sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kaikenlaisia pirulaisia

Näin alkuun sellainen vähän kurjempi uutinen, joskaan ei onneksi mikään oikeasti vakava kuitenkaan. On nimittäin käynyt niin, että tähän blogiin saapuva roskapostin määrä on nyt viimein ylittänyt sietokykyni (spämmiä tulee nykyään usean viestin verran ihan joka päivä), mistä johtuen joudun asiasta suuresti harmistuneena poistamaan mahdollisuuden anonyymiin kommentoitiin. Erittäin tympeää kaikkien mukavien anonyymikommentoijien kannalta, mutta ei mahda mitään. :( Katsellaan auttaako se, sillä vihoviimeinen vaihtoehto on ottaa käyttöön kommenttien sanavahvistukset ja sitä vitsausta en millään haluaisi kommentoijien riesaksi laittaa, kun en itekään tykkää kommentoida blogeja, joista moinen vahvistus löytyy. Monilla Blogger-bloggaajillahan se on päällä varmasti ihan vahingossa, joten kannattaa tsekata ne toisinaan aivan itekseenkin muuttuvat asetukset aina silloin tällöin varmuuden vuoksi (Asetukset -> Tekstit ja kommentit -> Näytä sanavahvistus -> Kyllä/Ei) ainakin, jos kiinnostaa saada niitä kommenttejakin joskus, meitä sanavahvistusten vihaajia kun on tutkimusteni mukaan melkoisen suuri joukko. :p


Ny alko löytyä lenkkimaastosta sitä haastetta...


Sitten varsinaiseen aiheeseen eli kuulumisiin. Ja niitähän ei oikein ole, ellei tässä nyt vaihdeta totaalisesti blogin aihetta ja aleta jutustelemaan esim. MM-lätkästä tai eri päivien sääilmiöistä. :p Kissat tosiaan vain lorvailevat, syövät ja kakkivat, ja koiran kanssa lenkkeillään uimista toki unohtamatta. Järkkäriin ei jostain syystä huvita koskeakaan eikä lenkeillä räpsittyjä köpöisiä kännykuvia jaksaisi blogissa kovin usein katsella. Laitetaan nyt kuitenkin yksi räpsy päivältä, jolloin kävimme tutustumassa paikalliseen nähtävyyteen, Pirunpesään, lähiympäristöineen. Komea paikka on se. Suosittelen tutustumaan, jos joskus Hollolassa tai Lahessa päin liikuskelette. :) Täytyy itekin käväistä kyseisessä paikassa kompuroimassa joskus ihan järkkärinkin kanssa.

Vaan siinäpä ne tärkeimmät tällä erää. Palaillaan - toivottavasti - pian, jos näiltä komeilta kevätsäiltä koneen ääreen maltamme! :)


12 kommenttia:

 1. Ai teilläkin suurta spämmipostia. :/ Minulle tuli pahimpina päivinä yli 15 spämmiviestiä, nykyään muutama päivittäin. Tosi ärsyttäväähän se on, mutta mieluummin klikkailen ne säpön roskikseen kuin poistan anonyymikommentoinnin kun haluan blogin käytettävyyden pysyvän hyvänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itellä tilanne on pahentunu huomattavasti tän vuoden aikana, joten pakko viimein tehä asialle jotain, niin kurjaa ku anonyymien estäminen onkin. :( Tosin Taru tuolla alempana vinkkasi toisenkin vaihtoehdon, jota saatan hyvinki koittaa. Pitää tutkailla asiaa.

   Poista
 2. Jylhät on maisemat ja mielenkiintoisen näköiset noi Caron valjaat. Onko muuten vetohaluiselle koiralle valjaat vai panta tehokkaampi ? Kai pannan kanssa helpompi hallita, olen vaan joskus miettinyt pitäiskö kokeilla valjaita Nerolle mutta ehkä ei kuitenkaan kun se haluaa mennä aina jonossa ekana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi Julius K9 -valjaat tuntuu vähentävän vetohaluja verrattuna pantaan, ainaki meillä, ja muutoinki koiran käytös on valjaissa selkeästi rennompaa ku mitä se on pannassa. Jotenki nurinkurisen kuuloista, mut niin se vaan on. :) Musta tuntuu, että pantaa kohtaan on muodostunu vuosien saatossa tietynlainen negatiivinen asenne, joka innostaa vetämään jo siitä pelkästä tottumuksesta, mut valjaat päällä kulkiessa tilanne on toinen ja se totuttu jännite puuttuu. Puhdasta arvailua, mut meillä on oltu tosi tyytyväisiä eli en voi olla suosittelematta. :) Myöskin koiran hallittavuus on noiden kanssa erittäin hyvä.

   Poista
 3. Hei kiitos, nyt hoksasin katsoa oman blogin asetukset ja siellähän se sanavahvistus oli aktiivisena, josko alkaisi sadella kymmenittäin kommentteja ;D Meillä on koirillakin vielä talviturkit yllä, josko tässä ihan lähipäivinä malttaisin viedä ne veden äärelle, pääsisivät polskimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hyvä hyvä! :p On nimittäin itelleki tullu kerran yllätyksenä ton asetuksen päällä oleminen, vaikka olin sen aiemmin ottanu pois. Liekö jotain sovelluspäivitysten myötä tulleita viirauksia, että toi asetus hyppii väkisin päälle, tiiä häntä.

   Poista
 4. Vielä on vaihtoehtona se, että hyväksyt kommentit ennen kuin julkaiset ne. Mulla on se käytössä, saa anotkin kommentoida ja spämmit saan suoraan ilmiantaa roskapostiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, kokeilun arvoinen vaihtoehto, jota en ite tullu aatelleeks ollenkaan. Kiitti vinkistä! :)

   Poista
 5. Itse en ole kokenut spämmiä haittana, kun se kuitenkin roskaposteihin menee suoraan, mutta tosiaan turhauttavaa kaikki "roskaaminen". Lenkkimaasto taas näyttää aikas vaikuttavalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla toi spämmisysteemi toimii just noin kuten Me Like tossa alempana kommentoi. Hitsin ärsyttävää. Ei haittaiskaan yhtään, jos spämmiposti menis suoraan roskikseen, vaan ku ei mene. :p

   Juu, kyllä kelpaa noissa maastoissa lenkkeillä. :)

   Poista
 6. Mulle tulee sellaista spämmiä, että mailiin tulee ilmoitus kommentista, jota ei sitten enää blogista löydy, mutta kommentti on luettavissa sähköpostissa. Aina joku sama tyyppi, kommentissa on aina pyyntö liittyä sen blogiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noin myös täällä, monta kertaa päivässä. Aaaargh! :D

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! :)