tiistai 22. marraskuuta 2011

Valkoista lunta! Keltaista lunta!

Tämä aihe on nyt koirablogeissa sitä kuuminta hottia, jos sallitte tuon ehkä maailman kuvott... ihkuimman (voi yrjö...) ilmaisun. Nimittäin siis lumi, sillä sitähän alkaa hiljalleen olla kaikkialla meitä suomalaisia "yllättämässä", kukaan kun ei tietenkään osannut moiseen valkoiseen materiaan etukäteen varautua ja siinä sitten liukastellaan ja kolaroidaan tai muuten vain käyttäydytään kuin ekaa kertaa ikinä sitä talvea elettäisiin. "Oho, liukasta! Mites se ny tolleen?"


Ja mitä noihin koiriin tulee, on valkoinen maa niillekin joka vuosi yhtä shokeeraava juttu, toisille hyvässä, toisille pahassa. Carolle lumi esittäytyy täysin pätevänä syynä totaaliseen ADHD-tilaan:Tuo (kaikin puolin hämärä) video eiliseltä kuvastaa hyvin otuksen suhtautumista lumeen. Lumi tekee jo ennestään energisestä koirasta täydellisen levottomuusääliön, joka ei paikallaan kauaa pysy. Jokainen tassunjälki on nuuskittava ja jokainen risukko/tolppa/whatever merkattava puhumattakaan kaikesta sitä lumen nuolemisen ja syömisen määrästä, jolle ei tunnu olevan mitään järjellisiä rajoituksia. Ja aivan sama käskeekö ihminen jatkamaan matkaa vaiko ei. Ei paljon kiinnosta, ei paljon kuunnella (ai mikä auktoriteettiongelma, häh?). Jarru päälle ja nenä maahan vaan! 


Onneksi asialla on myös positiiviset puolensa: ihminen voi keskittyä vapaanapitolenkeillä aivan huoletta valokuvailuun koiran keksiessä omaa tekemistä täysin ilman huoltajan panostusta tuohon viihdytyspuoleen. Tosin mitäs uutta siinäkään nyt mukamas on? Sellainenhan se on aina, vuodenajasta riippumatta.

4 kommenttia:

 1. Nii, oiski sitä lunta jo ! Ee oo näkynnä. >:---O

  Ihana lumielukka. <3

  VastaaPoista
 2. No miten voi olla, ettei kaikkialla vielä liukastella!? Laitetaas tilaukseen heti sinneki, postissa ku ei oikein voi omia lähetellä! :p

  VastaaPoista
 3. Kyllä on kaunis tämä sun koira.Niin ja ne kissatkin.

  VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit! :)