maanantai 17. kesäkuuta 2013

Kesäyönä

Koko maailma nukkuu kesäyönä, juuri ennen sadetta päivän vaihtuessa toiseen. Tai niinhän sitä luulisi. Kesken yölenkin saattaa myöskin toisinaan herätä kysymys, jotta miksi koiralla on kaulassaan samaan aikaan kaksi pantaa. Niin, tähän kohtaan sopisi varmasti hyvin "vanhuus ei tule yksinään", "silmä käteen", "et vaan osaa" ja kaikki ne muutkin kaltaisensa sanonnat, joiden aina toisinaan tunnen niin vahvasti itteäni puhuttelevan...

Mutta unohtakaa toki samantien tuo kyseenalainen pantaepisodi ja keskittykää rakeis... taiteellisen hämyisiin kännykuviin. Koska niissä näkyy siili! Iiiiiiiik, SIILI!
10 kommenttia:

 1. Perhana. Siinä se vaan möllöttää ja Caro ei ole moksiskaan. Meidän kotikissa työnsi siilipalleron rinnettä alas kun siili kauhuissaan pisti itsensä rullalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Möllötyksen lisäks söpö piikkityyppi päästeli aika pahastunutta puhinaa ja "murinaa". <3 Oulussa siilit on onneks turvassa tommosilta tempuilta, niitä rinteitä ku saa ettimällä ettiä. :p

   Poista
 2. Piskimus ja siili ottivat takapihalla yhteen viikko sitten. Meteli oli korviahuumaava, molemmat haukkui ja urisi hulluina. Siili voitti.
  Ja mitäs niitä pantojen lukumäärää murehdit, eipä nuo näyttäneet haittaavan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siili voittaa aina, lopulta, hyvällä tai pahalla. :D Tais se Caroki pentuna siileille urahdella jokuseen kertaan, mut sitte kyllästy, ku ei saanu leikkikaveria noista millään. Nuuskiminen riittääpi nykyään.

   Mua itteä vähän haittas etenki, ku talutin otusta valjailla enkä pannalla/pannoilla ollenkaan. x) Pikkusen tyhmä olo. Noh, kaipa se meni miehekkäästä kaulakorusta toi ketjupanta.

   Poista
 3. Kiva huomata että joku muukin harrastaa "yölenkkeilyä", osin omien töiden vuoksi pakko ja onhan silloin rauhallisempaakin tallustella kun joka nurkan takaa ei tryykää flekseineen muita koiria. Mulla on yleensä tuolla nuoremmalla kaksi pantaa ketju ja normi :D joskus vielä valjaatki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan aitoja yökukkujia ja aamunukkujia, joten aivan luonnostaan iltalenkit on myöhään ja aamulenkitki lähentelee monesti toisten päivälenkkiaikoja. :) Tykkään toki muutenki, ettei tartte olla siihen pahimpaan kuhina-aikaan lenkillä, vaan meiän nurkilla tuppaa AINA näkemään vähintään yhen koiran, meni ulos mihin aikaan tahansa. Vähän enemmänki noita yökukkujia naapureina vissiin.

   Aijaa. :p Saanko kysyä, että miks näin? Koulutuksellisista syistä, oletan?

   Poista
 4. Yökukkaja kans luonnostaan, tänäänki täs blogeja selates vielä hörpian aamukahvia (ihana vapaapäivä).

  Joo, jos haluan pitää Saken paremmin hanskas niin onnistuu ketjupannalla, mut muuten on yleensä normipannasta kiinni. Onpa se joskus onnistunu vetämään päänki läpi pannasta ja rikkomaan sen samalla, tosin silloin se oli miehen kanssa lenkillä.
  aika usein kyllä treenailenkin lenkin jäkeen hieman tuossa pihalla vielä, silloin mm. seuraamisessa on tuo ketjupanta oiva apuväline. Niin kuristavallahan tuo ketjupanta on mulla yleensä vain seuraamisharjoituksissa, lenkillä riittää kun on ei-kuristavana.

  Tääl ei kyllä yhdentoista jälkeen oikeastaa liiku muut kuin me ja fasaanit :D tai ainakin siltä tuntuu. Ja asutaan kuitenkin keskella omakotitalo- ja rivarialuetta. Voi olla et tuolla kerrostatalojen luona olisi enemmän elämää, ainakin viime vuonna joku koiran ulkoiluttaja hakattiin sielä. ( itse laskin sen kyllä osin ulkoiluttajan piikkiin, oli käyny jollekkin nuorisoporukalle jostain huomauttamassa..). Itse kyllä luotan siihen että ei kukaan uskalla mulle tulla mitään sanomaan/tekemään kun omat koirat on kumminkin niin isoja ja "pelottavia".

  Tulipahan sepustus taas :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on oikein. Aamukahvi tuppaa olemaan parhaimmillaan puoliltapäivin. ;)

   Aivan. :) Meillä oli ketjupanta pitkään käyttämättömänä, vaan ny on sitte taas kaivettu sekin vaihtelun ja osittain myös kesän (ojassa...)uimisreissujen (ei tartte kuivata pantaa jälkikäteen) vuoks kaapista esiin. Kuristamattomalla mennään meilläki muutamia poikkeustapauksia lukuun ottamatta. Ite tykkään ehkäpä puolikuristavista noin yleisesti ottaen/tällä hetkellä eniten, vaan vaihtelu virkistää.

   Me asutaan lähiössä eli juuriki siellä missä tapahtuu aina jotain. Onneks ny ei tommosia hakkaamis/väkivaltahommia sentäs, tietääkseni, mut koiria ja kaikenlaista kulkijaa piisaa enemmän ku omiks tarpeiks. Naapurikaupunginosa on sitte se, missä tulee jo oikeita ruumiitaki silloin tällöin, eli sinne en lähtis yöllä ees sakemannin kanssa, vaikkaki aika harva vastaantulija uskaltaa lähteä koittamaan pitääkö se "huono maine" paikkaansa vai ei. Täytyy myöntää, että sillä rodun huonolla maineella on hyvätki hetkensä, vaikka _useimmiten_ moinen perusteeton yleistäminen ottaaki rankasti päähän. Turvaa se rotua seuraava maine tuo joka tapauksessa, oli siinä mitään perää taikka ei, sen verran kaiken maailman aineissa kyllästettyjä hyypiöitä tuolla hiihtää nykyään menemään...

   Tykkään kovasti sepustuksista kommenttiboksissa, ei huolta! :D

   Poista
  2. Lenkillä on tosiaan yleensä hyötyä tuosta huonosta maineesta :D sinänsä kyllä harmittaa muutoin. Meillä ainakin kotona ovat ihan sylikoiria, en sitten tiedä mitä tekisivät ns uhkaavassa tilanteessa.

   Meilläkin naapuri alue/lähiö on pahempi, sinne en myöskään menisi iltasella yksin tai koirien kanssa. Melkein iltapäivälläkin arvelutti kun piti käydän siellä kirjastosta (sivu) hakemassa eräs kirja joka oli pakko saada heti lukuun..

   Poista
  3. Juu tuppaahan noi olemaan erilaisia eri olosuhteissa eikä ainakaan toivottavasti tuu koskaan testattua, mitä siinä oikeesti uhkaavassa tilanteessa tapahtuis. :)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! :)