sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Märkää!

Tänään oli tarkoitus napata matkaan mukaan koko Karvahelvetin lauma Sinniä lukuun ottamatta ja suunnata metsään kuvailemaan ja hengailemaan, koska oli luvattu varsin viehkeää puolipilvistä säätä. Noh, lähdön hetkellä samoin kuin lähes koko reissun ajan tihkutti sitten iloisesti vettä, eli se niistä luotettavista sääennustuksista taas kerran, kiitos nam. :p Kissat jäivät siis kotiin, kumpainenkin, koska eihän sitä märässä kelissä taapertavien vastalausemärinää olisi kukaan jaksanut kuunnella. Ihan oli tarpeeksi kestämistä siinäkin, kun koitti itelleen uskotella, että retkieväiden nautiskelu vesisateessa märät näpit jäässä oli parasta ikinä - woohoo! - ja ettei pilkkihaalariin pukeutuminen käynyt pienessä mielessäkään... Ei varmasti käynyt. Ei. Ei...pä.

Ainoa, joka taisi tuosta reissusta täysillä nauttia, oli se sama tyyppi, joka nauttii kaikista reissuista, joille mukaan vaan pääsee. Ei ole olemassa sellaisia termejä kuin "tylsä metsäretki" tai "epäkelpo ulkoilusää". Kannattava päivä siis tämäkin, vaikka isäntäväen turpavärkki jotkin verran viimaa vasten mutristeli. Onneksi ei olla sokerista tehtyjä mekään. :)

6 kommenttia:

 1. pakko kysyä, mistä tuo pallo on?:D
  Havu tahtoo kans tollasen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kyseinen on Kärkkäiseltä, mut noita löytää myös monista muista kaupoista, joissa on hevostarvikeosasto. Puuilo on ainakin yks, minkä tiiän täällä meiän suunnalla, ja sieltä täältä netistä voi ostaa kans. Ovat siis ns. hevosleluja, vaikkakin myös koirille tarkoitettuja. :)

   Poista
 2. Paras ulkoilusää on joka sää. :)

  VastaaPoista
 3. Miten mä en saa tolla kelillä liikkuvia kuvia :( Jos yks joitakuinkin onnistuu
  niin kaks on sumeena :( Muistatko mitä asetuksia käytät tihkulla :D Kuvat
  on hyviä ja pallo ihana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, ne mun käyttämät asetukset vaihtelee riippuen siitä mimmonen on ympäristön valoisuus muutoin (esim. ollaanko aukealla vai metässä jne.), joten ihan hirveen paha sanoa mitään yhtä ja varmasti toimivaa. Tänkin postauksen kuvissa on käytetty tosi monia eri asetuksia, kiitos sen, että välillä satoi enemmän ja välillä vähemmän, ja hetken oli tosi synkkää ja sitte taas kirkastui perusharmaaksi. :p ISO näissä kaikissa oli 640 ja sekin menee tolla omalla kameralla kohtuu rakeeksi jo. Aukko vaihtelee 2.8:n ja 4.0:n välillä ja suljinaika on about 1/500 s, mikä ei riitä sen enempää valon suhteen kuin kunnolla liikettä pysäyttämään, mut hämärässä joutuu tinkimään laadusta, ku ei toi kamerakaan ihmeisiin kykene. Onneks RAW:ina kuvatessa on rutkasti jälkikäsittelyvaraa. :)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! :)