keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Karvainen uros

Moro! Blogi ei jaksa päivittyä, koska meille ei kuulu mitään kertomisen arvoista. Paitsi karvanlähtöä. Se on täällä nyt ja oikein huolella onkin. Käytiin jakamassa tuota kevään mukanaan tuomaa karvaista ilosanomaa myös lähitienoon oraville ja tirpoille. Jospa ne jotain pesäntäytettä noista harmahtavan mustista tumpuloista keksivät, sillä me ei niille täällä Karvahelvetissä käyttöä keksitty, eli hukkaan olisivat menneet. Taikka kahvikuppiin, sukan pohjaan, leivän päälle, nieluun - you name it! Karstalla on siis näinä päivinä töitä, näppiksellä ei niinkään.

6 kommenttia:

 1. Näyttää tutulta.. Rexillä parin viikon ajan törröttäny lonkissa, rinnuksissa ja lavoissa irtotuppokarvat, joita nypin/harjaan, mutta en ole saanut aikasiks vielä harjattua kauttaaltaan koko koiraa. Ihmeen aikaisin aloitti tuon karvojen tiputtelun, mutta suapahan linnut pesäntekotarvikkeita kun otetaan ja mennään takapihalle harjailuhommiin :) Sinne itsekin jätän nuo karvaröykkiöt, ne ei siellä keväisin kauaa viihdy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on mun mielestäni eka kerta ny, ku noita tuppoja on oikein kunnolla havaittavissa (just kans noissa lonkissa ja lavoissa, mut rinnuksessa ei oo näkyny). Hämmentävää, mut totta. :O En käsitä millä ninjailutekniikalla toi on karvansa aiemmin vaihtanu, ku ei oo tuppoja näkyny, mut ny näkyy ja karsta saa kyytiä enemmän ku on varmaan viimeiseen puoleen vuoteen saanu. :p

   Poista
 2. Kahta saksanpaimenkoiraa saan sukia meidän huushollissa, lääh. Olisiko kenties vinkkiä hyvästä/ tehokkaasta karvanpoistajasta? Nyt käytössä metallipiikkinen karsta ja punkkikampaa muistuttava vekotin. Saa niillä jotain poistettua, mutta ei mielestäni riittävän tehokkaasti. Onko markkinoilla mitään uutta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, voin kuvitella, että hommaa piisaa. x) No pohjavillaan tehokkain taitaa olla furminaattori (ns. "feikit" on ihan yhtä hyviä, ku monin verroin kalliimmat aidotkin. Meiltä löytyy kumpaaki sorttia, joskin siitä aidosta katkes pari piikkiä melkein heti ilmeisesti aivan tavallisen lattialle putoamisen seurauksena, että olipa hintansa väärti, eh...), mut se on niin tehokas, että pitää käyttää varoen. Tulee yllättävän äkkiä kaljuja kohtia, jos liikaa innostuu (testattu aikoinaan kissaraukalla. :p). Perinteinen karsta on musta paras, Carolla ku on tosi lyhyttä ja sileää toi karva. Pitkäkarvasemmalle sakulle voi toki toimia joku muu paremmin.

   Poista
 3. I feel you, karvanlähtöä on meilläkin yhden brittikissan ja seropin toimesta oikein todella vahvasti liikkellä, hohhoijaa... Liityin lukijaksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan! :) Kissan ku mainitsit, nii pitää todeta omasta laumasta se kans, että Sinni, jonka karvanlähtö on normioloissa tosi huomaamatonta verrattuna noihin muihin elukoihin, levittää ny kanssa turkkiaan aivan kaikkialle. :p Tosi kivaa, heh.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! :)