tiistai 10. marraskuuta 2015

Marraskuun haikea valo

Marraskuu on niitä kuukausia, jolloin aurinko vielä yrittää paistaa ja lämmittää, juuri ja juuri silloin tällöin pyrkimyksissään onnistuen. Kaikesta kuitenkin huomaa, että viimeisiä valoisia aikoja viedään. Vaikka täällä Päijät-Hämeessä ollaankin saatu nauttia harvinaisen sateettomasta syksystä ja vuodenaikaan nähden lämpöisistä säistä, alkaa luonto vetäytyä talviteloille ja auringon valo tukahtua päivisinkin ilta-auringon kaltaiseksi.

Vastaiskuna valoisan syysvaiheen päättymiselle suuntasimme taas tuossa männäviikolla metsään aikeinamme löytää uusia lenkkipolkuja vanhojen tuttujen reittien piristeeksi. Ja niitä me myös löysimme! Löytyi myös ovelia hylättyjä rakennusten perustuksia sammaloituneine kiviportaineen, valtavia hiekkakuoppia ja "röllimetsää", isoja kiviä sekä ruostunutta piikkilanka-aitaa, johon Caro koki tarpeelliseksi tutustua niin läheisesti, että piti oikein kiljahtaa. Pisteli nimittäin, tuo aidan perhana! Sen siitä saa, kun kouhottaa heppapallon sokaisemana minne sun sattuu yhtään eteensä katsomatta. Ihmettelen suuresti, ettei mitään vakavaa ole koskaan sattunut, sen verran koheloa toimintaa kun tuo elikko harrastaa. Välillä on kieli veressä tai raajaa jomottaa, ja toisinaan kirsusta pigmentit kadonneet, mutta meno sen kun vaan jatkuu entisellään aivan kuin ei mitään. Emännältään leinee senkin oppinut, hittolainen. Mutta niin, ei tämä maailma tästä ainakaan turhia varomalla hauskemmaksi muutu, joten jatkakaamme samaan vanhaan malliin eli hyvään tuuriimme luottaen. :p

6 kommenttia:

 1. Mä rakastan sammalta. Oon yrittänyt saada sitä meidän pihamaallekin siirrettyä joten sanomattakin selvää että UPEITA noi sammaleikko kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sammal rokkaa, juu. Ite tykkään kans kovasti. :) Kuviinki tulee sellaista tietynlaista pehmeyttä, mitä ei oikein muilla materiaaleilla saa.

   Poista
 2. Oi että! Nyt tuli itsellekin himo lähteä samoilemaan metsään :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! :)