perjantai 7. marraskuuta 2014

Yllättäviä uutisia

Arvatkaas mitä? No sitä, että tässä meillä on kissa...
...jonka allergiatestit totesivat, että allergiaa EI OLE! Kyllä vain, niin uskomatonta kuin se onkin, sillä kaikki oireet ovat allergiaan viitanneet. Lääkäri soitteli valmistuneista testituloksista hämmästykseksemme jo tänään, ja kaikki testatut allergeenit näyttivät negatiivista. Mitään muutakaan merkittävää kutinan syytä tai ongelmaa testit eivät paljastaneet, paitsi että muistaakseni maksa-arvot olivat hieman koholla (ei kuulemma harvinaista jo vähän iäkkäämmälle kissalle). Tuo sana "muistaakseni" siksi, että: kävi nimittäin niin hassusti, että satuin olemaan puhelun aikaan lenkillä Caron kanssa ja tietäähän sen, että missä, kun pitäisi kuulla ja sisäistää monimutkaista informaatiota - tietysti loppumattoman pitkän vilkasliikenteisen tien varrella, jossa hyvä kun kuuli omia ajatuksiaan saati ääntä puhelimen kaiuttimessa. :D Niiiiin tyypillistä!

Iso osa infoa meni siis toisesta korvasta sisään, muttei koskaan tajuntaan asti. Se nyt mieleen jäi kuitenkin, että seuraavana kutinasta epäiltyjen listalla on kiusa nimeltä "atooppinen iho", joka tavallaan on kai jonkinlaista allergiaa sekin. Toisin sanoen tutkimukset jatkuvat tuossa loppukuusta, jolloin Sinni "pääsee" uudemman kerran lekurin juttusille. Ohjelmassa on ainakin uudet verikokeet ja pissanäytteen otto. Siihen asti jatkamme hyvin sujunutta kortisoninappien nappailua, joka muuten on myös atooppisen ihon hoitotapa, tai ainakin yksi niistä oletetusti tehokkaimmista. Juu-u, jotenkin nyt vaan näyttää siltä, ettei meillä olla pääsemässä tuosta kortisonista eroon ihan tässä lähiaikoina. Kutina on kuitenkin edelleen pysynyt poissa, joten ei tässä kirvestä kaivoon heitellä, vaikkei oireilujen syy vielä selvinnytkään. Loppupeleissä tärkeintä on kuitenkin se, ettei pikkukattia kutita. :)


12 kommenttia:

 1. Toisaalta kiva uutinen, mutta sitten taas vähän tylsä, vai? Allergeenin kuitenkin voisi aina sulkea pois ruokavaliosta, mutta atooppinen iho olisikin ihan eri juttu... Onneksi potilas kuitenkin voi mainiosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aika kakspiippuinen juttu kyllä. :O Se ruoka-allergiahan me muutenkin suljettiin pois jo viime vuonna eliminaatiodieetillä, joten tässä tällä kertaa tutkittiin lähinnä kaikenlaisia allergisoivia kasveja, huonepölyä ja sen semmoisia "ulkoisesti vaikuttavia" juttuja (en muista, että mitä kaikkea, mut paljon niitä eri vaihtoehtoja oli). Nooh, eipä se auta hepuloida. Katellaan, mitä tuleman pitää. :)

   Poista
 2. Epätietoisuus on inhottavaa, piän peukkuja, että kutinan syy löytyy mahdollisimman pian! Atopia kuulostaisi tosiaan todennäköiseltä, jos mitään ympäristöallergioitakaan ei ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on. Noi kaikki oireet sopii sen pois suljetun allergian lisäksi myös atooppisiin iho-oireisiin, eli siltä pohjalta vois luulla syyllisen löytyneen - vaaaaan eipä mikään oo varmaa, ainakaan vielä.

   Poista
 3. Heitin sulle kuvahaasteen :) --> http://laumaelajat.blogspot.fi/2014/11/kuvahaaste.html

  VastaaPoista
 4. Meillä kanssa kutiava kissa ja iho-ongelmat samanlaiset. Ensimmäisenä lääkeri määräsi allergiadieetille jolla ei ollut minkäänlaista vaikusta. Tämän jälkeen käytiin läpi samat allergiatestit mitkä teillä, sekä mahdolliset ulkoiset aiheuttajat. Taaskaan ei mitään. Kissa siirtyi uudelleen allergiadieetille täysin eri ruualla ja niin löytyi ratkaisu, kyseessä meidän kohdalla oli kuin olikin ruoka-aineallergia. Nyt kisulla kasvaa taas karvat, eikä kutita enää. Meillä kisulla jo ikää 15v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa jännä, että noinkin voi käydä! Muistatko, mitä dieettiruokaa kokeilitte ensimmäisellä ja mitä toisella kerralla? Mehän ollaan kokeiltu vain yhtä, Royal Caninia, ja toisena vaihtoehtona ois ollu vissiin Hill's. Tossahan ois tietty vielä yks kokeilun mahollisuus meillekin, jos tuntuu, ettei muuta ratkaisua millään löydy.

   Poista
 5. Kivaa ettei allergiaa löytynyt, sehän olisi ollut inhottavaa jos kutinan olisi aiheuttanut jokin kodin normaali asia kuten huonepöly, mitässiinä sitten tekisi.. On myös niin hassua että jotkut eläimet voivat ola ihmisille allergisia. Kaverini kissa on ihan kaikelle ruualle allerginen, paitsi possunlihalle ja taisise muistaakseni olla myös koiralle allerginen. :D Ei olisi yhtään kivaa, että sinällään tuo atooppinen iho on mukavamp vaihtoehto! Mutta paastahan olisi jos näitä tyhmiä sairauksia ei olisi ollenkaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, allergiassahan on se, että sen kanssa voi yrittää siedätyshoitoja (varmoja onnistumisen takeitahan ei toki anneta), mut atooppisen ihon kanssa vaihtoehdot ovat melkoisen vähissä. Siitä on mun ymmärtääkseni tosi vaikea parantua eli voi vain hoitaa oireita pääsemättä vaivasta oikeasti koskaan täysin eroon. Siinä mielessä oisin kyllä mieluummin ottanu sen allergian siedätyshoitoineen, vaikka ihan arsestahan sekin säätäminen ois ollu. :p

   Poista
 6. Sinni ainakin näyttää suht tyytyväiseltä tuloksesta? Toivottavasti jatkotutkimuksissa selviäisi lisää ja vaivaan tulisi apu. Mutta hieno juttu, että olo on jo nyt parantunut siitä alkutilanteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja mikä parasta, uneliaisuuskin on tuntunu tässä parina viimeisimpänä päivänä helpottaneen, vaikkei kortisoniannosta oo ehitty vielä pienentää. Katti jopa leikkii oma-aloitteisesti enemmän ku aikoihin, eli taitaa olla aika hyvä fiilis, ku nappailee noita nappeja. :p

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! :)