keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Vaihtelua arkeen

Talviloma. Eläintaloudessa talviloma tarkoittaa aika yleisesti ottaen sitä, että ihmisväki lähtee jonnekin reissuun ja eläimet kuskataan lomahoitolaan, kotiinkaan kun ei voi keskenään jättää. Meillä se tarkoittaa sitä, että ne ovat ne eläimet, jotka lähtevät kylille hurvittelemaan isäntäväen jäädessä kotiin hyvinmuodostuneita röllyköitään rapsuttelemaan. 

Ja minnekäs muuallekaan ne kissat olisivat mieluiten halunneet suunnata kuin mummin luo. Mummin, jonka nurkissa voi temmeltää ilman vilaustakaan toisten asioihin puuttuvasta koirasta ja jonka parvekkeelta näkee jännääkin jännempiä isoja lintuparvia. Näkeehän niitä toki kotonakin, mutta uusi lintuparvi on aina uusi lintuparvi. Kaiken muun hyvän lisäksi mummi oli mennyt hommaamaan yhtä sun toista uutta ihmeteltävää sitten viime näkemän, kaikenlaista aina leluista huonekaluihin. "Ja mattoihin, mmmmmattoihin!" hihkui mattofetisisti-Pätkis jostain sieltä jännittävän vieraalta tuoksuvan nojatuolin alta. Paljon tuttuakin oli, toki, kuten esimerkiksi jo viime kesänä hommattu raapimistolppa, Pätkiksen suosikkinukkumapaikaksi muodostunut nukensänky sekä kotoa mukaan otettu aktivointilelu, joka toimittaa nykyään taloutemme ainoan raksukupin virkaa - ja hyvin toimittaakin.

Että kyllä kelpaa kattien mummilassa lomailla! Vaan saas nähdä millainen panttivankidraama siitä kehkeytyy, kun lähdemme hakemaan karvakasoja takaisin akuutista kissakuumeesta kärsivän mummin luota. Ei varmaan ihan heti kannata lähteä edes yrittämään tai tulee huutia. Isosti. ;)
10 kommenttia:

 1. Se on aina vähän hankalaa noitten mummien ja mummojen kanssa. Täälläkään ei koskaan voi olla varma, saako sieltä kissansa takaisin. Ja kun puhelimessa vaihdamme kuulumisia, Helmin kuulumiset ovat ne tärkeimmät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on. Ja vaikka mummin saiski suostuteltua luovuttamaan katit takaisin ilman sotatoimia, saattavat kissat juosta piiloon kuin sanoakseen, ettei kotiinpaluu kiinnosta niitä pätkääkään. Tyypillinen mummila: kivempi ku oma koti, hmph.

   Poista
 2. Haa, sielläkin on tuollainen muovinen pyörylä raksukäytössä :D Vähän epäilen, onko siitä edes muuhun, vaikka kakarampana Unna taisi pari kertaa sitä palloakin pyöräyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tohon käyttöön toi sopii musta paremmin ku sen pallon lätkimiseen ja kissat on vissiin samaa mieltä, ku miettii kuinka vähän se jakso kiinnostaa silloin alkujaan ku sisällä oli pelkkä pallo. :p

   Poista
 3. Mukavaa lomaa Pätkikselle ja Sinnille sinne mummolaan!

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti teidän loma sujuu "turvallisemmin" kuin meidän männä viikolla =)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kun mummolassa on ihanaa :) Me saadaan "mummu ja faari" kylään viikonloppuna, kissat saa tuplalässytykset normaaliannokseen verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne tuppaa noi "mummot" olemaan niin karva- kuin ihmiskakaroiden suosikkisukulaisia. :p

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! :)