteeseen mukanaan jakseta raahata. Sehän passaa meille ja tänään näytti passaavan kissoillekin.


Taloyhteisömme roskakatokseen oli tällä kertaa hylätty kissojen kiipeilyteline, jonka ainoat viat olivat siisteys (edelliset omistajat eivät tainneet tietää mikä on imuri, jos kissankarvojen määrään oli uskominen) ja raapimatolppien muutamat ahkerasta teroittelusta johtuvat nyöripurkaumat. Kai tuohon uutta narua vaikkapa Tiimarista saa. Onko kellään kokemuksia aiheesta?

Koska teline täytyy putsata huolella ennen käyttöä, kesti hyvä tovi ennen kuin varsinainen käyttäjäkunta pääsi uutta linnaansa testailemaan. Harvinaista kyllä ensimmäisenä tutustumispuuhuun uskaltautui normaalisti niin kovin epäluuloinen Pätkis. Vaan eipä pelkoa, että se olisi rohkaistunut telineen "luolaan" ryömimään. Suuaukosta sisäänpäin kurkkiminen riitti. Eihän sitä koskaan tiedä mahtuuko tuollaisiin koloihin edes kokonaan!
Ampiaistakin kiinnosti siinä määrin, että omistaja katsoi tarpeeksi antaa kissalle hetkeksi hatkat. Ampiaista kun olisi ollut hieman vaikeampi komentaa häipymään eikä Pätkis selvästikään tajunnut varoa...
Kun vaara oli oli, katti palaili valloituspuuhiin.
Mutta kohtapa maassa vaani uusi vaara: tornin juurella kuikuili kilpaileva kissasoturi, jolla oli saman linnan valloitus mielessään. Tätä ei Pätkis katsonut hyvällä silmällä......vaan antoi vastustajalle isän...emännän kädestä eläimelliseen tapaan murahdellen ja ärähdellen.
Sinni oli kuitenkin nokkela ja yritti uutta kiipeilyreissua Pätkiksen erehdyttyä poistumaan hetkeksi pääkallopaikalta.
Tuttuun tapaan Sinni tahtoi kivuta niin korkealle, kuin suinkin mahdollista, ja niinpä tuli uuden kiipeilytornin ylätasannekin testattua. Hyvin toimi!
Toki telineen kunto varmistettiin äärimmäisen kriittisellä silmällä rakennusjälkeä tarkastellen eikä mainittavaa huomautettavaa löytynyt. Purkautuneet raapimapaalutkin rankattiin pelkästään lisäjännitykseksi, ei lainkaan puutteiksi.
Yksi näyttävimmistä ja samalla verkkaisimmista alastulotaltioinneista.
Sitten palasi Pätkis. Haistettuaan vieraan kiipeilijän tuoksut karva-amatsoni suoraastaan riehaantui...
ja jaksoikin meuhkata...
...melkoisen pitkän tovin!

Mutta eipä aikaakaan, kun huomio siirtyi jo tähdellisempiin juttuihin. Parvekkeelle tuotu puolikuollut rehu oli mukavaa lohduketta, vaikka Pätkiksen linnoituksen rauhaa oli julkealla tavalla rikottukin. Hyvä ruoka, parempi mieli!

Että kiitos vaan, pian entiset naapurimme! Meistä on tosi kivaa, että ette yritä myydä näitä rahanarvoisia kapineitanne vaikkapa kirppiksellä tai markettien ilmoitustauluilla omaksi eduksenne, vaan luovutatte kaiken meille näin näppärällä tavalla. Karvahelvetin väki on ollut tänään kovin iloista sakkia ja ihan vain teidän ansiostanne. ^^

13 kommenttia:

 1. Kaikkea kivaa sitä roskiksesta löytyykin:D Vaan onpahan kisulit taas innossaan! Voi tuota "pikku" Pätkistä, mahtavia asentoja & ilmeitä:D

  VastaaPoista
 2. Hiano löytö, hyvä teille!
  Tytöt tosiaan näyttää olevan ihan tohkeissaan - merkkaavat puuta omakseen minkä kerkeevät :D
  Siskoni sai kummitätinsä vanhan nojatuolin, joka oli ollut kissan kynsien armoilla. Meidän kaveruksethan innostui siitä aivan mahottomasti kun oli vieraan kissan hajumerkit - ne piti heti mennä peittämään omilla, ja moneen kertaan ;) Onneksi tuoli on vasta menossa uudelleen verhoiltavaksi...

  Meidänkin pitäisi nyt tehdä moinen löytö, koska parvekkeelle tarvittaisiin piakkoin näkötornia. Ehkä annetaan jollekin kaatuneelle puupololle uusi koti :)
  Ellei joku ihana ihminen jätä vanhaa puutaan "kierrätykseen" ihan meitä varten ;)

  Sisal köyttä/narua löytyy rautakaupasta tai halvemmalla jostain krääsäkaupasta, kuten honkkarista. Tiimarista en ole ihan varma, en ole ainakaan nähnyt.
  Sisalia kun tuohon vähän kieräsee, niin jo on ku uusi puu!

  VastaaPoista
 3. Jos Tampereella asutte niin meillä on kaksi käyttämätöntä tuollaista tolppaa. Ostettiin kerran Mustista ja Mirristä, mutta ei ne käyneet meidän puuhun (ruuvin koko väärä). Jos vaan teille sopii myydään halvalla. :)

  VastaaPoista
 4. Roskisdyykkaus kunnniaan =) itse olen tehnyt myös erinäisiä löytöjä roskiksesta. Hyvä löytö tuo raapimisteline!

  VastaaPoista
 5. Mainioita kuvia! Minun kissani ei osoita tuollaista telinettä kohtaan minkäänlaista mielenkiintoa. Ei käynyt prkle edes nuuskaisemassa, kuten uutta rottinkikalustetta, kauppakasseja tai huonekasvia...

  VastaaPoista
 6. Pupu L, ei oo muiden asuinpaikkojen roskikset olleet näin hedelmällistä laatua ku toi nykyinen katos enkä usko, että ovat tulevissa osoitteissammekaan.:D

  - - -

  Menina, ei ne olleet uskoa onneaan, kun "uutta" vieraalta kissalta haisevaa telinettä pääsivät tutkimaan.:p Meillä ei ollut erityisissä toiveissa parveketelinettä, sillä olimme tottuneet nostelemaan sellaista pienempää versiota päiväksi ulos kissoja varten. No ny ei tartte enää nostella, vaikka satelis vettä, mikä toki on oikein kiva helpotus.:)

  Kiitos köysivinkistä! Me ny tsekkaillaan ekana Prismasta tai Tiimarista, koska lähin mun tietämäni Honkkari on 500 kilsan päässä Lahessa, mistä en välttämättä jaksa lähteä yhtä naurua varta vasten hakemaan.;D Kesällä toki sinne taas meen käväisemään ja siihen asti nuo vanhatkin naruköysijutut välttävät vallan mainiosti.:)

  - - -

  sea, eih, me hengaillaan täällä kaukana sivistyksestä eli Oulussa.:D Ja kiitos tarjouksesta, mut noi vanhatkin tolpat riittävät meille hyvin eikä uusille olisi käyttöäkään. Päällystetään nuo vanhat vaan uusiksi, kun löydetään sitä narua ensin jostain.:)

  - - -

  Rhia, sinäpä sen sanoit!;) Ei tommosten juttujen löytäminen ja kotiin raahaminen oikeastaan ees tunnu dyykkaukselta, kun tavara on käyttökelpoista ja lojuu vain siellä katoksen nurkissa, eli ei siis varsinaisesti ole vielä roskiksessakaan. Kyllä tosta telineestä moni ois vielä ihan kivan taskurahan myyjälle maksanut, mut ku ei kerta raha kelpaa, nii eihän se meiän ongelma oo.^^

  - - -

  Anonyymi, kiitti. :) Meiän Pätkis suhtautuu normaaleihin leluihin aivan yhtä välinpitämättömästi kuin se teiän katti telineeseen. Liekö täyttä sattumaa, että kauppakassit kiehtovat sitten senkin eestä.;)

  VastaaPoista
 7. Käypä kurkkimassa köyttä Motonetistä (löytyy myös Oulusta), sieltä me ostettiin juuri uudet kissanpuuvermeet. On tosin melko paksua köyttä, mutta eiköhän sieltä ohuempaakin löydy.

  Hieno löytö tosiaankin, kateeksi käy!

  VastaaPoista
 8. Ja Fossiili-Anni. ;D

  - - -

  Midinetti, googlettelin tuon Motonetin ja se on näköjään sopivasti lauantaina suunnitteilla olevan reissun varrella. Erittäin käyttökelpoinen vihje siis, kiitos paljon! Ei tule ainakaan hukkareissua, vaikkei sieltä sopivaa köyttä löytyisikään.:p

  VastaaPoista
 9. No johan oot tehnyt löydön! Ainakin rautakaupat myy kai tuota paksumpaa raapimisnarua ja entisöinnin pitäisi olla kyllä melko helppo homma :) Kyllähän jotkut rakentavatkin itse noita kiipeilytelineitä alusta alkaen?

  VastaaPoista
 10. Insanity_, jep jep. :p Eihän tuossa tosiaan varmaan kummempia temppuja tartte kuin löytää vaan se parhain tekniikka, jolla naru pysyy kireänä.:) Ihan alusta asti ei onneksi tällä kertaa tartte telineen kasaamista alottaa. Vois olla astetta haastavampi homma kerrostalossa, jossa ei mitään askartelutilaa ole.:D

  VastaaPoista
 11. Jännittäviä kissalapsia tosiaankin teillä!

  Itse löysin oman, aivan täydellisen ihanan ja puolet silloisesta keittiöstä vievän raapimapuu/telineen melkein 5kympillä bauhausista, sieltä haluttiin päästä eroon kaikista kissatavaroista. No eihän se ilmainen ollut, mutta hinnasta oli pudotettu yli puolet!

  Koitin myöskin vaihtaa noita naruja itse, mutta päädyinkin siihen tulokseen, että apuun tarvittais jonkunlainen naulapyssy tms, pelkkä liima ei pidä narua paikallaan kovin kauaa. Kerropas kuinka onnistuit askartelemaan, niin otan vaarin! :P

  VastaaPoista
 12. Mikkan, hyvin jännittävia joo.:D

  Joo onhan sekin jo iso säästö, jos puolet saa ihan uuden telineen hinnasta veks. Pirun kalliita noi telineet monestikin on!

  Me varmaankin kokeillaan sitä ehostusta jollain tehokkaaksi luokiteltavalla liimalla, mut toki varaudutaan vaihtoehtoisiin kiinnityskeinoihin. Lupaan informoida aiheesta lisää, kun edistystä aiheen suhteen tapahtuu.:p

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! :)