sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Syömishäiriöitä

Sinni ja Pätkis saavat nykyään ruokansa erissä, eivätkä enää milloin tahtovat. Tämä siksi, vaikka Sinni osaisikin syödä kohtuudella, pieniä määriä kerrallaan, ei Pätkis anna moiseen mitään mahdollisuutta. Pätkishän vetää huiviinsa kerralla aivan hirveän määrän ruokaa - kaiken, mikäli suinkin jaksaa! - ja kun Sinni vielä sulattelee omaa maltillista annostaan, löntystää Pätkis jo santsikierrokselle. :D Sinnille jääkin sitten enää tyhjät kupit nuuskittaviksi, vaikka nälkä parin tunnin jälkeen vatsanpohjalla vähän taas kutittelisikin.

Mikä kokoero?

Eikä ole harvinaista sekään, että liikaa evästä ahnehtinut Pätkis puklaa syömisensä lähes samantien johonkin maton kulmaan... Carohan moista välipalatarjoilua toki osaa arvostaa, se kun saa ruokaa nykyään enää vain kerran päivässä (pois lukien Kong-herkutteluhetket), kiitos nirsoilujensa. Moinen tapa toimii sille onneksi aivan loistavasti eli kuppi tyhjenee pikavauhtia ilman pienintäkään kitinää - tällä hetkellä ainakin, eh eh.

Että tällaisia syömishäiriöisiä karva-arseja meillä asustaa. Yksi syö liikaa, yksi liian vähän ja kolmas söisi oikein, jos vain se yksi ahne antaisi mahdollisuuden. :D

11 kommenttia:

 1. Meillä on ihan sama homma! Mokomat kissat. >:---O Joku roti siihen syöntiin ja syömättömyyteen.

  VastaaPoista
 2. Aijaa. :O Ilkeetä on tosiaan, ku joutuu toista kiusaamaan toisen takia...

  VastaaPoista
 3. Täälläkin samaa. Vanhus syö ja oksentaa, vaikka ei edes hirveästi laittaisikaan ruokaa (lääkärissä todettu herkkä vatsa) ja penska on steriloinnin jälkeen alkanut ahtamaan ruokaa vaikka kuinka :D.

  Onneksi oksentelu Siirillä on rauhoittunut suurin piirtein 1krt/vko, kun ruokaa pienissä määrissä annettu :). Neffi tosin on aina kärkkymässä jotain ruokaa jos vain sattuisi murusen saamaan...
  Mutta vaikeaa tuo ruokkiminen kyllä meinaa välillä olla!

  VastaaPoista
 4. Ihan samaa meillä. Syövät välillä raksuja niin paljon että oksentavat. Koira kiittää ja siivoo sotkut.

  VastaaPoista
 5. Anzu-Anssu, oispa meilläki vaan se kerta viikkoon ton oksentelun kanssa, vaan ku varmaan vähintään joka kolmas päivä katti vetää överit ja yrjöää ympäriinsä. x)

  - - -

  Partapappa, koira on hyvä ja tehokas apu tossa siivoamisessa. :p

  VastaaPoista
 6. Meillä on säännölliset ruoka-ajat ollut aina, joten se helpottaa meillä tilannetta. Onneksi eivät ole myöskään kovin ronkeleita. Mutta raksuja ei voi jättää helposti kuppiin. Siellä on sitten Topi ja Minttu kilpaa syömässä ettei kukaan muu sais :P

  VastaaPoista
 7. Jotenkin kovin tutun kuulosta! Meillä isompi karvapers ahnehtii kaiken syötäväksi kelpaavan, ja kissakaverikin kovasti kyllä kerjää ja maukuu ruokaa, muttei tarjoilut läheskään aina kelpaa :D

  VastaaPoista
 8. Meil joka elukalla on raksuja aina kupissa ja vettä koiralla koska sieltä se kelpaa pojillekkin parhaiten (miten niin kissat nirsoja..) Meillä toi iso jätkä saa kerran päivässä oman ruokasa ja muut luut yms herkut siihen päälle. Pikku pojat taasen saavat n. 300-600 g päivässä. Välillä menee enempi ja välillä vähempi. Pitempi karvasella oksentelua ollu, mut onneks on ollu ihan karvapallojen syytä, eikä ole tarvinnu tämän mamman kasvattaa harmaita hiuksia (ainakaan vielä)
  Täytyy vielä mainita että jätkä sai juosta umpihangessa ja vieläkin ihanan väsähtänyttä poikaa on :)

  T: Maarit

  VastaaPoista
 9. KittyCatCat, tohon se on meiänkin kattien opittava, että ruokaa ei oo tarjolla jatkuvasti. Sinni käy sääliks, vaan ei voi mitään. x)

  - - -

  Elmo, meillä on Pätkiskin nirso, jos laittaa jotain uutta tarjolle. Vähän vähissä on vaihtoehdot, jos vaihtelua tahtoo antaa. :>

  - - -

  Maarit, meillä kissat juo koristelasimaljasta. :D Joisivat ne koirankin vettä, ellei se tarjottais pikkusesta ämpäristä, minne kissat ei oikein yltä. Ja umpihanki kuulostaa hyvältä, jos elukat vaan tykkää! Ei oo tullu noita katteja vietyä ollenkaan ulos, ku eivät tunnu parvekkeellakaan viihtyvän nykyään, vaikka koittaa tarjota pääsyä sinne toisinaan.

  VastaaPoista
 10. Vai syömishäiriöitä :) Hyvinkö ovat tottuneet siihen, ettei ruokaa saa aina silloin kun haluaa? Videopostaus Pätkiksen "riehumisesta" oli hauska. Kissahan oli oikein aktiivinen!

  VastaaPoista
 11. Eipä oo paljon annettu vaihtoehtoja eli totuttavahan se on. :p Eipä sinällään mitään kummempaa muutosta oo havaittavissakaan kuin että ovat aktiivisemmin pörräämässä ympärillä nälän yllättäessä, mitä ennen, kun sitä sitä ruokaa ei tosiaan tarvinnu erikseen pyydellä. :)

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! :)