keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Veto-ongelmia

Ollaan harrasteltu tällä viikolla noita vetohommia. Tosin siitä, jotta kuka on vetänyt ja ketä, voidaan olla montaa mieltä. Ehkä meidän olisi syytä käydä vielä kertaalleen läpi tuo vetohomman idea. Siis että oliko se idea kaartaa hajujen perässä ojaan luputtamaan antaumuksella jotain "hyi hiivatti yäääääk!" -juttua iskien heti alkuunsa korvat ulkomaailmalta lukkoon (ai mikä "mennään!"-käsky? Emmää mitään oo kuullu) vaiko sittenkin vetää emäntää perässään. Ja siis silloinkin tietä pitkin, ei esim. sinne ojaan niiden hajujen luo. Nyt se on ollut epäilyttävän usein emäntä, joka vetää erästä nimeltämainitsematonta kuuroa pois sieltä pientareelta ja jotenkin musta tuntuu, että se ei kyllä ole se canicrossaamisen perimmäinen idea.

Ostettiinkohan me vahingossa ojaanvetovaljaat, vaikka ihan tavalliset oli tarkoitus saada?


Joko me muka mennään kotiin? Mä olisin niiiiiin halunnu vielä luputtaa. Eiku vetää, siis.9 kommenttia:

 1. Heh, hauska postaus :)) Me "vedätettiin" kans meidän irlanninsusikoirilla. Oisko ollu pari tai peräti kolme kertaa..
  :))
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Meillä on menty monesti ja hauskaa on sillo ku homma jopa sujuu, köh...

   Poista
 2. Voisiko syynä vetohaluttomuuteen olla valjaat? Katselin, että melko kainalosta menevät, etteivät hankaa? Meillä on selvä ero laittaako vetovaljaat vai huskyt. Huskyillä (pehmustetut) tykkää oikeasti vetää, toisilla vetää vaan jos on jotain aihetta (hajuja, ohimenijöitä joiden peräs pitää kiriä, isäntä yllykkeenä, liikaa patoutunutta virtaa tms.). Mutta kumpikaan valjas ei meillä mene noin läheltä kainaloa. Vai onko sitten vaan siellä jollain juoksut lähestymässä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kuvakulma ja löysällä olevat valjaat vissiin hämää tässä, koska toi istuvuusjuttu me todettiin hyväksi. Ei siis oikeesti vedossa jää kainaloon, missä ne kyl aivan varmasti kiusais, vaan istuu mm. tän ohjeen http://www.siperianhusky.fi/tarvikkeet/mittaus.html mukaisesti hyvin. Otushan tosiaan vetää innolla, jos meikäläinen juoksee (tai ollaan ei-koiravilkkaalla alueella), vaan ku eihän mun kunto kestä eli suurimmaks osaks kävellään, jää niille hajuille aivan liikaa aikaa.

   Ja todellaki täällä on jollain juoksut, taas, perhana. x) Hihnalenkillä touhu on nimittäin ihan samanlaista hajujen perässä pöllöilyä ja jatkuvaa merkkailua. Urokset. <3

   Poista
 3. Nyt on sellanen ongelma, ettei ole kokemusta (meillä kun se ongelma on ihan toisin päin) mutta tuli tuosta sun vastauksesta mieleen... Mitäs jos tosiaan kokeilisit näin alussa tehdä lenkit niillä syrjäteillä joiden varsilla tuskin on niin paljon mielenkiintoisia hajuja? Kehuja kun vetää hyvin ja vaikka kaulapanta mukaan, niin että vetomatkat voi pitää lyhyempinä ja vaihtaa normilenkkeilyyn lopuksi... Sitten kun Caro alkaa tajuta homman ja yhdistää nimenomaan noihin valjaisiin sen vetämisen niin voisi kokeilla "haastavampia" osuuksia. No, tulipahan mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, ei me ihan alussa tän kanssa olla, ku aloteltiin vissiin joskus puolitoista vuotta sitte ollen pitkään varsin ahkeria, mut tässä on tullu useamman kuukauden tauko muutamia satunnaisia vetokertoja lukuun ottamatta. :)

   Juu, todistetusti parhaiten homma sujuu pellolla, metässä ja muilla koirattomilla alueilla, vaan tykkäisin välillä tehä noita reissuja muissaki maisemissa. Pitäis vaan jaksaa juosta/hölkätä enemmän, nii hajut ei nii kiinnosta, vaan eihän plösö jaksa. x) Meillä on ihan aina kaulapanta kaulassa myös vetoreissuilla ja alussa onkin lähes pakko talutella pannasta, koska kerrostalossa noita yllättäviäki vastaantulijoita voi aina olla. Sitä tosin en oo koskaan kokeillu, että innostaisin vetämään AINA, ku vetovyö on kiinni valjaissa eli varusteet vetovalmiina. On ollu tapana käyttää vetovermeitä myös talutushihnan korvikkeena, mikä tietty voi hyvinki sekottaa koiran päätä sen suhteen milloin on aika vetää ja milloin lupa myös merkkailla. Aattelemisen aihetta, kiitti! :)

   Meillä on sellanen jännä ongelma, että jos alan kehumaan Caroa vetämisestä, se lähes poikkeuksetta hidastaa ja alkaa toisinaan jopa innoissaan hepuloimaan. :D Sama oli potkukelkkaillessa, joten totesin, että ton kohalla on paras olla hissuksiin silloin, ku menee hyvin. Ihan nurinkurista, mut hah, mikäs meillä ei ois.

   Poista
 4. Meillä veto-ongelma on sellainen, että kotoa pois päin mennään innolla ja kun käännytään takas kotiin, niin koiralle tulee plaah-fiilis eikä enää yhtään kiinnosta. Olen miettinyt, että pitäisi soittaa aina joku hakemaan meidät kotiin, niin päästäisiin ohi siitä plaahhista ja vain saisi iloista menomatkaa mennä, mutta meidän autoihin ei mahdu potkukelkka tai polkupyörä. Eli joudutaan ostamaan isompi auto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tota samaa havaittavissa ainoastaan hihnalenkillä, missä tapauksessa se onkin ainoastaan hyvä juttu, ku menointo väsähtää, "yllättäen". :) Vetovermeillä en oo huomannu eroa siinä mihin suuntaan mennään. Ja isompi auto on aina hyvä ratkaisu ellei lompakolta kysytä, haha! Ei meillekään potkukelkka mukaan ilman kattotelinettä mahu, mut polkupyörät kulkee kätevästi erillisessä vetokoukkuun kiinnitettävässä telineessä. Kannattaa ehkä siis harkita semmosta.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! :)