tiistai 28. helmikuuta 2012

Reissuja riittää, harmeja myös

Jatketaan eilisillä kuvilla ja teemaan liittyvillä höpinöillä, kuten lupailinkin. Toivottavasti aihe ei kyllästytä vielä, vaikka maisemat samoina pysyvätkin. Tämä on pieneen hetkeen viimeinen kerta noissa maisemissa, me nimittäin päätettiin tässä Sinnin ja Caron kanssa vaihteeksi etelöityä, suuntana siis luonnollisesti Lahti-cityn ja toki Hollolankin mäkiset maisemat. :) Huomenna olisi tarkoitus auto karvapersuksilla täyttää ja kolmestaan matkaan suunnistaa, mikäli mitään ylläreitä ei tässä kohdalle osu.

Pätkis jääkin taas isännän kiusaksi Ouluun. Ei kyllä kateeksi isäntää käy, vaikka koiran lenkityksestä hetkeksi vapaata saakin, sillä kuulemani mukaan Pätkis oli tehdä isännän hulluksi joulunpyhinä märistessään huomiota aamusta iltaan sillä ehkä juuri ja juuri sirkkelin ääntä kauniimmalla mau'unnallaan... Samaa on oletettavasti luvassa tälläkin kertaa, että onnea vaan isännälle koitokseen! Niin ja sitä kaikkein tärkeintä, eli syntisen pitkää pinnaa. :D 

Mutta siihen eiliseen!Otuksen suhteen kaikki meni siis pääasiassa hyvin, ainakin lähes koko lenkin ajan. Jokusen kerran sain tosin muistuttaa, millä intensiteetillä niitä pilkkijöitä ja muita jäällä kävelijöitä tuli tuijottaa (yllä olevista kuvista alimmassa on se perinteisin "mitäs hiivattia tuolla tapahtuu? Haukkuisko vaiko eikö?" -tuijotusilme), mutta pallo vei aina lopulta voiton. Varmasti olisivat epämääräisinä varjoina muutaman sadan metrin päässä kökkineet pilkkijät seuraa koirasta saaneet, ellei allekirjoittanut olisi pitänyt otusta silmällä hyvinkin tarkkaan. Ja selvähän se on, että toista kiinnostaa. Muukalaisillahan olisi voinut olla vaikka makkaraa tarjolla ja ne muukalaisten namit, no nehän maistuvat nirsoillekin aivan eri tavalla kuin ne oman emännän vastaavat...

Siellä me sitten pääasiassa palloa ja välillä hieman luntakin potkittiin nauttien kauniista maanantaipäivästä. Reissu sujui oikein mallikkaasti lähes loppuun saakka, mutta ollessamme jo paluumatkalla kohti autoa SE pahin mahdollinen tapahtui taas: siihen saamarin reistailevaan takajalkaan sattui. Mitään ongelmaa meillä ei aiemmin ollut eikä koira jalkaansa aristanut ennen kuin satuttiin kohtaan, jossa olikin odotettua enemmän lunta, ja sitten täysin yllättäen kajahtikin sen sortin vingahdussarja, että sydäntä oikein kylmäsi. No niinpä taas. Mikäs siinä sitten muu auttoi kuin laittaa masentuneen näköinen jalkaansa aristava koiruus hihnaan, ujuttaa futispallo reppuun ja suunnata takaisin autolle kiroten miksei me voitu kulkea samaa reittiä kuin tullessa, vaan piti lähteä koittamaan oikaisua vältelläksemme rantaa kohti hivuttautuneita pilkkijöitä.Eilisen päivän Caro sitä jalkaansa normaalia enemmän aristi, mutta suureksi helpotukseksemme jo tänään kävely näyttää taas paremmalta, eli mitään hirmuisen kamalaa ei sitten lopulta kaikesta päätellen tapahtunutkaan. Täytyy silti tunnustaa, että kyllä ottaa edelleen päähän, kuinka huolettomasti sitä eilen reittinsä valitsi olettaen, että lunta on yhtä vähän kaikkialla. Ja olettaen, että koira olikin jo terveempi, mitä sitten olikaan. Tällä menolla meidän toipumisoperaatiomme jatkuukin todella pitkällistä "yritys ja erehdys" -kaavaa noudattaen. Toisaalta niinhän sitä ollaan edetty elämässä tähänkin asti eli mikään ei loppujen lopuksi muutu miksikään. x) Pirullinen kiusa tuo (kinner?)vaiva kyllä on, välillä kun se antaa ymmärtää olevansa kovaa vauhtia tervehtymässä ja sitten yllättäen ilmoittaakin, että "lällällää, huijasin!" 

Jatkakaamme toivon mukaan huomattavasti iloisemmin terveisin myöhemmin tällä viikolla! Olettaa saattaa, että luvassa on pitkästä aikaa jokseenkin puikkonokkaista kuvamateriaalia ja hymy venyy korviin - ainakin mulla - jo pelkästä Onnille ja Leolle suodusta ajatuksestakin. :p Caro ei varmaan tuon pipin takia hillittömiin ulkoleikkeihin Leon kanssa osallistumaan pääse, mutta piristää se kaverin treffaaminen mieltä taatusti vähän rajoitetummissakin oloissa.

6 kommenttia:

 1. ISO HÖH tuolle jalalle, toivottavasti lakkaa pian kiusaamasta. Hyvää reissua kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi iso HÖH, juu. Ei jaksais kiusata koiraparkaa pelkillä hihnahommillakaan, ku niitä menohaluja piisaa. Noh, huomenna mennään se 500 kilsaa kerralla, että siinä on taas ihmettä yhelle päivälle ja hupiakin, Caro ku rakastaa autoilua. :D

   Poista
 2. Onko tutkittu ristisidevamman mahdollisuus? Kaikki eläinlääkärit eivät sitä osaa diagnosoida, mutta takajalan ontuminen voisi moiseen viitata. Jos ei muutamalla lepopäivällä asetu, vaan aina alkaa ontumaan uudestaan, niin kannattaa tutkita tuokin mahdollisuus. Jos kyseessä vasta ristarin vamma niin hyvä, siitä selviää, mutta jos vammaa ei huomata niin voi ristari voi katketa ja siinä vaiheessa on leikkaus edessä. :/

  En halua pelotella, mutta tuli vain mieleen, kun ymmärsin että Carolla on lepopäiviä kuitenkin tässä ollut.

  Kauheasti tsemppiä teille enikeis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vissiin oo. Täytyy myöntää, etten tiiä mitä kaikkea se lekuri siinä loppujen lopuks tutki ja mitä otti huomioon, ite sitä oli niin pihalla koko hommasta pääasiassa peläten vain, että lonkassa on joku pahasti pielessä. x) Ei mut joka tapauksessa erittäin hyvä, että mainitsit ton mahollisuuden, kiitos! Itellä ku ei oo kokemusta koiran jalkapulmista (täytyy sanoa, että onneksi niin), nii ei tommosia osais aatellakaan, joten täytyy mainita asiasta lekurille, jos tästä ny sinne uudelleen joudutaan suuntaamaan. Ja ehottomasti suunnataankin, jos ei tosiaan jalka ala asettumaan.

   Poista
 3. Muista pitää meidät lukijat ajantasalla! :) Toivottavasti menisi levolla ohi, mutta otapa puheeksi eläinlääkärin kanssa, jos sinne vielä asian tiimoilta päädytte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän kyllä, ehottomasti. :) Alkaa usko ton levolla hoitumisen suhteen hiljalleen horjua, mut katotaan ny ainakin tää etelän reissu pois alta, ettei tartte monella lääkärillä yhtä juttua hoidattaa, jatkohoitohommat ku pitäis luonnollisesti Oulussa sitte tehä kummiskin.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! :)