tiistai 19. maaliskuuta 2013

Canine Genius Leo

Tänään voisi höpistä vähän aktivointileluista, edellisestä kerrasta kun on jo tovi aikaa. Kirjoittelin joulukuussa siitä, kuinka köplästi kävi tutulta saadun aktivointilelun, Busy Buddy Tug-A-Jug -putelin kanssa. Se ei tosiaan toiminut sen enempää kääpiösnautserilla kuin meidän tunnetusti loogisen päättelykyvyn osalta vajaavirralla käyvällä sakemannillakaan. Liian vaikea ja muutenkin epäkäytännöllinen kapine oli se, eikä todellakaan mikään kovin kerrostaloystävällinenkään kaikessa kovamuovisuudessaan.

Kumia sen olla pitää! Niinpä "arvaatte-varmaan-minkä-eläinkaupan" alesta tarttui matkaamme täyskuminen aktivointilelu, Canine Genius Leo (Leo, hah!). Meidän nurkissa lelu tunnetaan tuttavallisemmin nimellä "Kumilutku", simppelimmin "Lutku". Joo, luitte aivan oikein. :D Mutta kun se on ihan lutku. Sinne tänne pomppiva hampaiden välissä hassusti joustava ja muljahteva kuolan liukastama lutku.


Näin se toimii!


"Lutkun" ympäriinsä viskely on huomattavasti mukamas aktivoivaa edeltäjäänsä äänettömämpää ja mitä käyttäjäystävällisyyteen tuon koiran kannalta tulee, antaa Caro lelulle arvosanaksi täydet neljä tassua. On kuulemma hauska mutustaa ja vielä hauskempi viskellä, nameja kun tipahtelee lattialle hyvinkin tiiviiseen tahtiin. Lelu on tuollaisenaan jopa turhankin innokas namien heruttelija (ainakin meidän käyttämiemme namien kanssa), mutta parempi se tietysti noin kuin ettei nameja saisi ulos ollenkaan, kuten aiemmin mainitun nimihirviölelun kanssa kävi. Pysyypähän ainakin mielenkiinto yllä.

Plussapuolena tuosta lelusta mainittakoon muunneltavuus, eli ostamalla useamman samaan sarjaan kuuluvan lelun ja yhdistelemällä niitä toisiinsa, saa lelusta halutessaan hyvinkin monimutkaisen, jolloin homman haastavuus lisääntyy eikä lelu mene hukkaan, jos ja kun se todetaan yksinkertaisimmillaan liian helpoksi. Mekin varmaan hommataan tuohon lutkun jatke, kunhan niitä jälleen halvennuksesta bongaillaan, täyteen hintaan kun nämäkin kuuluvat siihen "Ette voi olla tosissanne?!" -kategoriaan, johon me ei raaskita sotkeutua. x) Ai niin, lelun muuten luvataan myös kelluvan vedessä.

Nameina me käytellään tuon kanssa ihan tavallisia pätkittyjä purutikkuja eli Amin herkkuluita sekä viljattomuutensa vuoksi kiinnostuksemme herättänyttä Canagan Country Game -nappulaa, joka koiralle jopa maistuu ainakin noin aktivointilelun kautta tarjoiltuna. Yleensähän nappulat ovat tuolle yhtä tyhjän kanssa eli ei oikein maistu. Nakit taasen eivät tuonkaan lelun kanssa toimisi, eli jotain kovempaa namia sen olla pitää. Onneksi nuo nappulat nyt kelpaavat, vaikka helposti lelusta ulos tulevatkin.

Tuomio lelusta Canine Genius Leo: muunneltavuutensa ansiosta "Leo" vaikuttaisi sopivan aika monimuotoiselle käyttäjäkunnalle (pienten rotujen miniversio löytyy myös eli ei ole pakko tuollaista isoa ostaa), mikä on aina hyvä juttu. Uskallanpas sen vuoksi suositella tuota myös Caron tapaisille koirille eli niille, joilla ei riitä kiinnostusta (taikka, köh, älliä...) kovin monimutkaiseen näpertelyyn. :)


5 kommenttia:

 1. Haha, sakemmannin ilme näitä älypelejä heitellessä on kyllä niiiiin hauska. "noh, tuleeks sieltä mitään?!" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. :p Ja onpa muuten just oikein valittu verbi sulla tossa lauseessa: muut koirat yleensä "pelaa" tai "ratkoo" älypelejä, mut nää tietyn rotuiset lähinnä vain "heittelee" niitä. :D

   Poista
 2. Repesi totaalisesti sanayhdistelmälle: "lutkun jatke" XD

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! :)