sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Hampaitaan näyttävä koira

Perjantainen reissu Hollolaan on jo taakse jäänyttä elämää, mutta onneksi meillä on tallessa kuvia, joiden välityksellä voimme noihin tunnelmiin uudelleen palailla. :)

Leo, "pieni" söpöläinen.

Onnilla tuota ahteria piisaa.

Älykäs?

Mikä tää eristysjuttu ny oikein on? Ei naurata.

Kuten etukäteen ounastelinkin, ei Carolle koittanut sitä tutuksi tullutta peuhuhetkeä pihalla kera Leon, mutta onneksi se - toki rutkasti rajoitettu - mähinöinti onnistui sisälläkin. Ei nyt kuitenkaan mietitä niitä sisähommia vielä. Caro ulkoili joka tapauksessa aina itekseen, vinttarit keskenään ja pääsi se Roosakin välillä ilmoja pitelemään, muistaakseni kuitenkin vain ihmisseurassa. Tästä järjestelystähän seurasi se, että Caron ollessa pihalla kyttäsivät Onni ja Leo sitä ikkunasta, ja sama päinvastoin. x) Olihan se julkeaa erottaa porukka toisistaan, kun kerrankin olisi ollu saumaa ottaa vähän rotujen välistä juoksuskabaa.

Makeita kuvia.

Jaa, sielläkö joku julkeaa oikein kävellä?

Tiukka tuijotus.

Tiukat tuijotukset jatkuvat.

Leo ja Onni tyytyivätkin sitten lähinnä vain poseeraamaan kameralle - sen ne pojat kyllä totisesti osaavatkin! - sekä kyyläilemään äärimmäisen tiiviisti reviirin ulkopuolelle uskaltautuneita ohikulkijoita. Kesällähän todistin Leon ohikulkijoille jopa oikein haukkuvankin, mutta sitä ihmettä ei perjantaina kuitenkaan nähty. Aika hiljaisia poikia, mitä nyt Onni päästelee niitä kuuluisia hyytäviä ulvontojaan (ei, ei sitä hämmentävää ääntä voi kyllä enää ulvonnaksikaan oikein kutsua...), joita en ole vieläkään onnistunut videolle tallentamaan, kamera kun on aina sattunut olemaan väärässä paikassa väärään aikaan.

Otas ny meistä kunnon yhteiskuva.

Kato ny mua, enks ooki ihana kuulapää?

Leo onnistuu näyttämään suurelta, ooh!

HHHHEI beibi! :B

Loppuun vielä kuva Onnin perustervehdyksestä. Kyllä, se on tervehdys. :D Nehän kehtaavat monesti väittää, ettei koira esittele tuohon tapaan hampaitaan käytännössä muulloin kuin halutessaan näyttää jollain tapaa uhkaavalta, mutta Onni on tässäkin hommassa toista maata kuin koirat yleensä. Onni nimittäin hymyilee noin! :p Kun taloon tulee vieraita tai olet hetken ollut poissa koiran silmistä ja osoitat ilahtuvasi suuresti sen näkemisestä, leviää Onnin naama leveään hampaat paljastavaan hymyyn. Ja aivan kuin siinä ei olisi jo tarpeeksi hämmennystä, kääntyilee pitkän puikkonokan päässä huojuva kirsu kaikkiin kuviteltavissa oleviin ilmansuuntiin. Ei hyvää päivää, millainen näky se kulkaas on. :D Nuo kaksi kun ovat ensimmäiset koskaan tuntemani venäjänvinttikoirat, ei mulla ole hajuakaan, kuinka yleistä moinen käytös kyseisen rodun sisällä on, mutta Leo ei ainakaan Onnin kanssa tuota hervottoman huvittavaa tapaa jaa. Mutta oli miten oli, Onnilla on niin komea hymy, että kelpaahan tuota muille maan matosille esitellä. Suottako sitä edustavaa hammasrivistöään vain negatiivisiin yhteyksiin yhdistää!

17 kommenttia:

 1. Voi veljet, mikä hymynaama siinä viimeisessä kuvassa! Meillä oli edellisen kodin naapurissa sekarotuinen kultainen noutaja, joka tervehti juuri tuolla tavoin. Kyllähän se aluksi hieman häkellytti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyl se jaksaa itteäkin edelleen aina huvittaa, vaikka onkin jo tavallaan tottunu tohon hymyilyyn. :p

   Poista
 2. Minäkin tunnen yhden koiran, jolla on vähän vastaava tapa! Elvis lienee joku jämtlanninpystykorva tai sen semmoinen ja sillä on tapana irvistää hampaat esillä ja nokka rutussa, kun joku oikein nautinnollisesti rapsuttaa tai kun se oikein kovasti pyytää jotain, esimerkiksi antamaan keksin. Aluksi vähän yllättävää, mutta lopulta aivan hurmaavan hellyttävää! Harmi, että Elvis asuu kaukana Ruotsissa, joten sitä pääsee tapaamaan vain harvoin. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaan kuvitella sen ilmeen, muistan nimittäin nähneeni joskus ainakin jotain vastaavia rapsutteluvideoita. :p

   Poista
 3. Lappalaiskoirissakin on useampi tuolla tavalla hymyilevä koira. Samoin islanninlammaskoirissa. Aika häkellyttävää ja hellyttävää samaan aikaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa. :p Mä en lappalaiskoirien tapoja oikein tunnekaan, joten nytpä tiiän niistäkin taas vähän enemmän. :)

   Poista
 4. Vitsi, miten hauskan oloisia koiria nämä ovat. Ja tuo hymy! Siis kuinka korkeita borzoit oikein ovat, näyttävät ainakin kuvissa aivan valtavilta? Voisitko joskus laittaa näytille kuvan, jossa olisi joku ihminen mittatikkuna koirien vieressä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan Wikipediasta itekin vilkasta tota kokoa, eli urokset on tosiaan 75-85 cm (eli yleensä vähintään noin 10 cm sakemanniuroksia korkeampia), vaan en osaa yhtään sanoa minkä kokoisia Onni ja Leo ovat tällä hetkellä. Leosta ei kuulemma kummiskaan Onnin kokoista tule ja Onni taasen on, noh, tosi iso. :D Mulla ei oo kuvaa borzoista ihmisen vieressä, mut pitää koittaa joskus semmonen räpsäistä. :)

   Poista
  2. Ja Wikipedia ties kertoa senkin, että hampaitten kera hymyily on tosiaan tolle rodulle tyypillinen juttu. :p

   Poista
 5. ..mites Caron jalka? Onko lepäily auttanut? Rapsutuksia sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä se voi oikein hyvin. :) Ei oo tullu vinkaisuja sen viikon takaisen jääreissun jälkeen eikä ontuminenkaan oo pahaa, mut eihän se terve oo missään nimessä vieläkään. Hollolan sakki oli vähän sitä mieltä, että vaiva vaikuttais levolla ohi menevältä ja että ihan hyvin vois vielä parikin kuukautta katella paraneeko se kotosalla. Noh, kattellaan ny mitä tehään, mut eivät tosiaan ollu siellä jalan tilasta kamalan huolissaan ja oon taipuvainen uskomaan, että osaavat aika hyvin tota asiaa arvioida, noita sakuja ku siellä on erinäisine vaivoineen sen verran runsain mitoin vuosien aikana pyöriny.

   Poista
 6. Äh, nämä puikkonokat ne aina pistää naurattamaan, vaikka toisaalta kovin ylevän ja aatelisen näköistä sakkia ovatkin :D Jannujen tuijotukset, kun vastenmielinen rahvas ilkeää kävellä lähistöllä, ovat ihan hillittömiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komppaan! Eräänlaisia aatelisia hölmöjähän noi näyttäis vähän olevan. :D

   Poista
 7. Rocky hymyilee myös ja samaan aikaan myös naksuttelee hampaitaan - mitä lähempänä naamaa, sen parempi. Melkosen näköistä touhua ;) Mutta se tekee tätä ainoastaan kaikista rakkaimmille ihmisilleen ja voisikin sanoa, että tämä on Rockylta suurin hellyyden osoitus mitä voi saada. Hassu mies.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naksuttelee hampaitaan? :D Ny jäi hämäämään, että mitenkähän semmonen tapahtuu käytännössä! Koirilla on tosissaan äärimmäisen erikoiset ja persoonalliset tavat osoittaa kiintymystään. :)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! :)