maanantai 11. tammikuuta 2016

Jouluaatto 2015

Jospa käytäisiin tämäkin aihe läpi, ennen kuin kesä ehtii tulla. :p Kuvat ovat sitten tasoa "tunnelmakuvitus", sillä jouluaattona teki mieli keskittyä ite asiaan eli jouluun ja rauhoittumiseen, joten kuvailuun ei jaksanut sen kummemmin panostaa. Kunhan jotain muistoksi jäi, niin hyvä oli, ja niin myös tapahtui. :)
Jouluaattomme perinteisiin on täällä etelässä asuessamme kuulunut vierailu ensin hautausmaalla ja sen jälkeen mummilassa, joten niin tapahtui myös menneenä jouluna. Caro on aina lähtenyt kanssamme mummilaan ja tällä kertaa mukaan otettiin myös Dalton. Sinni ja Pätkis saivat siis nauttia joulurauhasta jokusen tunnin ajan aivan kahden kesken. Tuli ehkä tarpeeseen. ;) Pojat odottelivat kiltisti autossa hautausmaapiipahduksemme ajan, minkä jälkeen Caro pääsi mummilan lähelle metsään hetkeksi kirmaamaan ja tekemään tilaa joulupöydästä mahdollisesti myöhemmin heruville välipalaherkuille. Kinkun lisäksi Caron joulussa taisi olla parasta se hetki, kun se aivan vaivihkaa pääsi nuuskimaan Daltonin pyllyä. Uulalaa! 
Daltonin parhaista hetkistä on paha sanoa mitään, mutta ainakin mummin kuusen alta löytyneet hapsunauhat olivat mahdottoman kiehtova juttu eikä vähiten siksi, että niiden nakertamisen väitettiin olevan kiellettyä. Ihme touhua. Jouluna KAIKEN tulisi olla sallittua. Edes sen yhden aattopäivän ajan! 


Mitä noihin joulukuusiin tulee, pysyivät muoviset kuuset pystyssä niin kyläreissulla kuin kotosallakin, vaikka meillä kotona taisteltiin ahkerasti kuusen muovineulasten syömisen luvallisuudesta niin Daltonin kuin Pätkiksenkin kanssa eikä kuusenalusrallien vauhdissa pihtailtu. Pidettiin tahallaan käytössä jo parhaat päivänsä nähnyt kuusi, kun ei ollut varmuutta millaista tuhoa Dalton saisi kyseisen viritelmän kanssa aikaan. Tuhojen jäätyä pelkkään neulasten mutusteluun uskallamme panostaa kuuseen ensi vuonna vähän enemmän ja hommaamme ehkä jopa ihan oikean kuusen. Siinä on varmasti paljon hauskempi kiipeillä aiheuttaen sitä tuhoa, joka jäi näin ensimmäisenä jouluna pelkän suunnittelun asteelle!


Lahjarintamalla oli rauhallista, Karvahelvetti kun pursuilee elukkaroinaa jo ennestään siinä määrin, ettei huvita hommata mitään uutta kovinkaan kevein perustein. Kissoille tuli tilattua jo lokakuun puolella Wicky-raapimisteline (annettiin se käyttöön toki vasta aattona), kun saatiin se Zooplus-pisteillä aivan ilmaiseksi, ja erityisesti Sinni ihastui telineeseen niin, että nukkui sen naurettavan pienellä tasolla monta päivää putkeen. :D Myös muut kissat ovat käyttäneet telinettä raapimiseen ja kaikenmoiseen vaanimiseen, joten tuntui olevan varsin pätevä hankinta - etenkin, kun ilmaiseksi sai, haha! 

Mummilan lahjat olivat ruokapainotteisia, ja Kallen & Leon kotoa Dalton sai kissanminttuhiiriä sekä muovimunan, jossa on vähän niin kuin antenni ja siinä pieni kilikello ja höyhenhäntä. Vaikea selittää, mutta eiköhän tuo joskus blogikuvissa vilahda. :) Caro sai muistaakseni jotain herkkuja myös.


Meillä kissat eivät saa oleilla ruokapöydällä - kuten kuvastakin hyvin näkyy! :pCaron lahjat tilattiin myös aiemmin ja mistäs muualta kuin Zooplussalta. Zee.Dog Banana -aktivointilelu on lelu, jonka sisään voi laittaa nameja, mutta Caro koki lihapullien kaivelun jähmeän kumin sisältä niin hankalana, että siltä jäi koko homma kesken. Ei ehkä ihan toimivin lelu koiralle, jolle ruoka ei ole se elämän tärkein asia ja joka ei tykkää "tuhota" lelujaan, joskin heittoleluna se toimii kyllä, luulisin. 

Chuckit! Max Glo Glow Ball taasen on pimeässä hohtava pallo, jonka hommailin lähinnä pimeässä tapahtuvia ulkoleikkejä ajatellen. Pitäisi vaan keksiä siihen jokin naruviritys, että palloa olisi helpompi kantaa mukana lenkillä silloin, kun sitä ei pidä taskussa. Pallo loistaa kyllä kivasti pimeässä oleiltuaan valossa aikansa, joten sen ei pitäisi hävitä ulkona pimeässä kovinkaan herkästi. Koitan muistaa kirjoitella tästäkin aiheesta lisää joskus, kun kokemusta tuon pallon käytöstä kertyy enemmän. Vaikuttaisi paremmalta hankinnalta kuin hankala banaani, vaan kuten olen monesti ennenkin todennut, ei pallojen kanssa voi mennä kovin herkästi pieleen toisin kuin kaikenmaailman aktivointilelujen tullessa kyseeseen. :p

Mutta että sellainen joulu oli meillä!


4 kommenttia:

 1. Ihana joulu <3 ja onhan se niin että kyllä sillon vähän omia sääntöjä pitää olla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu on ihana aina noin niiku kerran vuodessa. :p Sitä armotonta mässäilyä ei kestäis millään koko vuotta, hah!

   Poista
 2. Olisipa joulu. :D Rohkeaa kun laitoitte kuusen! Kuulemma oikeassa kuusessa on hyvää makuvettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ny heti taas. :D Ja en ny tiiä siitä rohkeesta. Koitettiin kattoa semmonen paikka, ettei tulis kauheita tuhoja, jos kuusi kaatuis, eikä se lopulta ollu lähelläkään. :)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! :)