sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Kantokassin uusi elämä

Kissakersamme ei oikein arvosta tuota talvea. Kylmä meinaa kuulemma hangessa kökötellessä ja tallustellessa tulla, vaikka turkki aina vain tuuhentuu (irtokarvaakin on lähtenyt jo parin viikon ajan!) ja varmasti lämmittää paremmin kuin ensimmäisillä metsäreissuillamme. Mieluummin se sylissä tai kopassa olisi kuin hyistä maailmaa omin tassuin tutkimassa. Hoksasin sitten sattumalta, että meillähän on yksi joskus kissanpedinkin virkaa toimittanut kankainen kantokassi, jota voisi ulkoillessa hyödyntää. Helpompi siinä on kissaa kantaa kuin isommassa muovisessa kantokopassa tai sylissä kädet väsyen. Kantokassin sisäpuolella on kuminauhan päässä keikkuva pistoolilukko, johon valjaat saa kätevästi kiinni, joten ei sen uumenista tuosta noin vain voi karatakaan, jos sellainen ajatus sattuisi mieleen juolahtamaan.


Ollaan nyt pari kertaa tuota kassia testailtu ihan noin niin kuin tuossa oikeassa käyttötarkoituksessaan ja kiva se on ollut niin kantajan kuin matkustajan mielestä. :) Paljon lämpöisempikin se on kuin muovinen kantokoppa, jossa tuuletusaukkoja on enemmän kuin omiksi tarpeiksi tähän vuodenaikaan.

Muovisista kantokopista puheen ollen: sellainenkin meille on hankittava tässä piakkoin, sillä eipä mene kauaakaan, kun meillä on kaksi isohkoa kissaa ja pikkuinen Sinni, eivätkä ne todellakaan tule mahtumaan keskenään yhteen isoon kantokoppaan. Ruumiita tulee, jos ne sinne yhtäaikaa survotaan. :p Tarvitaan siis uusi, tukevarakenteinen ja tarpeeksi iso koppa, joka kestää mahdollisesti jopa kymppikiloista kissaa, mutta joka mahtuu kuitenkin kätevästi auton takapenkille toisen kopan ja mahdollisten muiden matkatavaroiden kanssa, takakontti kun on pääasiassa Caron valtakuntaa eikä sinne sen vuoksi suurta tavarakasaa saa mahtumaan. Ei ole mikään itsestäänselvyys se kantokopan kestävyys, mitä noita nettiarvosteluja lueskelee... 

Vanha koppamme on tutuilta käytettynä saatu (ostettu alunperin koiralle) ja ollut tosi hyvä kahden kissan kantamiseen, joten periaatteessa toinen samanlainen voisi olla toimiva hankinta. Ottaisin silti enemmän kuin mielelläni vastaan vinkkejä myös toisenlaisista hyviksi todetuista kopista, joihin n. 10-kiloinen eläin mukavasti ja turvallisesti mahtuu. :)

Ja nyt lumisateisten ulkoilukuvien pariin, hus hus!

PS. Carolla on enää tuon Kallen vanha vihreä heppapallo, sillä huonoon kuntoon mennyt musta pallo sai lentää roskiin kuukausi takaperin. Mennään tuolla vihreällä nyt niin kauan kuin se kestää.Kiitti mulle riitti!8 kommenttia:

 1. Kannattaa tosiaan panostaa hyvään koppaan. Meillä on kaksi koppaa rysähtänyt Paavon alla rikki, ja toinen nykyisistä on siinä ja siinä luotanko siihen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Au! :p Ei huvita kokea tota jännitystä ite ja aika monessa kopassa mahollisuus siihen on aika suuri, pelkkä maksimikantopaino ku on jotain 8 kiloa saati sitte materiaalit muuten, vaikka myyntitekstit sanois mitä sanois. x) Pitäis olla hyvin varaa siihen maksimipainoon, että voi olla luottavainen (vaikkei koskaan täysin voi ollakaan, kaikki ku VOI hajota).

   Poista
 2. Clipper caymania suosittelen oikein lämpimästi. Tukeva, ylä- ja alaosat kunnon kiinnityksillä toisissaan ja ovessa kunnollinen lukitusmekanismi. Meillä painavampi kissa on kuutisen kiloa ja matkustaa kakkoskoossa, jossa maksimipaino on pikaisen googletuksen perusteella 15 kg, kolmoskoossa 18 kg. Vähän tuo on kalliimman puoleinen, mutta mielestäni ihan hintansa väärti. Itse autottomana liikun vain julkisilla ja kammottaa ajatuskin siitä että boksi leviäisi junaan tai johonkin tienvarteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti googlettaa ja kovasti toi Cayman on samanhenkinen kuin se meiän vanha hyvä koppa eli vois hyvinkin olla toimiva peli. :) Kiitti vinkistä! Siinä omassamme ei lue mitään merkkiä, joten en osaa sanoa mikä se sitten loppujen lopuks oikeasti on. Toi hinta on hyvin pitkälti verrannollinen laatuun näissä jutuissa eli parilla kympillä tuskin saa hyvää, mut ei noi Caymanitkaan onneks ihan sieltä kalleimmasta päästä oo. Parempi yks hyvä kalliimpi koppa kuin pelkkä halvan kopan kahva kädessä jossain julkisella paikalla. :p

   Poista
 3. Onpa mahtava "uusi" kantoväline, lämmin ja suojaisa sekä turvallinenkin, vaikka on avoin suuaukko! <3 Mahtavaa, että kassille löytyi käyttötarkoitus, on varmasti mukavampi kuin muoviboksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tonne syvemmälle ku menee kerälle nukkumaan, niin ei varmaan sitä suuaukkoa huomaakaan. Dalton tekee monesti niin, ku kyllästyy ulkoiluun tai sen katteluun, ja muilla vielä se aktiivisempi matka jatkuu. :)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! :)