maanantai 25. marraskuuta 2013

Liikuntapäiväkirja

Törmäsin Rähinäryhmä-blogissa mielenkiintoiseen liikuntapäiväkirjahaasteeseen, johon ajattelin osallistua ja johon nähtävästi useampi muukin on innostunut osaa ottamaan:
Se, että tulemme seuraamaan tämän viikon ajan seuraamaan lenkkikilometrejämme, ei ole kylläkään mikään uusi juttu. Jo tuossa viime vuonna käytin lenkkiemme seurantaan Sports Tracker -mobiilisovellusta, mutta koska se jostain syystä vähän väliä bugitti, jäi lenkkien pituuksien seuraaminen lopulta siihen. Tämän vuoden maalis-huhtikuun taitteessa otin käyttööni myöskin kätevästi kännykässä mukana kulkevan RunKeeperin ja se - satunnaisista bugailuistaan huolimatta - onkin seurannut lenkkejämme ahkerana siitä asti. Aina silloin tällöin on jäänyt reissuja tallentamatta joko omien unohdusten tai muiden syiden vuoksi, mutta tarkoitus on ollut, että kaikki lenkit tallennetaan, jos vain suinkin mahdollista. Kuitenkin esim. kesäreissumme Päijänteellä jäivät tyystin "trackaamatta", sillä vaikka saatoimmekin tehdä isommissa saarissa päiväkävelyitä, en kokenut tarpeelliseksi laittaa niitä erityisseurantaan. Näin jälkikäteen ehkä vähän harmittaa, mutta eipä maha mittään. :p

Tämä haaste ei siis varsinaisesti haasta meitä muuhun kuin sunnuntaiseen julkiseen yhteenvetoon täällä blogissa. Tai haastaa se, ehkä. En nimittäin muista milloinka viimeksi oltaisiin lähdetty liikkeelle vetovermeiden kanssa, vaikka jo pitkään on ollut se "jospa huomenna?"-fiilis, joten ehkäpä me tämän haasteen innoittamana saadaan sekin harrastus taas käyntiin potkittua. :) Varmaa on, että pääosa kaikesta liikunnastamme tullaan suorittamaan siellä missä mieluiten tähänkin asti, eli metsässä vapaasti kirmaillen.

Lähtekääs toki muutkin haasteeseen mukaan! Jos ette vielä tällä viikolla, niin vaikkapa viikon päästä, sillä tässähän ei mitään aloitusdeadlineja ole. :) Olisi tosi hauskaa lueskella mahdollisimman monesta blogista, kuinka paljon porukka koirineen liikuskelee verrattuna omaan liikkumiseen ja saisi ehkä vähän vihjettä siitä liikkuuko ite keskiarvollisesti vähän vaiko paljon.


6 kommenttia:

 1. Tottakai mukana ja kiva tietää itsekkin, vaikka mutu tuntumaa onkin mun kauheen säännöllisyyden vuoksi . Aloitan tänään ja lopetan siis sunnuntaina ♥ Ei piäse unohtuun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiva! :) Ootan innolla sun yhteenvetoa. Ja sitähän se meilläki on, pelkkää mutua, koska ei meillä koskaan oo kahta samanlaista viikkoa ja muutenkaan tarkkoja liikuntarutiineja. Just korjasin ton meiän päivän lenkin reitin manuaalisesti "sinne päin oikeaksi", koska eihän tuolla korvessa oo kunnon kenttää ja reittiviivat on sitte sen mukasta siksakkia. :p

   Poista
 2. Mitä kaikkea tuohon lasketaan mukaan? Meillä kun esim. maastotreeneissä koira liikkuu paljonkin, mutta emäntä vähän =D Sama juttu jos ollaan kotipihassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys, johon en tosin osaa vastata. :D Luulisin yleisimmän haasteen toteutustavan olevan se, että seurataan kuinka paljon ihminen liikkuu. Koirahan liikkuu väkisinkin aina enemmän vapaana ollessaan eikä sen tarkkaa liikkumismatkaa pysty seuraamaan, ellei kiinnitä esim. sitä kännykkää koiraan kiinni. :)

   Poista
 3. Vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta haasteelta! Meillä seurataan liikkumisia/treenejä HeiaHeia:ssa, mutta tokikin kun nyt ollaan toipumassa leikkauksesta ei valitettavasti voida heti tarttua haasteeseen. Ellei sitten muutaman viikon päästä...

  Tosi kiva haasteidea kaiken kaikkiaan - sunnuntaina/ensi viikon alussa onkin toivottavasti monessa blogissa mielenkiintoista luettavaa =) Täällä siis odotellaan malttamattomana postauksia *vinkvink* Bemary & Niilo ja Jalo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mustaki. :) Toivottavasti innostut osallistumaan sitte, ku teillä on se inhottava toipilasaika takana ja normilenkkeily sujuu. Ois kiva lukea teiänki "haasteyhteenveto" jossain vaiheessa. :)

   Poista

Kiitos, kun kommentoit! :)