keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Sydämellinen jälleennäkeminen

Tiedättekö sen valtaisan ilontunteen, kun luulette kadottaneenne jotain todella rakasta, ja sitten piiiitkän pitkän ajan jälkeen se jokin tupsahtaa täysin yllättäen esiin jostakin? Pätkis tietää. Ja Sinnikin, vaikkei se nyt näihin kuviin kaikilta kiireiltään ehtinytkään. 
Nimittäin suuri punainen sydänkangas on tullut takaisin. Edellisessä elämässään se oli jouluinen pöytäliina, joskin Pätkiksen mielestä kaikki pöytäliinat ja oikeastaan muutkin kankaat on tarkoitettu painikavereiksi ja ennen kaikkea karvaisina myttyyn myllättäviksi. Viis mistään kynttiläasetelmista ja joulutähdistä, kunhan pöytäliina on kotoisasti rypytetty! Se ei nyt vaan oikein ajatuksena toimi, näin ihmisnäkökulmasta... Liina lähti siis kaappiin tauolle ja vietti reissullaan varmaan pari vuotta. 
Mutta viimein, näin joulun alla, koitti uuden tulemisen aika, ja mikä parasta, kissat saivat liinan lopultakin täysin omakseen: makuualustaksi kiipeilytelineeseen. Ja kyllä se on omaksi lämmöllä otettukin! Valehtelematta, liinan päälle oikein jonotetaan vuoroa. Useasti olen nähnyt Pätkiksen haikailevan sydämien keskelle käpertyneen Sinnin paikalle, ja kun Sinni sitten jossain vaiheessa herää lähtien vaikkapa vettä juomaan, nyysii Pätkis valmiiksi lämmitetyn makuupaikan samantien. Sama toimii tietysti myös toisinpäin. Takaisinpalaajalle myydään makuupaikkojen suhteen eioota, koska yhdessä nukkuminen ei tietenkään tule kyseeseen - Pätkiksen mielestä, tarkennetaan.
Sillä kyllähän Pätkiksen nyt - omasta mielestään... - täytyy saada nauttia punaisesta sydänliinastaan täysin siemauksin, toisin sanoen yksinoikeudella! Mikäs on siinä retkottaessa ja tulevien joululahjojen määrää pohdiskellessa. Se, mitä Pätkis ei tosin vielä tiedä, on se, että kohti Karvahelvettiä on parhaillaan matkalla saksalainen postipaketti, ja siinä paketissa matkustaa myös pari toivottavasti aika jännää juttua niiden perinteisten ruokien lisäksi. Siis sellaista juttua, joista voisi olla jopa joululahjoiksi, mutta joita tuskin maltetaan omistajakunnan toimesta niin kauaa kissoilta pimittää.

To be continued... ;)


16 kommenttia:

 1. Pätkis onniin onnellinen punaisen sydänliinansa kanssa! Tuo on niin perus, että kun tilaa jotakin joululahjaksi niin ei sitä ikinä jaksa pimittää jouluun asti josse tulee monta viikkoa ennen. Meilläkin vänttisen valjaat piti pistää pukinkonttiin mutta mites kävikään... :D Äkkiä vaan lahjapaperia lahjojen ympärille ja kaapin perälle niin ei tule mielitekoja ;--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiku kato tällä konstilla saa hyvän tekosyyn ostaa ihan uudet joululahjat. :D Ja sitä paitsi se menee meillä aina niin, että ku tulee tää kuuluisa lahjojenjakeluhetki, nii kissoja ei näy missään... Ei kiinnosta omat lahjat, mut lahjapaperit ja narut on hirveen kivoja, eli sehän ois järkevintä, jos antais niille suoraan lahjaks sitä paketointinarua. :p

   Poista
 2. Niin mutku jos rakastaa, niin rakastaa, sydän tietää! Mun talja on mun omarakas, pussss. Pidä liinasta kiinni, Pätkis!
  - Pipsu -

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia, välittyy hyvin tunnelma ! Onnellinen ja hieman lesokin kissa sydänliinansa syleilyssä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Leso ja onnellinen, siinähän se fiilis on hyvin kiteytettynä.

   Poista
 4. Oikeasti olen entistä vakuuttuneempi siitä, että Pätkis on sisimmässään oikein hempeä hassuttelija. :-D Miksi muuten aina hymyilisin korvasta korvaan sen nähdessäni?! :o) Eikä paatunut yrmyilijä takuulla jonottaisi sydänliinalle pötköttelemään. Toivottavasti sieltä ylläripaketista löytyy ainakin kymmenen tuollaista liinaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella SYVÄLLÄ sisimmässään se varmasti onkin. :D Se vaan tekee hyvin pitkälti kaikkensa, ettei moinen halveksuttava pehmeys näkyis ulospäin...ainakaan toisille kissoille. Ihmisten suhteen sillä ei tunnu olevan niin väliä, joten niille voi kehrätä ja välillä vähän puskea kans.

   Poista
 5. Tuommoinen aarre piilotettu?! Mitäs peliä se nyt oikein on?

  VastaaPoista
 6. Sulla on Pätkis oikein hyvä maku :)

  VastaaPoista
 7. Oho! Tekijät ovat laittaneet jonkin salaisen aineen tuohon liinaan mukaan kun on niin tykätty! ♥ Pätkis näyttää ekassa kuvassa siltä kuin olisi viimein päässyt tasapainoon maailman kanssa. :D

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! :)