perjantai 13. tammikuuta 2012

Kong Extreme XXL

Katsokaas mitä aina ahkera postisetä meille tänään toi! :p No sehän toi kauan haaveillun, Carolle joululahjaksi tilatun (no vähän myöhästyi kuusen alta...) Kong Extremen eli XXL-kokoisen kumisen aktivointilelun. Tuon pitäisi kestää pitkään ehjänä, sillä nuo mustat Kongit ovat niitä kaikkein kestävimpiä laatuaan eikä Caro noin muutenkaan ole sellaista lelujaan tuhoavaa sorttia. On toisinaan hieman kyseenalaista onko tuo piirre koirassa pelkästään hyvä juttu, emäntä kun mielellään ostelisi vähän väliä uusia leluja pienelle kakaralleen, vaan kun lattia- ja säilytystila meinaa loppua kesken vanhojen lelujen pyöriessä nurkissa, edelleen aktiivisesti koiran rakastamina. Moni söpö lelu jää siis ostamatta, byhyy! x)

Häh, sainko mä mustaa kakkaa lahjaksi? Maistetaas onko 
se sitä miltä näyttää... 

Nöyrää poikaa näköpiirissä.

Tää kakka kaipais musta jotain täytettä... 

Toki Kong-lelu viihdyttää koiraa tuollaisenaankin pureskeltavana ja viskeltävänä (terveisiä vaan alakerran lapsiperheelle, että kyllä mekin osataan naapureitamme erinäisillä äänillä ilahduttaa... ;) ), muttei saa unohtaa, että lelu toimii myös namien kautta aktivoivana ajanvietteenä, mötikän sisään kun voi tunkea kaikenlaisia herkkuja. Se, jaksavatko herkut nirsoa koiraa innostaa, jää vielä nähtäväksi. Raportoin tästäkin asiasta täällä myöhemmin. Vaan mitähän sellaista hiivattia tuonne Kongiin oikein kaiveltavaksi survoisi, että koira innostuisi herkkua tavoittelemaan? Kellään nerokkaita ehdotuksia? :p

18 kommenttia:

  1. Tuohan on näppärän kokoinen, sinnehän voi survoa mitä ikinä keksii, kun ei jää tilan puutteesta kiinni :D Meillä mäyryläiset ovat kyllä niin ahneita, että voin tunkea noihin mitä vain, mutta erityistä suosiota saa, jos pilkon sisään nakin tai lihapullan paloja ja sekaan juustosilppua. Sitten mikroon, jotta juusto sulaa ja jäähtyneenä koiralle. Eipähän tule herkut niin helposti ulos, kun lössähtänyt juusto on edessä :) Kerrohan, jos keksit jotain todella oivallista :)

    VastaaPoista
  2. Sinne voi tunkea vaikka ilkeän naapurin, hyvin mahtuu. ;D No ei, ei meillä onneks ees oo ilkeitä naapureita.

    Toi juustosilppu on tosi hyvä vinkki (tänks!), koska se melkein eniten hämmentää, miten ne herkut pysyy tuolla sisällä, toi ku on niin avonainen. Ja saapahan kantapalat juustoista käyttöön, ettei tartte pelkästään ruokakuppiin niitä laitella. Ja lihapullat & nakit toimii nameina varmasti. :)

    VastaaPoista
  3. Minä olen survonut kaiken maailman kuivat juustonpalat, ruuanjämät ja raksut kerralla kongiin. Joskus ängen niin paljon tavaraa sisään, että koira ei lopulta saa lelusta mitään ulos. -.- Rajansa kaikella, kuulemma!

    VastaaPoista
  4. Laitatko sä sen mikroon/pakastimeen (ymmärtääkseni pakastinkin tossa hommassa toimii) kans ennen tarjoilua vai ihan semmosenaan survot niin tiiviiksi paketiksi, että ne jämähtää sinne? :D

    VastaaPoista
  5. Ihania kuvia Carosta :D
    Oot ite samanlainen lelujen ostohimoinen, ja kun omanikaan (tipsu) ei kovasti tuhoa leluja niin vanhoja rakkaita leluja on riittämiin. Kongia oon harkinnut kans tolle kaverille, mutten vielä ole sijoitusta tehnyt. Sopiva koko kun mietityttää. Että ostanko S-kokoisen vai Xs-kokoisen.. Selvinnee joskus.
    Oon kuullut että isoihin kongeihin laittavat maksalaatikkoa (olemassa myös koirille tehtyä joka on halvempaa..) ja sitten pakastimeen. Sieltä se maksalaatikko sitten sulailee pikkuhiljaa koiran leikkiessä. :D
    Sellanen vinkki. :D

    VastaaPoista
  6. Heh, jollain sairaalla tavalla sitä itsekin toivoo, että alakerran monilapsinen perhe kuulee, kuinka kissa iltaisin rullaa aktivointilelujaan pitkin lattioita ja mätkii päin pattereita... :D

    VastaaPoista
  7. Piipero, tänks! :p Ja sijoitus on oikein hyvä sanavalinta. En oo ihan vakuuttunu onko noi hintansa väärtejä verrattuna muihin vastaaviin leluihin, joten kauan meni, ennen ku joulua tekosyynä käyttäen tuli oma ostettua. Ja mitä isompi Kong, sitä karmeampi hinta. x) Maksalaatikkoa me laitetaan ihan muutenki Caron kuppiin normiruokahalun parantamiseks, nii sitä ei varmaan kauheasti enää Kongiin kehtaa laittaa, ellei sitte pienennä päivän pääruoka-annosta, tietysti. :p

    - - -

    ella, ;D Meillä asuu vielä siitä hauska lapsiperhe alakerrassa, että ehkä kaiken pahiten meitä häir... äänillään ilahduttaa perheen äiti, jonka äänenkäytössä on lievää hienosäätövaraa... Kerrostalot <3, ei voi muuta sanoa. ;)

    VastaaPoista
  8. Edellä onkin tullut hyviä ehdotuksia mitä kongiin voi laittaa, meillä on useimmiten ollut käytössä sulatettu juusto ja jauheliha, joka on ensin survottu kongiin ja sitten pakastettu. Pakastamalla tavara pysyy paremmin sisällä tai sitten sinne juuston sekaan voi sotkea kaikenlaista kamaa, kun juusto sen sitten jähmettää. :)

    VastaaPoista
  9. Suosittelen kyllä pakastamista, varsinki kun lelu on tullu tutuksi ja tekniikka kehittynyt...
    Juustokäntyt ja leipäpussien kantapalat on meillä vakkaritäytettä, mutta Saivan blogista inspiroituneena kokeiltiin yks päivä jauhelihaa pakastimen kautta ja se oli aivan hitti! Suosittelen! Armoton lurpsutus (niin, semmonenkin ääni siitä lähtee...) jatkui todella pitkään! Varmasti maksalaatikko tai koiranmakkara tai muu jankki ajaa saman asian.

    VastaaPoista
  10. wind-up toylle ja Jenni-tädille yhteisesti, pakastaminen se sitte varmaan meilläkin testiin lähtee. Sopivasti kauppapäivä tänään, niin voidaan ostella edellä mainittuja herkkuja kokeiluun, kaappi ku ammottaa liikaa tyhjyyttään tällä hetkellä. :p Kääk, tässähän ihan innostuu jo, että pääsis testailemaan mimmosta mössöä sitä saa aikaseks ja mitä elikko tykkää. Jo se tossa yritti tyhjää Kongia kielellä kaivella, laihoin tuloksin. :D

    VastaaPoista
  11. Pitäskö tästä innostua itsekin kaivelemaan kong lelulaatikon pohjalta, jonne se on unohtunut niinkuin varmasti monet muutkin meidän lelut..

    Toi pakastettu jauheliha on kyllä meillä ihan ikisuosikki. Saatan vielä sotkea sinne jotain muuta sekaan mm. nappuloita, joita saa lupsutella kunnolla että irtoavat. Ilona tosin osaa myös heitellä kongia pitkin seiniä, jos ei namit muuten irtoa..

    VastaaPoista
  12. Hmm. Vois kokeilla ko. lelua. Meillä on parikin ton tapasta...pallo ja semmoinen luun mallinen. On vaan tajuttu laittaa jotain raksuntapaisia juttuja sinne ja nehän on äkkiä sieltä ratsattu. Muutehan ihan kaikki lelut meillä menee alta aikayksikön säpäleiksi ja mussa se on taas aiheuttanut semmoisen reaktion, että ei tee mieli ostaa mitään, kun tietää, että heti on hajalla:(

    Kadehdin koiraihmisiä, joilla on lelulaatikko!!!

    VastaaPoista
  13. Meillä kongi toimii nykyän ulkoleluna. Joskus muinoin survoin sen sisään jauheliha-riisi-sotkua. Pakastimen kautta käytettyä, tiukkaan survottua pakettia ei sitten saanut tyhjäksi koira, eikä kyllä ihan helpolla emäntäkään... Eli tosiaan kannattaa rajoittaa voimaa, kun tiivistää sitä mössöä sinne =)Joskus taisin myös laittaa sinne broilerin naturel suikaleita ja riisiä.

    Cara tykkää kongista yli kaiken, kun sen heittää hiekkakentälle. Siitä kun ei voi koskaan tietää, mihin suuntaan se lähtee sinkoilemaan. Haastetta jahtausleikeistä tykkäävälle koiralle.

    VastaaPoista
  14. Tilasitko zooplussan kautta? Mä tilasin viime syksynä tuollaisen samanlaisen, toimii meillä =)

    VastaaPoista
  15. Mulla on aina pakastimessa jauhelihalla täytetty kong. Se nakataan koiralle silloin, jos on jotenkin poikkeuksellinen aikataulu tai muuten joutuu jättämään esim. lenkit tavallista lyhyemmiksi (onneksi aika harvoin). Tuiskulla menee tunti, kun se nuolee pakastetun kongin tyhjäksi, on siis ihan hyvää ajanvietettä. :) Kannattaa kyllä varmaan aloittaa ilman pakastamista, että Caro keksii homman juonen.

    VastaaPoista
  16. Emmi, meillä ei pääse lelut tolleen unohtumaan. :p Melkeinpä aina toi otus jonkun lelun kanssa lattialla ähisee, jos hereillä vaan on. Ja jauhelihaa tuli tosiaan kans hommattua, vaan vielä ei oo testattu miten maistuu. Ehkä tänään jo testataan! :)

    - - -

    S, meillä on kans semmonen kumipallo, vaan ei ne raksut totisesti pitkä ilo siellä oo, nehän tulee tosi vikkelään pihalle, ku vähän aktiivisemmin pyörittelee. Eikä Caroa kauheesti ne naksut pelkiltään enää nykyään kiinnostakaan, eli Kong uusine herkkuineen on taatusti tolle jännempi juttu. :) Ja joo, ei sekään kivaa oo, jos ei lelut yhtään kestä. :( Koiria on niin erilaisia.

    - - -

    Saku, pitää varoa tota ylitäyttöä, kyllä. :p Ja broilerit testiin myös! Meilläkin toi varmasti toimii myös ulkoleluna, Carohan rakastaa kaikkia haku/jahtausleikkejä ja toi ennalta-arvaamaton pomppiminen tuo leikkiin hyvää lisähaastetta. Pitää vaan ootella kevättä ja sulaa maata, talvella riittäkööt tavalliset kepit. :)

    - - -

    Katjamaarit, ei ku tilasin tuolta brittien eBaysta. Se on paha paikka, koirakamaa ku löytyy vaikka minkälaista. :p

    - - -

    Lotta ja Tuisku, hyvä idea toi, että Kongi on aina käyttövalmiina. :) Me tosiaan malttamattomuuksissamme tarjoiltiin eka Kong-herkku vain mikrotettuna (ei jaksettu millään oottaa pakastumista :D) ja tuntu Caro ymmärtävän mistä hommassa on kyse, joten eiköhän jatkossa voi pakastaakin aivan huoletta.

    VastaaPoista
  17. Heipä hei, oon tuolta Happines Is blogin kautta tänne eksynyt lukija. Itsellämmö myö sakemanni äijä ja pari kissaa ^.^ Tuota isoa Kongia ei oo viel ostettu, mut harkinnan alla, tällä hetkellä löytyy jätkän pentuaikane lelu. Semmonen iso punanen aktivointipallo. Raksuja, herkkunappeja, massatikun paloja, siinä muutamia mitä laiteltu. Ite saatiin yks neuvo, jauhelihaa ja sen jälkeen pakkaseen ja jäisenä kaluttavaksi :) Toivottavasti mahtavia hetkiä kerinny jo tulemaan kongin kera. Meillä jos ei tuupita palloo eteenpäin, niin se nostetaan hampaisiin ja heitetään lattialle jolloin alkaa pomppiminen, jonka seurauksena osa herkuista tippuu lattialle.

    T: Maarit

    VastaaPoista
  18. No moi, Maarit! Kiva, että löysit tänne ja kommentoitkin. :) Ja hah, teillä on sitten tismalleen sama kokoonpano, mitä meillä täällä!

    Ollaan vasta pariin kertaan Kongia täytelty, ja tuntuu toimivan. Voin siis lämpimästi suositella! Tota se Carokin tekee, eli pudottelee oikein isolla töminällä mötikkää maahan ja nokallaan tökkii, jos ei herkkua ala pyörittämällä herumaan. :p

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! :)