perjantai 30. toukokuuta 2014

Kauppa-auton tuliaisia

Eipä jäänyt Carolta tällä viikolla huomaamatta, että kauppa-auto oli käynyt taas. Siinä se nimittäin oli, keskellä lattiaa: seisova pöytä kukkuroillaan herkullisia broilerin kauloja. Mmmm-m! Oli sieltä autolta jotain muutakin mukaan matkaan tarttunut, muttei mitään lähellekään yhtä kiehtovaa kuin nuo seisovan pöydän antimet, joista - jännä kyllä - jopa herui jotain ja ihan luvan kanssa. Sen karmean hajuisen valkosipulirouheen olisi kuulemma saanut jättää kokonaan ostamatta, sillä mihin sitäkin nyt muka tarvitaan, kun ei niitä punkkeja tartu vikkelään poikaan muutenkaan.
Niin, yhtään punkkia ei ole tyypistä vielä tällä kevät/kesäkaudella löytynyt, mutta vielähän tuota ehtii sitäkin nyppimishommaa harrastaa. Alle viiteentoista punkkiin ollaan joka kesä jääty, vaikkei oltaisi käytetty yhtikäs mitään torjunta-ainetta. Varsin kohtuullista. Pahin kesä oli - huvittavaa kyllä - se Caron ensimmäinen, jolloin erehdyimme kokeilemaan punkkipantaa. Nimensä veroinen panta oli se, houkuttelihan se punkkeja puoleensa vähintään yhtä tehokkaasti kuin broilerinkaulat nälkäistä koiraa. :p Että ei niitä pantoja meille enää, kiitos vaan, ja saapi samalla ne muutkin myrkyt olla ihan muiden juttuja, me kun todistetusti pärjäillään ilmankin. Mielipiteitä koirapiireissä jakavan valkosipulin syöttäminen alkoi joka tapauksessa tällä viikolla, lähinnä puhtaasta kokeilunhalusta. Parasta nimittäin olisi, jos jokusen punkin sijaan koiraan ei tarttuisi sitä ensimmäistäkään. Valkosipulia enemmän luotan silti siihen vanhaan tuttuun tuuriin, jonka avulla ollaan pärjäilty mainiosti tähänkin asti. Ehkä myös tänä kesänä, kop kop kop!

Mukavaa ja ennen kaikkea punkitonta viikonloppua kaikille! :)


4 kommenttia:

 1. Aikamoisia herkkuja Carolla ! Meillä muuten punkkipanta kolmatta kesää ja toiminut niin ettei kertaakaan ole vielä näkynyt punkkeja. Tottahan se on että jonkinasteista myrkkyä niissä on että pysyvät punkit loitolla mutta emäntäkin käyttää päivittäin hiuslakkaa...pitää muuten sekin hyvin punkit loitolla, ei nekään myrkyttömiä ole mutta pahemmilta vaurioilta vielä vältytty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että teillä toimii. :) Itelle jäi semmosesta vaan aika plääh-fiilis. Joo, kyl maailmassa myrkkyjä piisaa eikä niitä oikein voi millään täysin välttääkään, ainakaan kovin helposti siis. Mä luulen, että hiuslakat sun muut tökötit hakkaa noi punkkipannat myrkyllisyydellään mennen tullen...

   Poista
 2. Jee! Jos valkosipuli tehoaa, niin minuun ei tuu yhtään punkkia :) Just tuli vedettyä yksi kynsi pizzan päällä. Joo punkit on aikas pelottavia, ne pienet öttiäiset. Ihmisillekin. HUH. Meillä kissoille on laitettu sitä myrkkyvä, länsirannikolla kun asutaan ja punkkeja on paaaaljon. Hyvä seisova pöytä muuten.. :)
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonnii, suojaukset kunnossa koko poppoolla. :p Kattelin just eilen jostain netissä vastaan tulleesta havainnekartasta, että lännessä on niiden ötököiden - ja borrelioositartuntojen, hrrr... - suhteen melkosen vilkasta verrattuna muuhun Suomeen. Ei kiva, ei ollenkaan.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! :)