perjantai 9. maaliskuuta 2012

Heinolan lintutarha

Tällä kertaa julkaisen kuvia, jotka olisi kuulunut julkaista jo viime kesänä, jolloin nämä kuvat tuli otettuakin. Syy, miksi julkaisen ne lopulta näin hassuun aikaan, on yksinkertaisesti se, että koneeni tila on loppumassa ja tarvitessani vielä paljon tilaa uusille (koira)kuville ja videoille teen kaikkeni saadakseni revittyä sitä tilaa jostain. Ja tällä kertaa sitä revitään heinolalaisista linnuista, joskin toki olisin kirjoittanut tästä aiheesta jossain vaiheessa joka tapauksessa, kuvatkin kun olin jo valmiiksi käsitellyt. :p

Tarhan rakennuksia.

Heinolassa, vajaan puolen tunnin matkan päässä Lahesta, on tosiaan paikka nimeltä Heinolan lintutarha (perustettu vuonna 1963), joka on itelleni tuttu jo lapsuusajoilta. Sinne lähdettiin aina hassuja lintuja ihmettelemään ja usein valokuvailemaankin, yleensä jälkimmäisen suhteen melkoisen huonolla menestyksellä, kiitos verkkohäkkien. Valokuvaus kyseisellä tarhalla on edelleen samaisesta syystä haastavaa, mutta eiköhän näistä kuvista idea kuitenkin selväksi tule. :) 

Tarhan toiminta-ajatuksena on kuntouttaa loukkaantuneita luonnonvaraisia lintuja, kunnes ne ovat tarpeeksi vahvoja itsenäiseen elämään. Toki joukossa on myös eksoottisempaa sakkia, kuten erilaisia papukaijoja, jotka ovat päätyneet tarhalle pääasiassa erilaisten pitovaikeuksien vuoksi. Monet linnuista jäävät tarhan vakituisiksi asukkaiksi, mikäli niitä ei voida vapauttaa tai sijoittaa uudelleen.Vihersiipiara Ariel on ollut tarhalla vuodesta 1984 ja se oli ehdoton lapsuudensuosikkini, osasihan se oikein jutellakin ja mikäs lapsista sen hauskempaa kuin puhuva lintu. :p Ariel on ymmärtääkseni jo aika vanha (tarkkaa ikää en tiedä, liekö tietää kukaan muukaan) eikä sen juttu luistanut viime kesänä lainkaan yrittäessäessäni sitä jututtaa, mutta kyllä sitä oli ilo edelleen tarhalla nähdä, vaikka tokihan eliniäkseen tarhattu lintu aina tiettyä harmistustakin aiheuttaa. Ariel on joka tapauksessa tarhan suurin julkkis ja sille on myös viime vuonna painettu oma postimerkki, jota voi ymmärtääkseni edelleen ostaa tarhan omasta Pöllö-kioskista.

Komea on.

Syön sut.

Huuhkaja, joka näyttää Pätkikseltä. :D

Yksi tarhan ehottomasti sööteimmistä ja seurallisimmista! :)

Nom, sisäelimiä!

Tämä lintu osaa tanssia soittoäänen tahtiin!


Ryhti kunnossa.


Time for some Lambada!O_oHarmaapapukaija Paco on Arielin tavoin tarhan vanhempaa kalustoa vuodelta -84. Myös sen erikoistaitona on ihmisten kanssa jutustelu. Paco ei ollut erityisen puhelias tavatessamme tuona helteisenä kesäpäivänä, mutta muistelen sen osaavan ainakin tervehtiä, pyytää mukaansa saunomaan sekä kiroilla. Ehkä päivän kuumuus vaikutti siihen, ettei saunaan kiinnostanut lähteä, joten jäivät sitten ne asiaan kuuluvat kutsutkin jakelematta. ;)

Mä näen sut.

Mäkin näen sut.

Näen muuten edelleen!

Takatukka on IN.

Oh hi!

Muodikkaasti pilkullinen.

Parempi puoli on parempi puoli.


Ei oo Maikkarin tauoilla mua hetkeen nähtykään.


Suosittelen lämpimästi visiittiä Heinolan lintutarhalla, jos satutte Heinolan ohi moottoritietä pitkin joku kaunis kesäpäivä ajelemaan. :) Tarhalla voi tehdä pikapiipahduksen tai viettää vaikka koko päivän, aivan miten kukin haluaa. Käynti tarhalla on täysin ilmaista, mutta mikäli tahtoo tukea tarhan toimintaa, onnistuu sekin esimerkiksi erilaisia tarhaan liittyviä tuotteita Pöllö-kioskista ostamalla tai liittymällä Heinolan lintutarhan ystäviin.

6 kommenttia:

 1. Upeita lintusia. :---O Tuolla pitäisi käydä itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne. Toi iiiiso huuhkaja oli mun suosikki, vanhojen tuttujen papukaijojen lisäksi tietty. :) Kannattaa käydä kyllä, jos vaan mitenkään sattuu kohille. Ei oo kovin pitkä matka poiketa siitä motarilta tarhalle.

   Poista
 2. Todella hyviä kuvia olet saanut! Vaikka haasteelliseksi kerroitkin. Enpä ole minäkään tästä paikasta aiemmin kuullut - eikähän tuo niin kaukanakaan ole. Pidetään mielessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Kyllähän noista osa onnistu kivasti, ainakin paremmin, mitä filmikameralla aikoinaan. Onneks sitten vasta loppureissusta tajusin, että pokkarin zoomin ois mahtunu tunkemaan monesta verkkoaidasta läpi toisin ku järkkärin eli verkon ois voinu ohittaa, mut eipä enää jaksanu uudelleen koko kierrosta heittää, vaikka pokkarikin tosiaan mukana oli. x)

   Poista
 3. Heinolan lintutarhat on tosiaan ihan mahtava paikka! :)
  Hienoja kuvia oot saanut, verkoista huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo. :) Pitää mennä tänä kesänä taas uudestaan noita tirppoja ihastelemaan. Ja kiitos!

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! :)