perjantai 14. kesäkuuta 2013

Trixie -leikkitunneli

Siinä missä koiran lahjominen leluilla useimmiten onnistuu, on kissojen kanssa aivan toinen ääni kellossa. Koskaan ei voi etukäteen tietää kelpuutetaanko jokin kivaksi lahjaksi tarkoitettu piriste vai jääkö se vain nurkkaan homehtumaan. Sinne samaan nurkkaan, missä lojuvat kaikki ne "kivat" pienet nyöripallot, kissanminttunyssäkät sekä yhden sisalnarulla päällystetyn pylvään käsittämät raapima- ja hengailutelineet, joiden ainoa funktio tuntuu olevan tilan vieminen... Kyllä te ne tiedätte, nuo jälkimmäisinä mainitut. Ne telineet, jotka horjuvat jo pienestä kosketuksesta ja joiden "hengailuonkalot" ovat niin pieniä, että jos sinne edes kokonainen pää aikuiselta ragdollilta mahtuu, on sekin jo maailman kahdeksas ihme. ;) 


Putkeen vain yksi ego kerrallaan, kiitos!


Ei siis liene yllätys, että vähän hirvitti, kun kissoille uuden Trixien leikkitunnelin ostin (sieltä samaisesta Muskettikoiran alesta, mistä ne koirankin tarvikkeet, bai thö wei), vaikkakin noin yleensä putket ovat olleet meillä se "aina toimii" -juttu. Kissojen kohdalla sitä "kivuutta" ei vaan varmuudella koskaan tiedä ennen kuin näkee. Tällä kertaa kävi kuitenkin hyvin. Niin hyvin, että Sinni käytännössä muutti tuohon parvekkeelle heivattuun putkeen asumaan ja asuikin siellä sitten kerrallaan lähes viikon, noh, putkeen. Ja kyllä tuo kolmiputkinen viritelmä Pätkiksellekin tuntui kelpaavan. Mikä kaikkein parasta, sisukseen mahtuu kerrallaan ihan koko katti eikä vain se pelkkä pää! Joskin se on syytä tässä mainita, että leikkitunnelin putket ovat ympärysmitaltaan jonkin verran keskivertoputkea pienempiä, eli aivan millekään jättiläiskissalle tunneli tuskin sopii.

Ainoaa nurinaa keksin putken ompeleiden laadusta, joka ei kyllä tällaisen nipottajan silmin ihan mitään priimaa ole. Saas nähdä miten putki tulee kunnon hepulikohtauksia kestämään, erityisesti Pätkis kun osaa olla noiden kohtaustensa aikana lievästi sanottuna raivokkaan väkivaltainen (köh köh - RAIVOHULLU! - köh köh...). Noh, eipä se auta kuin katsoa ja jännittää, että mitenkä käy. Toistaiseksi tykätään tuosta kyllä kovasti. :)


Uuden kolmion uusi asukas.


4 kommenttia:

 1. Meillä kahta kattia kiinnostaa vain epämääräiset narunpätkät ja hiuslenkit. Leluja korillinen ja tuollahan ne nurkassa lojuvat, kun ei neitejä kiinnosta, ei edes tuommoinen putki. Taidan jatkossa ostaa nuille vaan niitä hiuslenkkejä, ehkä lopettavat miun lenksujen kähveltämisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Narunpätkät, tietynlaiset hiuslenkit, foliopallot ja kynät sun muut ei-kissoille tarkotetut pikkutavarat on meillä kans sitä suosituinta leikkivälineistöä, putkijuttujen lisäks. :) "Oikeat" kissojen lelut vaan lojuu ympäriinsä.

   Poista
 2. Meillä kissT TYKKÄÄ KASSEISTA, IHAN MILLASSIST VAA MIHKÄ MAHTUU JA PAFFILOOTISTA.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! :)