torstai 14. maaliskuuta 2013

EzyDog -pelastusliivit

Toisen epäonni on toisen onni. Ja kun oikein hassusti sattuu, voi se juttu olla samalle tyypille kumpaakin yhtäaikaa, onnea ja epäonnea. Kävi nimittäin niin, että Oulun koirauimala meni ja lopetti yllättäen toimintansa tuossa viime kuussa, mikä luonnollisesti on iso harmi. Ehdimme käväistä polskimassa vain kahdesti. :( On Oulussa onneksi toinenkin uimala. 

Vastikään lopetettu uimala ilmoitteli netissä myyvänsä irtaimistonsa pois. Arvaahan sen, että kaikessa hiljaisuudessa muhittelemani himo Caron testaamiin EzyDog -pelastusliiveihin oli siihen malliin pahentunut, ettei ollut muuta vaihtoehtoa kuin varata kyseiset liivit omalle otukselle. Noita mielestäni hienoimpia, vihreitä camokuosisia, oli Caron koossa (koko L) tarjolla kaksin kappalein, joista valitsin nuo vähemmän käytössä kärsineet. Pikkuisen on heijastinauhojen kulmissa kolhuja ja yksi sauma nauroi neljän sentin matkalta (ompelulanka oli purkautunut), mutta se oli helppo ommella käsin umpeen. Muuten liivit ovat tosi siistissä kunnossa ja tulevat kestämään meidän käytöllämme vuosia, Carohan kun tulee uimaan paljon myös ilman liivejä, kuten tähänkin asti.


Siistit on.


Kätevään lisätaskuun saa sujautettua vaikka kakkapusseja.


Pikkuvikoja.
Tässä liivien virallinen tuotekuvaus:

"EZYDOG DFD-pelastusliivi on varustettu ainutlaatuisella Dog Flotation Device (DFD)-kelluntasysteemillä. EzyDogin uimaliivi pitää koiran luonnollisessa uintiasennossa selän kelluntatyynyn ansiosta. 

Pelastusliivi on käytössä pieni ja huomaamaton. Ne on helpot ja nopeat yllepuettavat eivätkä ne estä tai häiritse koirasi luonnollisia liikeratoja vedessä! 

Kelluntaliivissä on lujatekoinen nailon D-lenkki, ergonominen tartuntakahva sekä vetoketjutasku selässä. Heijastimet selässä ja sivuilla takaavat näkyvyyden kauas. Näppärä pikalukkokiinnitys selkä-ja kaularemmeissä. Kangas on kestävää ja napakkaa materiaalia."Vaikka käyttökokemusta näistä liiveistä meillä on vasta yhden uimalakerran ja kotona sovittelun verran, uskallan kyllä hehkuttaa, että näihin liiveihin tuskin tulemme pettymään. :) Carohan hyväksyi liivit uimalassa heti mukisematta (ja kotona testaillessa kävi rennosti nukkumaan liivit yllään) ja ui kuin olisi aina liivien kanssa uinut, joten selvästikin ovat mukavat päällä eivätkä mistään kohdasta kiusaa. Niin ja jos Carolta kysytään, hakkaavat käytettyinä ostetut liivit 100-0 kaikki uutena ostetut. Niissä uusissa ei nimittäin tule mukana kaikkia niitä lumoavia, toisista koirista muistuttavia tuoksuja, joita pitää aina silloin tällöin antaumuksella imppailla naulakossa roikkuvien liivien ohi kävellessään. :D

Enää meiltä ei puutu muuta kuin ne uimakuntoon sulaneet jorpakot. Vaikka me varmasti testaillaan kellumisvälinettä täällä Oulun päässä myös, tulee liiveille oikeasti tarpeellista käyttöä vasta sitten, kun päästään kesällä veneretkelle (tai retkille, jos se vain suinkin mahdollista on) Hollolan porukan kanssa. Kuuleman mukaan Onnille ja Leollekin on äskettäin omat liivit hommailtu, joten ei pitäisi haukkujen upota jorpakkoon kovinkaan helpolla, vaikka veneen kannella taikka liukkailla kallioilla vähän tassut lipsuisivatkin. :p Kesää odotellessa, siis!


2 kommenttia:

  1. Mä oon samaisia liivejä miettinyt joskos ostais, mutta en ole vielä raaskinut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hinnat on aika kauheet, joo, ku mennään näihin vähänkään isompien rotujen liiveihin. :( Tietty jos netistä ulkomailta tilaa, saattaa säästää ehkä kympin verran (Suomen halvimpaan hintaan verrattuna), mut aika monesti ne postikulut on sitä luokkaa, että sama melkein ostaa Suomesta.

      Poista

Kiitos, kun kommentoit! :)