keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Koiran kuvia ja kissojen lääkärireissuja

Kuten tavallista, ei Karvahelvetissä nähdä tänäkään vuonna joulukalenteria. Mitäpä sitä sellaista erikseen väsäämään, kun tuntuu, että ilman kalentereitakin loppuu viikosta päivät ja päivästä kellonajat sen suhteen, että saisi kaikki kerrottavat asiat blogiin asti laiteltua. :p Hirveästi olisi tosiaan aiheita vuoroaan odottamassa, vaan senhän voisi mieltää melkeinpä pelkästään positiiviseksi ongelmaksi. Välillä näinkin! 


Samalla, kun lätkin tähän päivän lenkkikuvia, kerrottakoon täysin kuva-aiheen vierestä (eli näin sitä isketään kaksi juttuaihetta peliin yhdellä kertaa. :D), että kissat kävivät tänään pitkästä aikaa rokotuksilla. En edes muista montako vuotta siitä on, kun ovat edellisen kerran piikkinsä saaneet, mutta aikanaan oltiin kovinkin tarkkoja rokotusten voimassaolemisista. Olemme omalla kohdallamme tulleet vuosien saatossa siihen tulokseen, etteivät nuo valvotusti silloin tällöin ulkoilevien sisäkissojen rokotukset ole kyllä lainkaan välttämättömiä ja hassua kyllä, samaa mieltä oli pitkän linjan eläinlääkärikin. Totesi, että kissojen rokotuksista tuppaa olemaan monesti enemmän haittaa ja sivuvaikutuksia kuin todellista hyötyä. 


Rokotettiin mirrit nyt kuitenkin rokotteiden suhteen keskivertoa herkemmille ragdolleillekin soveltuvaksi mainitulla Purevaxilla, vaihteeksi, eikä sen enempää Sinni kuin Pätkiskään huomannut koko piikkiä saati oireillut jälkikäteen. Olivat lähinnä silmät suurina ihmeissään, että mihis hittoon sitä taas on jouduttu, kun ei se vastaanottohuone ihan miltään metsältäkään näyttänyt. Hirmuisen mukava noiden kanssa on rokotuksilla käydä, kun ovat aina niin kiltisti eivätkä hepuloineet edes silloin, kun lekuri kurkkasi molemmilta hampaatkin. :)
Sinni sai samalla reissulla niskaansa myös kortisonipiikin, sillä lääkäriä kiinnosti kokeilla josko sillä olisi vaikutusta Sinnin kutinoihin. Siis niihin samoihin, joita vuosi sitten mm. allergiatestein ja verikokein tutkittiin (eri eläinlääkäriasemalla kuin tämä tämänpäiväinen oli). Parhaassakin tapauksessa kävisi niin, että kortisoni poistaisi kutinat vain väliaikaisesti, mutta piikki olisi annettava ehkä niinkin harvoin kuin noin puolen vuoden välein. Se ei kuulostaisi omaan korvaan pahalta, jos tahti olisi niin verkkainen. Noh, me katsomme kaikessa rauhassa ja kertoilen edistyksestä, jos sellaista ilmenee. Pitäkää peukkuja. :)


Huomenna taas uudet kujeet!


6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, Caro on niin hurmaava heppapallonsa kanssa ja toki yksinäänkin! ♥

  Toivottavasti kortisonipiikki auttaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitosta vaan! :) Ja toivotaan, että näin on. Varmasti se hetkellisesti voi auttaakin. Toivomme vain, että se "hetki" on mahollisimman pitkä. :)

   Poista
 2. Kivat kuvat jälleen Carosta! Mekään ei rokoteta Ruffea ensi vuonna kun lääkäri niin määräsi, ei saa ressittää sitä nyt ollenkaan juuri kun maha ollaan saatu hyväksi! Cocon kanssa kyllä ajateltiin käydä alku vuonna niin saa lääkäri katsoa myös sen hampaat. Ensi vuonna taitaa olla myös luvassa ensimmäiset hammaskiven poistot.. Olisi vaan pitänyt pestä niitä hampaita pennusta asti :D Tosi kivaa että teillä on kiltit kisut lääkärikäynneillä sitä kannattaa arvostaa! Olisipa tuo meidän toinen riiviö myös..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :)

   Jooh, se on monesti vaan haitaksi, jos on jotain muuta vaivaa ja iskee rokotuksen siihen päälle, joten ihan hyvin varmasti pärjää ilmankin. Saa olla melkosen huono tuuri, jos siitä jotain ongelmia seuraa. Tosin teillä on tietty ollu sitä huonoa tuuria ihan tarpeeks jo ennestään, mut ehkä se tässä kohtaa ei enää kiusaa. x)

   Meille kans vihjailtiin, että jos tuossa joskus vuoden päästä kateltais hammaskivijuttuja, pikkuisen siellä ku kiveä oli ainakin Pätkiksellä. Ollaan tavattu ottaa ne ite ihan kynnellä rapsutellen pois, vaan eihän ne koskaan niin täydellisesti irtoa kuin mitä lääkärin rapsuttelemana. Ei noillakaan koskaan hampaita oo pesty, vaikka meinattu on. :p Ja meillä tosissaan arvostetaan tota kiltteyttä kovasti niin kotona ku missä vaan. Ei oo ikinä mitään mainittavaa ongelmaa, vaikka väittävät kissoja hankaliksi elukoiksi. Se on niin persoonista kiinni sekin. :)

   Poista
 3. Niin varmaan turhaa rokottaa joka vuosi, jos ei näyttelyissäkään käy. Meillä on rokotukset kolmen vuoden välein. kerran siis ollaan vasta käyty, kun nuo on vielä niin nuoria. Toivotaan että kortisoni vie Sinnin kutinat pois. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eihän me semmosia. Pätkis on lemmikkitasoinen värivirheen vuoksi eikä ne hommat kiinnosta meitä muutenkaan. :) Ja kuulemma noi meiänki rokotukset ovat voimassa sen kolme vuotta, eli aika pitkään saa taas tallustaa nykyisten vaikutusten alla. Ja juu, toivotaan. :)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! :)