keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Räntää ja "Best Friend Gear" -roskaa

Eräs on vissiin hippusen epätoivoinen, mitä tuohon säähän tulee, sillä jo pelkkä lumiprosentiltaan suuri räntäsade sai eilen illalla totaalisesti riemusta sekoamaan: tylsän iltakustulenkin sijaan tempaistiin oikein kunnollinen tunnin räpiköinti tuolla pimeiden peltojen reunustamassa valkeassa maisemassa. Räpiköinti sisälsi myös vapaanajuoksua pellolla, joka oli lievästi sanottuna upottavaista sorttia, kiitos viime päivien vesisateiden. Likomärkinähän sitä sitten lopulta kotiin palailtiin, mutta ei me sokerista olla. Happamia enemmänkin, tänään, kun - taas - sataa pelkkää vettä, mutta eilen oli kyllä mielettömän nättiä pitkästä aikaa. :)

Ai niin, välillä pientä tuotearvosteluasiaa kuorrutettuna eilisillan kuvilla. Ollessamme jo kotiovella hoksasin, että jaahas, taas on yksi led-valo pettänyt luottamuksemme, sillä eipä vilku koiralla enää missään muualla kuin enintään korvien välissä, jos sielläkään, krhm. Niin ne tekevät, yksi toisensa jälkeen: putoavat, hajoavat, häviävät - aivan liian helposti. Tällä kertaa kyseessä oli Best Friend Gear -merkkinen tarrakiinnitteinen neonkeltainen led-valonauha (piru, kun en löytänyt siitä kunnon kuvaa tähän hätään, mutta ekassa kuvassa se hieman erottuu), joka oli meillä kiinnitettynä "iltalenkkipantaan". Ite nauhahan oli edelleen kiinni pannassa, kuten kuuluikin, mutta lediä siinä ei enää ollut.Olen ostanut kyseisiä nauhoja kaksi, koska ne vaikuttivat tavallisia roikkuvia ledejä kestävämmiltä, mutta mutta... Ensimmäinen kesti huiman kuukauden, jonka jälkeen lediä ja piirilevyä yhdistäneet "jalat" katkesivat -> valo korjauskevoton -> roskiin. "No, näitä nyt sattuu", pohdin ja menin ostamaan uuden. Toinen nauha hajosi peräti kahdesti noin kahden kuukauden mittaisen käyttöikänsä aikana: ensin vähän päälle kuukauden käytön jälkeen led irtosi kiinnikkeestään ja putosi maahan. Satuin huomaamaan tapauksen koiran ihan vaan seisoskellessa vieressäni ja poimin ledin talteen. Mikään ei katkennut, joten valon sai kiinnitettyä nauhaan takaisin ja kapineen käyttö saattoi jatkua. Eilen ledin liimaus nauhan läpi menevään putkeen oli pettänyt huomaamattani (kukapa nyt koiran kaulaa koko ajan kävellessä kyttää?) ja sinne jonnekin matkan varrelle jäi sekin led vilkkumaan, maahan sataneita hiutaleita olemuksellaan valaisemaan.Täytyy sanoa, että vajaan seitsemän euron hinta parhaimmillaankin noin kahden kuukauden käyttöiästä on mielestäni AIVAN liikaa, joten lupaavasta olemuksestaan huolimatta meille noita led-nauhoja ei enää osteta. Ei ainakaan samanlaisia, siis. Roskaa, pelkkää roskaa. Tilanne on kurja, sillä koen varsinaiset led-valopannat jotenkin hankaliksi (haluan talutella otusta ns. normaaleilla pannoilla ja kaksi pantaa kaulassa yhtä aikaa kuulostaa epäkäytännölliseltä), mutta tiedostan samalla, että pelkät heijastimet eivät kyllä riitä mihinkään. Eiväthän heijastimet heijasta ilman niihin kohdistuvaa valoa, joten jos vastaantulija ja/tai lenkkireitti on täysin valoton tai edes heikosti valaistu, ovat heijastimet huomioarvoltaan täysin turhat, vaikka koira taluttajineen olisi vuorattu niillä heijastimilla päästä varpaisiin. :p Led on siis välttämätön, mutta mistäpä löytää sellainen, joka kestää?


21 kommenttia:

 1. Orbiloc! Juu on kallis, mutta kyllä kestää! Ja näkyy. On siis semmoinen pantaan/valjaisiin kiinnitettävä möykky. Meillä on pelastuskoiravaljaissa ja vaikka koira meni läpi todella tiheästä pusikosta pariinkiin eri kertaan, niin valo vaan loistaa mukanaolollaan. Eikä ne pusikoista yms. läpi menemiset ole rajoittunut siihen yhteen kertaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, kiitti vinkistä! Tässä vaiheessa, ku kaikkien ikinä koiraa varten ostettujen ja hajonneiden/kadonneiden led-valojen yhteishinta huitelee useissa kympeissä, otetaan noi kalliimmatki vinkit erittäin kiinnostuneena vastaan. :) Just tota me kaivattais: lediä, joka kestää menossa mukana myös vaativissa oloissa eikä pelkästään hihnalenkeillä. Jes, täytyypä suorittaa tässä vähän googlettelua ja hintavertailua, ennen ku syöksyy ostoksille.

   Poista
  2. Juu ihan huippu! Meillä kestänyt koirien rajutkin leikit, ei häiritse pannassa ja valaisee kunnolla! Tais olla jonkun armeijanki käyttämä. Vuoden päivät ollu ja yhä toimii eikä ole meinannutkaan irrota. Hintansa veroinen kapistus.

   Poista
  3. Kuulostaa erittäin hyvältä. :) Oon ehtiny vasta pikasesti googlettamaan tota kapinetta, mut silti eksyin jo mm. "eränkävijäsivuille", mikä yleensä on merkki siitä, että ny puhutaan laatukamasta eikä mistään heti hajoavista leluista. :p

   Poista
 2. Kannattaa laittaa reklamaatiokirjettä sinne mistä ostit led-pannat :) Ei kuuluisi hajota noin äkkiä, laita vaan hyvityspyyntöä menemään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooh, ei ollenkaan huono idea. Oon vaan aina niin tuhottoman huono reklamoimaan eli tyypillisen suomalaisen tapaan vaan mutisen ja kiroan keskenäni tai enintään blogissa, mikä toki ei kauheesti auta. :p

   Poista
  2. Ja siis tosiaan tarkennetaan vielä, että kysehän oli "vain" tarrakiinnitteisistä led-valonauhoista, ei varsinaisista pannoista. :)

   Poista
 3. Rukan led pannat on hyviä ja näkyviä, mikäli muutat mielesi ;)
  Ja meillä on se vilkkuvalopömpeli, kestänyt kaiken laista ja pysynyt ehjänä. Mustista ja mirristä löytyy, aika hintava (jotain 20e) mutta laadukas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, pidetäänpäs mielessä, vaikka en taidakaan ihan heti ekana niihin päätyä, aiemmin mainituista syistä. :) Ja kyseisellä "pömpelillä" meinaat vissiin tota muutaman muun(kin) kehumaa Orbilocia, vai?

   Poista
  2. Juuri sitä tarkoitin :)

   Poista
 4. Meillä on Clas Ohlsonilta ostettu pieni ledvalo, voin suositella! Tuo meidän oma on ostettu varmaa kaksi tai kolme vuotta sitten ja vasta nyt alkaa teho lähteä. Kiinnitys on myös toiminut meillä, ei ole itsestään lähtenyt pannasta lätkimään. Eikä ole edes kallis. Tässä linkkikin: http://www.clasohlson.com/fi/Mini-LED-Asaklitt/31-5070 :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon muuten nähnyki noita siellä myynnissä ja pohtinu testiin ottamista, vaan ku on niin huonot kokemukset noista pikkuledeistä, nii en oo sitte ostanu kummiskaan. :) Tohon hintaan vois tietty koittaa miten moinen pysyis vaikka takissa kiinni. Ainaki kaks pikkulediä on tullu tosin hukattua siinäki käyttötarkotuksessa, että ei hyvin mee noitten valojen kanssa. :p

   Poista
 5. Me saatiin joululahjaksi Rukan ledpanta ja -hihna, tosin ei olla vielä testattu. Mulle oli tärkeetä, että ei oo mitään roikkuvia killuttimia ym. koska ne on todettu toimimattomiksi ja pitää olla sellainen, joka EI vilku. Omaakin silmää särkee, miten koira sen sitten kestää? Nuo Rukat vaikuttaa hyvältä, koska niissä valot on kankaan sisällä - eipähän pääse irtoamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiempi kommentoija näytti kehuvan semmosta Rukan pantaa, joten se ainaki lupais teille hyvää. :) Joo, ei pysy meiän otuksessa roikkuvat ja heiluvat härpäkkeet. Meillä saa tosin vilkkua, kunhan ei häikäise. Se noissa rikkoutuneissa valonauhoissa oli hyvä, että ne ei häikäisseet, sillä niissäki se led vilkuskeli kankaan läpi, ja valon sai palamaan myös ilman vilkuntaa. Idea hyvä, toteutus ontuu, tossa meiän tapauksessa.

   Poista
 6. Tätä on ihmiset paljon suositelleet, omaa kokemusta ei tosin (vielä) ole http://www.petenkoiratarvike.com/tuote/ledvalopanta-visio-led-light-vihre%C3%A4-70-cm/515087/
  Näköjään nyt vaan loppu tuolta. Mutta ei ole hinnalla pilattu ja akku ladataan usbilla eli ei kulu pattereitakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, toi on harmi vaan sellainen ns. pannan mallinen, mimmosta en mielellään ottais. Kiitti kummiskin vinkistä. :)

   Poista
 7. Ostin syksyllä Tuiskulle Leuchtie -valopannan ja suosittelen sitä lämpimästi. Se tosin on nimensä mukaisesti kaulaan pujotettava panta, joten ei ihan sitä, mitä haluat. Mutta Tuiskulla on parhaimmillaan (viimeksi toissapäivänä) ollut päällä vetovaljaat, sitten niiden "yläpuolella" valopanta ja sitten vielä kaulassa ylimmäisenä tavallinen kaulapanta, enkä minä ainakaan koe sitä millään tavalla ongelmaksi.

  Hyväksi havaittu ja halpa (Leuchtie maksoikin neljäkymppiä, eli harkitsin ostamista aika pitkään) ratkaisu ovat olleet myös Biltemasta ostetut avaimenperäledit. Neljän lampun paketti maksaa viitisen euroa - tai maksoi ainakin joskus yli vuosi sitten, kun viimeksi hain niitä. Lamput ovat tosi kirkkaita, mutta tietysti himmenevät sitä mukaa kun paristoista vähenee virta. Lisäksi noi ovat vähän epäekologisia, koska jokaiseen lamppuun menee kaksi sellaista kolikon kokoista paristoa, jotka ovat aika kalliita, joten minä ainakaan en ole ikinä vaihtanut paristoja vaan heittänyt lampun roskiin ja ottanut uuden käyttöön. Vesisade ei ole ollut ongelma, mutta uimista nuo eivät oikein kestä...

  Jonkun aiemman kommentoijan mainitsema Orbiloc on varmasti hyvä, mutta minäkään en halua vilkkuvaa valoa. Orbilocin kanssa pitää muistaa, että se on vesitiivis vain silloin, kun se on päällä, eli uimarihirmu-Carolla pitäisi ehkä olla valoisan ajan lutraamisia varten sitten eri panta kuin pimeän ajan lenkeille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ainaki toistaiseksi skippaan noi pantamallit, mut ei tee toki yhtään pahaa kuulla noitaki vaihtoehtoja tulevaisuutta aatellen, jos vaikka mieli muuttuu, joten kiitos vinkistä sulleki! :) Leuchtie on nimenä etäisesti tuttu, mut sen tarkemmin en tiiä ennen parempaa perehtymistä. Valopannoissa ja sen tapaisissa on varmasti isojaki eroja mihin kohtaan ne kaulalla asettuu eli häiritseekö ne normipantaa vai ei. Ja makuasioita ja koirakohtasia noi jutut kai kans osittain on.

   Toi Bilteman vaihtoehto on harmillinen just ton ns. kertakäyttöisyytensä vuoksi. Inhoan kaikkia kalliita paristoja syöviä vermeitä, joita löytyy pakosti kotoa jo ennestään, enkä haluais mitään kertakäyttökamaakaan hommailla, jollaiseks toi led-vaihtoehto meillä kans laskettais, pattereita ku en mäkään haluais ostella.

   Orbilocissahan on myös vilkkumaton moodi eli vilkkuminen ei oo välttämätöntä, jos siitä ei tykkää. Ite varmaan suosisin tasaista valoa noin tehokkaan valon ollessa kyseessä. Tai käytössähän sen näkis, että mikä on hyvä, mut näin luulen. Carolla on ollu jo ennestään pimeällä eri panta johtuen just siitä, ettei led-systeemejä jaksa vaihdella päivittäin pannasta toiseen. Toi vedenpitävyyshomma ei ollu mun tiedossa, mut toi on erittäin hyvä lisäinfo meille Caron tuntien, kiitos!

   Poista
 8. Hyvä, siulle onkin jo suositeltu tuota Orbilocia. :) Niun blogissa on Orbin ostamisen jälkeiset pohdinnat valosta ja pikku video (ja vinkkejä värin valintaan, kun itsellä tuli vähän huti sen kirkkaan ottaessa - häikössöö hihnassa käveltäessä): http://niuniunurkka.blogspot.fi/2012/11/orbiloc-koiranvalot-testissa.html

  Reilun vuoden käyttökokemuksen jälkeen olen tosi tyytyväinen edelleenkin. Ja se on yhä tallessa, ehjä ja toimiva. Tarranauhakiinnitys on ollut kivan näppärä irrotella ja sujautella mötikkä taskuun, kun valoa ei tarvitse, ja taskusta takas pantaan/valjaisiin tarpeen mukaan. Klipsikiinnityskin tuntui kestävältä sekin, jonkin aikaa sitä käytin, mutta klipsin kolo oli liian pieni Niun muhkeammin pehmustetuille valjaille ja leveälle pannalle, eli tarralla menty nyt.

  Paristot on pitänyt vaihtaa tänä vuonna, Orbiloc syö niitä nappiparistoja 2 kpl kerrallaan, paristonkestoksi luvataan pitkää kestoa, paketissa tullut pari kestikin hyvin ja pitkään viime talven ja tänä vuonna alkusyksyn, kaupan Duracellit vaikuttavat kestävän nekin nyt, välissä oli jotkut halvemmat paristot, jotka laite imaisi tyhjiksi parissa viikossa - epäilen vian olleen niissä paristoissa, kun Duracellit porskuttelee niin kirkkaasti vain menemään.

  Meillä tuo valo maksoi itsensä takaisin kuukauden sisällä ostamisesta, kun lujasti paikallaan näkyvillä (valjaissa selän päällä meillä yleensä) pysyvän valon ansiosta pystyin seuraamaan pimeällä suolla ilotulitusta pelästynyttä Niuniuta sitä hukkaamatta.

  Toivottavasti löydätte mielekkään ratkaisun, oli se sitten tuo Orbiloc tai joku muu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset tosi kattavasta kommentista! Aina kiva lukea mielipiteitä ja kokemuksia. :) Lukaisin ton postauksen ja se oli tosi kiinnostavaa & pätevän oloista luettavaa, joskin tuli siinä värianalyysimielessä mun kannalta jo vähän myöhässä, sillä menin ja shoppasin tänään (tai siis eilen, kellon mukaan) jo sen kirkkaan. :) Aion tehä mahollisimman pian jutun aiheesta, joten säästänpäs ihan vaan sen takia enimmät omat mielipidehöpinät siihen postaukseen, vaikka ne sopis jo tähän kommenttiin. Eli palataas asiaan!

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! :)