torstai 10. heinäkuuta 2014

PetsGo

Nyt seuraa vähän tavallisesta poikkeava postaus (PS. Postauksen kuvat EIVÄT LIITY aiheeseen, vaan toimivat pelkkänä tekstin piristeenä). 

Nimittäin sain tuossa äskettäin viestiä, jossa kyseltiin halukkuuttani testailla PetsGo-nimistä uutta lemmikkieläintarvikkeisiin erikoistunutta verkkokauppaa ja kirjoitella ostokokemuksestani omaan blogiin. Ja tokihan minä, vanha tavarahamsteri, olin heti valmiina koitokseen. :p Olen aika pitkälti noviisi, mitä tulee netin kautta operoivista lemmikkitarvikeliikkeistä tilaamiseen (sujuvasti selailen ja ikkunashoppailen kyllä useinkin, haha!), mutta noin muutoin verkkokaupat ja netistä tilaaminen ovat ihan tuttua huttua monen vuoden ajalta.

No mutta asiaan. Ensivaikutelmani PetsGo:sta oli oikein positiivinen. Yleisilme sivustolla oli selkeä ja käytettävyys vaikutti äkkivilkaisulla oikein hyvältä. Sivujen selailu oli helppoa ja mutkatonta. Sivustolla käytetty fontti oli omalla 13-tuumaisella näytölläni hieman turhan pientä tihrustettavaa, mutta noin muutoin tekstipuoli näytti armottoman pilkunviilaajan silmään pääosin asialliselta, mitä nyt siellä täällä kaksi sanaa oli kirjoitettu yhteen ilman välejä (esim. "Pituus hännänkanssa 11cm") ja yhdyssanojen kanssa käytetyt yhdysviivat loistivat poissaolollaan. Pikkuvikoja joillekin, toisille - köh köh - vähän häiritsevämpiä.
Jokunen ajatus tuotekuvituksesta. Yhtä tuotetta kohden löytyi vain yksi kuva ja osasta tuotteista kuvat puuttuivat täysin, mikä on mielestäni huono juttu. Ite pidän todella tärkeänä sitä, että jotain netistä ostaessani näen tuotteen monesta eri kuvakulmasta, jolloin huomaan mahdolliset puutteet hyvissä ajoin ennen ostopäätöstä. Myös kuvien laatu vaihteli suuresti. Osassa kuvista tuote oli kuvattu todella selkeästi lähietäisyydeltä ja mahdollisen pakkauksen tekstit oli helppo lukea (hyvää lisäinformaatiota ostajalle), mutta mm. yhdet kissanvaljaat näkyivät kuvassa niin pieninä, että hyvä kun selvää sai. Käytettävyyden kannalta on aina plussaa, kun tuotekuvan voi klikata isommaksi. Tämä oli mahdollista myös PetsGo:ssa. Harmi vain, että että iso osa kuvista lävähti ruutuun hirveän näköisenä pikselimössönä. Toisin sanoen kuvien suhteen PetsGo:lla on vielä paljon parantamisen varaa. Äkkivilkaisulla hyvä, lähemmällä tarkastelulla puutteita piisaa omaan makuun pikkuisen liikaa, sillä kuvat ovat kuitenkin iso osa hyvää visuaalista ilmettä ja ennen kaikkea sitä informaatiota, jota ostaja tarvitsee löytääkseen itelleen sen sopivimman tuotteen. Mielestäni on väärin, jos niitä hyviä tuotekuvia täytyy lähteä tuotenimellä muualta netistä googlettelemaan.

Ja nyt kun tuohon informaation puutteeseen päästiin, mainitaan samaan syssyyn myös selkeästi liian lyhyet tai jopa täysin puuttuvat tuotetekstit. On aivan ymmärrettävää, ettei esimerkiksi kaulapannan olemuksesta voi kummoisia kertomuksia jaaritella (ne kuvat vähintään parista eri kuvakulmasta hoitaisivat sen homman oikein mallikkaasti), mutta koiran aktivointilelusta voisi varmasti kertoa jotain sen sijaan, että tuotesivulta löytyy vain yksi kuva sekä hinta. Hinnasta puheen ollen: jos tuote on loppu varastosta, ei tuotesivulla näy sen jälkeen sen enempää tuotteen hintaa kuin ilmoitusta tuotteen loppumisesta. Tämä on iso puute, joka aiheutti ainakin tässä kyseisessä asiakkaassa suurta hämmennystä. Mielestäni sekä tuotteen hinnan että punaisella kirjoitetun "Loppu varastosta" -tekstin tulisi näkyä niin tuotelistaus- kuin tuotesivullakin, ei pelkästään ensiksi mainitussa paikassa.
Mitä tulee tuotteiden tilaamiseen, maksamiseen ja toimitukseen, on homma toteutettu PetsGo:ssa erittäin käyttäjäystävällisesti. Maksaminen onnistuu luottokortilla, verkkopankin kautta ja Klarna Laskulla tai Klarna Tilillä. Vielä kun PayPal -vaihtoehdon saisi, wink wink... ;) Vähimmäistilausraja on 19 euroa eli varsin kohtuullinen ja mikä parasta, toimituskulut ovat ilmaiset, mikäli tilaus noudetaan pakettiautomaatista, lähimmästä postista tai Espoossa sijaitsevasta myymälästä. Viidellä eurolla tilaus toimitetaan kotiin eli ei todellakaan paha hinta sekään. Kaltaiseni ns. tarkan markan (eh...euron?) ihminen tykkää. :) Ite hain oman pakettini pakettiautomaatista kahden vuorokauden kuluttua tilauksen tekemisestä, joten toimitusaika oli ilahduttavan lyhyt samoin kuin paketin noutaminenkin vaivatonta. Ei turhaa odotusta, ei turhaa jonotusta. Peukku ylöspäin!

PetsGo:n tuotevalikoima oli mielestäni aika perushyvä, joskin ainakin näin alkuvaiheessa melkoisen suppea. Akvaario-kategorian alta ei tätä kirjoittaessani löydy vielä ainuttakaan tuotetta, mutta koirille, kissoille, matelijoille, kaneille, jyrsijöille ja häkkilinnuille tarjontaa löytyy jo ihan mukavasti. Omat ostokseni tein arvatenkin kissojen ja koirien osastoilta. Harmikseni muutama harkitsemani tuote oli loppu verkkokaupasta, joten jouduin valitsemaan tilalle jotain muuta. Päädyin valikoimaan kissoille pari juttua ja koiralle yhden, mutta näistä postin tuomista tuliaisista kertoilen tarkemmin joskus tuossa ensi viikon puolella eri otsikon alla. :) 
Tuotevalikoimaa tutkiessani heräsi muutama kehitysidea. Meillähän on tosiaan koira, joka ei vinkuleluista oikein välitä ja tuon syömispuolen kanssakin on vähän niin ja näin. Jatkossa toivoisin nettikauppaan lisää ei-vinkuvia leluvaihtoehtoja samoin kuin leluja, jotka eivät liity herkkujen saalistamiseen. Monenlaisia kestäviä uima- ja vetoleluja kaikenkokoisille koirille, esimerkiksi. :) Ruokapuolen suhteen olisi kiva, jos kissoille olisi tarjolla Canaganin nappuloita, mutta koiranruoat me haeskellaan jatkossakin suurissa erissä ruoka-autolta, meillä kun suositaan sillä saralla raakaruokintaa. Kissojen raapimatelineitä ei ole myynnissä koskaan liikaa ja olisi mahtavaa, jos valikoimaan saisi lisää väritykseltään mustia telineitä, niitä kun on niin kamalan vaikea mistään löytää varsinkaan järkevään hintaan. Ja nimenomaan isohkoja telineitä, jotka kestävät kaatumatta senkin, kun ei niin siro ragdollneiti ottaa ja ponkaisee ylätasolta lattialle niin että rytinä käy. :p


YHTEENVETO

Kaiken kaikkiaan PetsGo vaikuttaa oikein asialliselta verkkokauppatulokkaalta. :) On selvää, että viilattavaa erilaisten sivuston käytettävyyteen ja valikoiman laajuuteen liittyvien juttujen suhteen vielä löytyy ja mielestäni niihin tulisi mitä pikimmin puuttua (erityisesti puutteellisiin kuviin ja tuotekuvauksiin), mutta ne kaikkein tärkeimmät perusasiat ovat oman testitilaukseni mukaan täysin kunnossa: vastaanottamani tuotteet ovat sellaisia kuin niiden oletinkin olevan ja niin maksaminen kuin toimituskin oli nopeaa ja vaivatonta. Myyntikuntoisen tuotteen palauttaminen on asiakkaalle maksutonta samoin kuin ostostensa vastaanottaminen kotiinkuljetus-toimitustapaa lukuun ottamatta. Kaupanteko oli sujuvaa alusta loppuun ja yhteydenpito noin muutoinkin jätti yrityksestä oikein positiivisen fiiliksen.

Lyhyesti ja ytimekkäästi tähän vähemmän lyhyen ja ytimekkään arvostelun loppuun: suosittelen tutustumaan ja ehkäpä jopa kokeilemaan, jos valikoima suinkin vaan omaa silmäänne miellyttää! :)


4 kommenttia:

 1. Täälläkin on testattu kyseisen nettikaupan toimituksia ja äsken tuli tekstiviesti paketin saapumisesta. Se on mukava tapa ilmoittaa, että paketti on tullut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni, hienoa! Ootan suurella mielenkiinnolla sun postausta aiheesta. :) Jooh, ite kans tykkään noista tekstiviesti-ilmoituksista näissä saapumisilmoitusasioissa, koska nopeemmin ne tekstiviestit tulee huomattua kuin mailit, jos ei satu koneen äärellä istumaan, vaan huitelee jossain kylillä.

   Poista
 2. Mielenkiintoista lukea uudesta lemmikkitarvikkeita myyvästä nettikaupasta. Varsinkin ilmaiset postikulut Smartpostin kautta kuulostaa erinomaiselta, ja sen ansiosta pulju taitaa myös erottua edukseen kotimaisista kilpailijoistaan. Pitänee tutkia PetsGon tarjontaa lähemminkin, jos vaikka innostuisi tilaamaan jotain.. :)

  Tuo viimeisen kuvan ilme on muuten ihan mahtava! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmaiset postikulut merkkaa mullekin paljon ja erityisesti, jos toimitus on nopeaa. Monesti halpa postitushinta on yhtä kuin hidas toimitus, mut ei onneks tässä tapauksessa. :p

   Sinni on vähän vänkyrä siinä, juu. :D

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! :)