torstai 13. maaliskuuta 2014

Uudet valjaat ja jälkikauden korkkaus

Ei, ette te suinkaan lukeneet otsikon jälkimmäistä osuutta väärin ja kyllä, kyllä tämä on edelleen Karvahelvetti-hömppäblogi, vaikka täällä sana "jälkikausi" onkin mainittu. :p Allekirjoittaneella on vaan nyt tosiaan vakaa aikomus alkaa harrastella otuksen kanssa tuota jälkeä muutoinkin kuin ajatuksen tasolla, vaikkakin täysin omaksi iloksemme vain samoin kuin kaikkea muutakin, mitä yhdessä touhuillaan. 


Tänään, peräti 10 lämpöasteen meitä helliessä, ryhdyimme viimein tuumasta toimeen. Ja koska olen tunnetusti toheloista toheloin, tein ensimmäisestä jäljestä aivan liian pitkän ja kaiken lisäksi turhan kaarevan puhumattakaan niistä naurettavista kengänjäljistä, jotka näyttivät siltä, että nyt on ollut kyllä astetta vannoutuneempi laitapuolen kulkija kotiinsa metsän läpi hortoilemassa, joten sinnehän jäi matkan varrelle nakki jos toinenkin. My bad.


Virheistäni oppineena (tai niin sitä luulisi) tein myöhemmin saman reissun aikana (oltiin metsässä vain vaatimattomat 3h 17min, kertoi RunKeeper) toisen lyhyemmän jäljen, joka menikin sitten Caron osalta lähestulkoon täydellisesti: vain se viimeinen kengänjälki nakkeineen ennen lopussa odottanutta pääpalkintoa, nakkikasaa, jäi koiruudelta huomaamatta. Onko se nyt ihme, kun se herkkukeko siellä kannon juurella lemusi niin kovin viehkosti. ;) Oli miten oli, harrastuksemme vakavuustason huomioon ottaen räpellyksemme sujui lupaavasti ja mikä parasta, koiruus tykkäsi touhusta hirmuisesti. Senhän nyt arvasikin, tyyppi kun on aivan nokkansa vietävissä, jopa "lievään" raivostuttavuuteen asti.


Niin ja tosiaan, ne uudet valjaat. Jostain kumman syystä onnistuin kehittämään itelleni sellaisen päähänpinttymän, että me tarvitsemme kunnon talutusvaljaat ja erityisesti nuo Julius-K9:n valjaat jäivät mielen päälle kummittelemaan. Kuukausien sinnittelyn ja ittensä kanssa väittelyn jälkeen ("ei, me ei oikeasti tarvita mitään uusia valjaita, vaikka ne vanhat Hurtatkin ovat iltalenkeillä aika näppärät...") oli annettava periksi ja marssittava ainoaan kivijalkaputiikkiin, jonka tiesin moisia myyvän: lahtelaiseen Maikin Lemmikkikellariin

Olin pallotellut valjaiden ulkoasun valinnan suhteen mustan ja maastokuosin välillä, mutta koska sopivassa koossa (koko 2) tarjolla oli vain maastoa, niin maastoahan sitä sitten otettiin. Ja kyllä ne onkin hienot! :) Ostin mukaan myös lisävarusteena myytävän rintapalan, jonka avulla valjaista saa muokattua varmuudella napakasti päällä pysyvät Y-valjaat. Säätövaraa noissa tuntuu olevan mielin määrin, säätää kun voi niin rintaremmejä kuin Y-palan pituuttakin, joten vielä en ole varma onko ne meillä justiinsa oikein säädetty, mutta eiköhän arki sen tule meille kertomaan. Ensivaikutelma alle viikon kokemuksella on joka tapauksessa erittäin positiivinen. Perästä kuuluu ja lujaa, jos mieli muuttuu.


Vaan eipä ne viime aikojen shoppailut noihin valjaisiin loppuneet, joten palailkaamme aiheeseen, vaikkakaan ei heti seuraavassa postauksessa, ettei nyt vallan holtittomaksi materialistiseksi mässäilyksi mene. Joku roti nyt taas!


8 kommenttia:

 1. Hyvä te! Itšekin joskus arastelin jäljen aloittamista kun pelkäsin ryssiväni koko jutun. Vaan eipä se koira siitä rikki mene eikä vahinkoa aiheudu varsinkaan jos ei kisoihin tähtää! Mutta lopun palkinto kannattaa kyllä laittaa pakasterasiaan, nimim. koira ilmavainulla lähdtöpaikalta suoraan loppupalkalle - ja jälki olisi ollut kaareva. Valjaatkin on komeat, itse olen katsellut samoja mutten päälle ole päässyt sovittamaan. Ei ilmeisesti paina lapoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näin epätavoitteellisesti harrastellessa ei tosiaan ois kannattanu arastella näin pitkään, koska sillä ei oo periaatteessa mitään väliä, vaikka tekis kaiken pieleen. :) Se on vaan se alottamisen vaikeus aina, mikä itellä laittaa kapuloita rattaisiin. Ja hyvä ku mainitsit tosta pakasterasiasta. Kiitos! Mulla oli etäinen muistikuva, että monet (vai kaikki? :D) sitä käyttää, mut eipä sitte eilen tullu googleteltua varmistusta asiaan ennen ku metsään lähti.

   Mun mielestäni ei paina, mut jos näkemys muuttuu, täytyy kirjoitella siitä blogiin. Sama juttu mietityttää nimittäin itteäni kans, koska ton malliset valjaat tekee niin helposti ja siinä onkin yks syy miks oon tykänny Y-valjaista eniten. Noihan ei oo puhtaasti sellaset Y:t rintapalankaan kanssa, mut on tullu luettua niin paljon positiivista noista valjaista, että uskoisin niiden olevan koiralleki mukavat. :)

   Poista
 2. Onpas teillä upea pesue ! Blogin nimi varmaankin hyvinkin arkea kuvaava :) Ymmärsinkö oikein opetat Carolle jäljitystä vai mikä onkaan se virallinen nimi ? Siinä riittää varmasti sopivasti haastetta sekä koiralle että opettajalle. Meillä keskitytty hieman rahvaanomaisempiin haasteisiin kuten laulamiseeen ja pyörtyilemisiin :) Luulen että olet jo käynytkin Blogissani, tervetuloa kurkkailemaan ja kommentoimaan ! Tämän blogin laitan lukulistalleni, näyttää mielelenkiintoiselta ja sopivan hauskalta. Je me olemme siis: http://amerikanbulldogginero.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon! :) "Jäljestys" lienee se oikea termi tolle touhulle. Erityisen hauskaa tossa on se, että koiruus saa väsyttävää aivotyötä ainaki, jos tosta ny yhtään vaikeemmalle tasolle kehitytään. Kiirushan meillä ei mihinkään oo. Ja juu, blogisi onkin jo mun lukulistallani, vaikken oo tainnu ehtiä vielä toistaiseksi kommentoimaan. Mahtavan lutuisen oloinen otus sulla on kyllä! :p

   Poista
 3. Hyvä ostos! Noi valjaat on ihan huiput. Ainoat jotka kestää meidän kapealla neitosella paikoillaan, eikä pyöri kyljelle. Ja meillähän siis ei ole tuota rintaremmiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin kiva kuulla, että toimii! :) Pitää iteki koittaa joskus ilman rintapalaa, jotta alkaa luottaa valjaiden toimivuuteen ilmankin. :p

   Poista
 4. Mä oon haaveillu kanssa noista valjaista, näin ne jossain verkkokaupan sivuilla, missä oli muutakin sälää :) Maikille seuraavaksi, hmm, maanantai vapaa ja ruoka vähissä...Mä piilotan pääpalkinnon sammalilla tai jollain, muuten Jalo haistelee maan sijaan just ilmaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät noi on ollu, näin kuuden päivän kokemuksella sanottuna, eli voin suositella lämpimästi! Maikilla taitaa vaan toi koko 2 olla toistaseks lopussa, ellei ne ny sitte oo tässä välissä ehtineet tilata lisää, me ku vietiin käsittääkseni just vikat ton koon valjaat. :p

   Eikä pöllömpi idea toi sammal varsinkaan, jos ei jaksa kuskata purkkeja mukana, enkä varmaan kuskaakaan, ellei satu olemaan reppua mukana matkassa metässä. Pitää siis testata noinki, että miten vaikuttaa lopputulokseen.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! :)